doral2 28.03.13, 18:25 idą święta, kurka rurka jak tam przygotowania? u mnie do przodu, jutro mam urlop, więc zdążę ze wszystkim Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 18:53 już dzisiaj miałam wolne i zrobiłam tyyyyle roboty......że chyba wolałam bym być w pracy a serio, gdyby nie to wolne to masakra jakaś by była...... jutro jeszcze ostatnie zakupy, machnięcie szmatką. i włala....można jajucha malować..... żur gotować, i świętować Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 19:16 ja jutro się spakuję i w sobotę pojadę na gotowe Och, męczące chwile przede mną Odpowiedz Link
doral2 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 19:22 ić stont, to nie dla ciebie wacik Odpowiedz Link
ella_nl Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 19:26 Ale serio tyle robicie przed świętami? Okna umyłam 3 tygodnie temu bo słońce świeciło, sprzątam na bieżąco, z potraw będzie żur, baba i sałatka. Odpowiedz Link
doral2 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 19:32 serio zimą okna myłaś?? hardkor normalnie żur, babę i sałatkę tez trzeba zrobić, same nie chcą się zrobić cholery jedne i chatę ogarnąć, bodaj z kurzu raz w tygodniu... Odpowiedz Link
ella_nl Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 20:18 doral2 napisała: > serio zimą okna myłaś?? > hardkor normalnie > Serio, serio. Tylko, że wtedy +10 było i słońce. Na następny dzień już śniegiem waliło Odpowiedz Link
beata985 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 19:32 na bieżąco to ja se mogę odkurzyć i ew. pranie i zmywanie włączyć... czasami trzeba sprzątnąć na szafie, za szafą pod szafą a co się z tym wiąże szafę odsunąć..... okna też umyłam tyle, że mycie okien to u mnie przedsięwzięcie logistyczne a co za tym idzie-koniec świata.....wynoszenie mycie kwiatków, wymiatanie kątów...i nie chcij wiedzieć jak wygląda wtedy chałupa.... Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 19:58 Jutro się pakuje i jadę do teściów, więcej przygotowań nie przewiduję Tak, możecie mnie teraz znielubić Odpowiedz Link
doral2 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 21:14 dziewczyna_bosmana napisała: > Jutro się pakuje i jadę do teściów, więcej przygotowań nie przewiduję .." ić stont, to nie dla ciebie wacik Odpowiedz Link
olinka20 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 20:31 Umyłam dzisiaj parapety od wewnątrz, okien juz mi sie nie chciało, a potem jechałam na kawe do kolezanki. To by było na tyle z przygotowan. W niedziele jedziemy na gęs, wracamy w poniedziałek. Raczej swiąt nie obchodzimy, w przyszłym tygodniu robie porzadek w garderobie, ale to bardziej spowodowane cieplejszą temp niz swiętami. Odpowiedz Link
thegimel Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 18:33 Ani się waż robić porządków w garderobie. Bo zima będzie siedzieć do maja. Odpowiedz Link
kolibeer2 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 20:32 dzisiaj tylko mięso na pasztet duszę , jutro zmielę i upiekę , mięcho w sobotę , reszta jedzenia takoż , jutro porządki i dekoracje porozstawiam , Odpowiedz Link
ez-aw Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 21:13 Mnie też możecie nie lubić. Jutro jadę na gotowe, wracam w poniedziąłek wieczorem. Za to młodemu dziś musiałam upiec chleb i drożdżowe, by miał co jeść podczas świąt. Szlag mnie trafi z ta jego dietą (ostatnio codziennie wychodzę z kuchni po 22 ). Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 21:20 Chalupa ogarnieta, ugotuje cos w sobote. Niedziele i poniedzialek spedzimy na nartach. Odpowiedz Link
zales239 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 21:31 do pracy idę jutro,pojutrze,w niedzielę,w poniedziałek,wtorek itd..... wczoraj o 20 ogarnęłam chałupę tak normalnie raz tygodniowo i tyle; mam zakupiony słoik ćwikły ze sklepu ekologicznego liczy się świątecznie? Odpowiedz Link
doral2 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 21:53 zales239 napisała: > do pracy idę jutro,pojutrze,w niedzielę,w poniedziałek,wtorek itd...." na OIOMie pracujesz czy jak?? na co komu w święta twoja praca? albo OIOMowi, albo jakiemuś pojebowi bez serca... Odpowiedz Link
zales239 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 22:37 w hotelu mam serdecznie dosyć tej pracy już! Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 21:31 w niedzielę na śniadanie do teściów potem na obiad do brata i na kawę do drugiego w poniedziałek przyjeżdża do rodziców brat męża więc i my się tam udamy. Upiekę jakieś mufinki - tzn ponadzoruję młodą bo chce piec i zrobię jaja faszerowane wystarczy okien nie myję, jak sąsiadom przeszkadzają to niech przyjdą umyć. Za to nadźwigałam się dziś książek, bo przedwczoraj mi nowe szafki zamontowali. Ustawiłam dopiero albo już połowę Odpowiedz Link
beata985 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 22:10 ooooo ja też chce ...ja też wpadłam na ten pomysł i zapowiedziałam już że kto chce to niech jedzie a kto nie to mam go gdzieś...codziennie podglądam na kamerce warunki.....chociaż deszczowo zapowiadają a gdzie się wybierasz??? Odpowiedz Link
beata985 to było do mme_marsupilami...:) 28.03.13, 22:12 beata985 napisała: > ooooo ja też chce ...ja też > wpadłam na ten pomysł i zapowiedziałam już że kto chce to niech jedzie a kto ni > e to mam go gdzieś...codziennie podglądam na kamerce warunki.....chociaż deszcz > owo zapowiadają > a gdzie się wybierasz??? Odpowiedz Link
olinka20 Beata :) 29.03.13, 09:16 Ale Mme to we Fr siedzi, wiec raczej nie bardzo ci pomoze Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 10:33 Do Auron albo w pobliskie gorki. Tez sprawdzam kamerki Odpowiedz Link
beata985 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 16:18 a to się nie spotkamy, bo ja to Wisła i te klimaty.... Odpowiedz Link
solejrolia Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 22:36 umyłam jeden żyrandol, powycierałam kurze to tu, to tam, jeszcze poodkurzam (jak co drugi dzień- psa mamy, więc to konieczność) ale generalnych porządków nie przewiduję. o, pościel porządnie jutro wywietrzę na balkonie i pozmieniam na czyściutką. poza tym zakupy mam porobione, więc lodówka nie świeci pustkami, i dziś upiekłam pasztet. z ciast będzie sernik i mufinki. no i przygotuję święconkę. tyle. to malutko, jak na mnie, bo ja lubię przedświąteczną krzątaninę, ale w tym roku zupełnie nie czuję atmosfery i nie mam weny: śnieg za oknem i przed nami wizyta u teściów. wyć mi się chce, a nie świąt nie, z całą pewnością nie przepracuję się. Odpowiedz Link
3-mamuska Re: żur, kiełbasa, jajec górka 28.03.13, 22:59 Jutro zakupy i sprzątanie... W sobotę gotowanie... W niedziele do rodzinki w poniedziałek w gości do znajomych i koniec... Święta święta i po świętach ... Nie ma co szaleć Odpowiedz Link
hamerykanka Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 01:31 Ja jako tako ogarnelam chalupe-w domu wieczny remont wiec nawet nie ma jakl posprzatac. Gotowanie i zakupowo zostawilam sobie na jutro. A dzis w ramach relaksu pomalowalam w pokoju corki sufit Odpowiedz Link
marghe_72 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 01:48 Nie robię NIC. Wszystko dostanę pod nos Odpowiedz Link
cudko1 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 08:27 bożżżżżzszeeee doral nie wnerwiaj mnie tata w szpitalu na chemii, mama nadal połamana, chłop w trasie, chałupa zajjjeee jak była jedno okno udało się umyć i jedną firankę wyprać, wyprasować i powiesić - tą najmniejszą mam klopsa upieczonego i bigos w trakcie i nic więcej dodam że na wtorek muszę oddać jedno zlecenie a jestem w czarnej dupie i jeszcze ma padać śnieg i deszcz do dupy z takimi świętami Odpowiedz Link
doral2 Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 18:08 cudko1 napisała: > bożżżżżzszeeee doral nie wnerwiaj mnie > tata w szpitalu na chemii, > mama nadal połamana, > chłop w trasie, > chałupa zajjjeee jak była jedno okno udało się umyć i jedną firankę wyprać, wyp > rasować i powiesić - tą najmniejszą > mam klopsa upieczonego > i bigos w trakcie > i nic więcej > dodam że na wtorek muszę oddać jedno zlecenie a jestem w czarnej dupie > > i jeszcze ma padać śnieg i deszcz > > do dupy z takimi świętami .." iw takiej sytuacji tracisz czas na umycie jednego okna, zamiast na upitraszenie kilku świątecznych potraw?? chyba cię posrało do cna weź se priorytety ustaw porządnie Odpowiedz Link
piekielna-diablica Re: żur, kiełbasa, jajec górka 29.03.13, 08:25 eśli chcesz mieć święta uczciwe musisz wylać na talerz oliwę siąść tyłkiem w tę masę bedziesz mieć szynkę, jaja i kiełbasę Odpowiedz Link