Dodaj do ulubionych

obserwacja

04.06.13, 09:30
Taka oto sytuacja:
Mieszkam okno w okno ze szkołą i mam pozor na ulicę prowadzącą do szkoły .
Dzisiaj wywołał tongue_out mnie na balkon potężny ryk dziecka.
Dziecię tak około 7 lat wyjące w niebogłosy ,chwytające się płotu i obok mama prosząca dziewczynkę, żeby jednak udała się do szkoły, bo już jest późno.
Młoda odstawiła taki cyrk ,że samochody się zatrzymywały i inne matki tyżsuspicious
Matka popychała Młodą do przodu ku szkole ,ta rykiem i wyciem i słowami :
-odejdź ode mnie
-nie dotykaj mnie
- nie pójdę ,nie dawała za wygraną.
matka nerwowo rozglądająca się dookoła i sprawdzająca czas na tel. , czekająca aż dziecię odczepi się od płota .
Akcja trwała około pół godziny ,dwa kroki do przodu, trzy kroki do tyłu, aż szła pani od religii i zgarnęła dziecko.
Ta sytuacja powtórzyła sie już raz wcześniej ze 2 razy.
Na oko i z wierzchu normalna kobieta i dziecko smile
Ale się zdenerwowałam bo Młoda albo odstawiła niezłą scenkę-rozmyślnie?
albo coś jest na rzeczy.

Obserwuj wątek
    • kjut Re: obserwacja 04.06.13, 10:46
      Coś się musi małej w tej szkole nie podobać chyba... Spróbowałabym chyba jakoś dojść do tego co i jak... Bo taka histeria w wieku szkolnym to chyba normalna nie jest... uncertain Ale ja się nie znam, nie mi komentować wink
    • mona_mayfair Re: obserwacja 04.06.13, 10:48
      az mi sie cisnienie podnioslo jak to czytalam;p moj potrafi taka scene pod przedszkolem odstawic. Bo tak, odechcialo mu się. grrr, ileż ja sie z tym goowniarzem naszarpalam...
      • babowa Re: obserwacja 04.06.13, 11:02
        a moze ta mała jest zaburzona?
        a moze dzieje sie w szkole cos, czego matka dostrzec nie chce?
        hug go wie
        • opium74 Re: obserwacja 04.06.13, 12:11
          ale z ta katechetką poszła chętnie??
          Wg mnie to dziwne bo już bliżej końca roku niż początku i dziecko powinno być zaklimatyzowane.
    • grave_digger Re: obserwacja 04.06.13, 12:41
      W I klasie mojej córki w poprzedniej szkole był chłopak w klasie, który uciekał ze szkoły, gdy tylko go mama zostawiała. Uciekał nauczycielom etc. Był zaburzony, fakt. Taki mały/duży łobuz.
      Więcej takich przypadków nie zaobserwowałam. Dzieci wręcz kochają szkołę... na początku wink
      • mme_marsupilami Re: obserwacja 04.06.13, 12:58
        Mysle, ze dziewczynka jest przekonana o skutecznosci takiej szopki, od malenkosci. Moze chodzilo o kolor rajstopek, albo mama za mocno poganiala.
    • magiczna_marta Re: obserwacja 04.06.13, 13:49
      Rozwiązań może być co najmniej kilka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka