Dodaj do ulubionych

Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!!

17.05.13, 21:54
Postanowilam oszczedzac bo ciezkie czasy ida i jedym z moich postanowien bylo zmniejszenie wydatkow na tzw ,,urode'' odwolalam uzupelnianie rzes, raczki i wasik zaczelam sama robic, a woskowanie odpuscilam na rzecz maszynki (ale chyba wroce do wosku..)
Kierujac sie dobrem mojego budzetu poszlam dzis do fryzjera osiedlowego i wygladam jak cholerny poborowy marines!!!! Babka pojechala mi boki maszynką, a jak zwrocilam jej uwage to prychnela i laskawie wziela nozyczki.... Dzieczyny mialam juz rozne rzeczy na glowie, ale moja przyjaciolka lepiej mnie obciela na % imprezie niż ten szmatokoń!!!!
Juz nigdy wiecej nie bede oszczedzala na moich wlosach.
Ide się napić.
Obserwuj wątek
    • majawrzosowa Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 17.05.13, 22:02
      pij. a kudły odrosną. ja, raz po wyjściu od fryzjera od razu w kiosku ruchu kupiłam butlę mineralnej i wsuwki. i na ulicy, pod kioskiem oblałam sobie głowę wodą, przeczesałam palcami i podpięłam wsuwkami. baba zrobiła mnie na przechodzoną gwiazdę holyłudu. też działałam oszczędnościowo przy wyborze salonu. nigdy więcej.
    • jowitka345 Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 17.05.13, 22:04
      ja już dawno przekonałam się, ze lepiej zapłacić drożej ale raz bo.... biednego nie stać na oszczędzanie- zawsze zapłaci dwa razy.
      Współczuję, no ale włosy odrosną, tylko szkoda, że zrobiłaś to przed ważną rozmową kwalifikacyjną tongue_out
      • czwarteczek Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 17.05.13, 22:08
        Jeszcze sie nie odezwali w sprawie ewentualnej rozmowy kwalfikacyjnej sad ale jak wyszlam to od razu pomyslalam co to bedzie jak mnie zaprosza.... smile
        Zaluje sie nie potargalam jej po wlosach jak wychodzilam wink
        • jowitka345 Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 17.05.13, 22:09
          No ale.... mam nadzieję, że nie zapłaciłaś?

A co do rozmowy to trzymam kciukismile
          • czwarteczek Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 17.05.13, 22:23
            Jstem zla poniewaz polozylam 20 zl i wyszlam. Moglam nic nie placic, ale bylam tak wciekla ze nie myslalam...
    • jk3377 a propos... 18.05.13, 19:37
      czy fryzjer/ka jest w stanie tak ściąć własy coby one nie wywijały sie na zewnatrz tylko pod spód? myslicie,ze mozna takiego spotkac ktory taką'reke' do wlosów ma?big_grin tak mnie wkurzaja te moje kłaki, juz na drugi dzien sie wywijają jak chcą...uncertain
      • zenobia.live Re: a propos... 18.05.13, 19:54
        A ja swojej osiedlowej, wykrzywionej plotkary na 100 Czajkow nie zamieniewinkZawsze wie lepiej co ja chce i o dziwo zawsze ma racjewink
      • melancho_lia Re: a propos... 18.05.13, 21:37
        Kurde też szukam takiej co moje kudły okiełzna. Kręcone włosy to przekleństwo.
        raz mi się laska w sieciówce trafiła co tak mi włosy obcięła, ze się same układały... Niestety jak poszłam po 4 m-cach na ponowne podci8ęcie to już tam nie pracowała.
        Chyba na jeża się ostrzygę maszynką to się cholery wywijać tak nie będą.
        • mme_marsupilami Re: a propos... 18.05.13, 22:08
          Prawda, na wlosach lepiej nie oszczedzac. Chodze do sieciowki " just cut", do tego samego faceta - ogarnia moj snopek w 20 minut.
      • e_r_i_n Re: a propos... 19.05.13, 15:38
        Można.
        Fryzjer strzygł kiedyś moją siostrę ponad godzinę siedząc na podłodze i właśnie docinając końcówki. Efekt - przez dobre 3 miesiące myła włosy, rozczesywała i zapominała o układaniu.
        Lublin, jakby co.
        • kannama Re: a propos... 19.05.13, 18:37
          a gdzie w lublinie? Słyszałam że facet w Łysolu na miasteczku akademickim ma czasem takie zapędy....
          • e_r_i_n Re: a propos... 19.05.13, 22:52
            www.kamilskrzypek.pl/
      • marikooo Re: a propos... 20.05.13, 21:05
        jk3377 napisała:

> czy fryzjer/ka jest w stanie tak ściąć własy coby one nie wywijały sie na zewna
        > trz tylko pod spód?

Tak, mnie zawsze pytają, czy ciąć tak, żeby na zewnątrz się wywijały, bo tak właśnie układam.
    • klubgogo Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 19.05.13, 10:37
      Podpisuję się, stanowczo.
    • dziewczyna_bosmana Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 19.05.13, 21:31
      Moja osiedlowa jest the best, zawsze wychodziłam zadowolona.Poszłam kilka razy do "stylisty fryzur", zabuliłam jak za zboże a wyglądałam jak masakra piłą mechaniczną.. Teraz nie chodzę bo ani farba ani strzyżenie mnie nie interesują.
    • gonia28b Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 21.05.13, 00:29
      Zależy, generalnie, na kogo trafisz.
      Jedną panią znam, która ma w piwnicy w bloku salonik , wcześniej tam bardziej korzystałam z solarium. Ale z usług fryzjerskich też tam parę razy skorzystałam i nigdy nie miałam powodów do narzekań. Zawsze byłam ostrzyżona tak jak chciałam, a kiedyś jak robiłam balejaż, to tam właśnie miałam bardzo fajnie zrobiony...
      Osiedle to to owe blokowisko znajduje się na drugim końcu miasta. Ale raz na "ruski rok" chętnie się tam wybierałam smile
    • gonia28b Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 21.05.13, 00:34
      A do nóg najlepszy, najszybszy i najwygodniejszy jest depilator elektryczny smile
      np. marki braun. Bez żadnych przystawek masujących i innych lodowatych duperszwanców...
      Mój kupiłam jeszcze na studiach za stypendium naukowe wink i działa już ze 13 lat! big_grin
      • melancho_lia Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 21.05.13, 07:26
        Nie wiem jak Wy możecie używac depilatorów- ja wyłam z bólu (próbowałam kilku). Jakaś nadwrazliwa chyba jestem
        • kitty4 Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 21.05.13, 08:23
          Normalnie - przykłądasz do nogi i jedziesz urządzeniem i wsio. depilator stosuję już z 15 lat ( drugi w mojej karierze) i nie zamieniął bym na nic innego !
          • anetchen2306 Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 21.05.13, 08:39
            Uzywalam depilatora (Brauna), uzywalam i uzywam woskownicy.
            Wosk przy depilatorze to czyste miodzio ...
          • melancho_lia Re: Osiedlowym fryzjerom mowie stanowcze NIE!!! 21.05.13, 08:39
            Ale co ja poradzę, ze mnie to koszmarnie boli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka