Dodaj do ulubionych

Znowu kaszel ...grrr

23.04.13, 21:57
Już było ok, od niedzieli znowu kaszle. Nic mu nie jest, nie ma gorączki (tfu, tfu). Czuje się świetnie - wariuje, bawi się. Ale kurde kaszle paskudnie. I nie wiem, posyłać drania do pkola, czy go w domu potrzymać do końca tygodnia? Co robić, drogie brawo smile
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: Znowu kaszel ...grrr 23.04.13, 22:29
      Stodal, duużo picia (mojej pomagała herbata z miodem i cytryną) i nawilżacz powietrza. Ekstremalnie Sinecod.
      • kanga_roo Re: Znowu kaszel ...grrr 24.04.13, 09:23
        nie znam całej historii, ale kaszel/katar o tej porze roku kojarzy mi się jednoznacznie - alergicznie.
        chyba, że dziecię przechodziło infekcję, to odbudowa nabłonka oskrzeli może trwać i 6 tygodni, jak czytałam.
        ja bym zastąpiła stodal syropem prawoślazowym. i umówiła się do alergologa.
        • thegimel Re: Znowu kaszel ...grrr 24.04.13, 11:17
          Też obstawiam wstępnie alergię, młody ma też katar. Oprócz tego nic niepokojącego się nie dzieje. Syrop zrobiłam buraczany, idziemy potem do pediatry osłuchać i pooglądać. Zobaczymy co dalej.
        • thegimel Re: Znowu kaszel ...grrr 24.04.13, 11:21
          Był przeziębiony przed Wielkanocą, lekko dość, antybiotyku żadnego nie było. Potem pokasływał tylko rano i czasami po większym wysiłku, czy płaczu. Był to właśnie taki nawykowy kaszel. Ale od niedzieli jest silniejszy, widać, że młodemu przeszkadza i młody kaszle cały dzień. Zobaczymy co powie lekarz. Mam rozsądnego pediatrę, antybiotyku na pewno nie zapisze, więc spoko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka