jbill 02.05.06, 22:42 heh.. trygram gorny - piorun trygram dolny - piorun linia zmienna - 2 po przeksztalceniu wychodzi hex 54..albo zle rozumiem albo jako hex "urodzeniowy" nie jest zbyt pomyslny.... pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 09:34 Jesteś pewien obliczenia? To trzeba zawsze sprawdzić bardzo skrupulatnie, także upewnić się co do godziny urodzenia. A 54. Panna Młoda chętnie nazwałabym wg naszych zachodnich kryteriów "Służąca". To heksagram służby, służenia, posłuszeństwa, zależności, wytrwałej pracy za słabe wynagrodzenie, pokory wobec ludzi, lub idei, które bierze się za naczelne w swoim życiu. Ostatnio wypadł mi przy zakupie kozy. ;-)))) Teraz ona służy mnie, a ja jej. Odpowiedz Link
jbill Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:17 ..pewien na 100% nie jestem..chodzi o godzine urodzenia...nie jestem pewien czy 0:30 czy 0:35...ale wychodzi to samo.. Czyli to opisuje moj charakter(hez 54) czy raczej to jakie bede zycie na ziemi prowadzil??? Odpowiedz Link
transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:34 >Czyli to opisuje moj charakter(hez 54) czy raczej to jakie bede zycie na ziemi > prowadzil??? I to, i to. W tej chwili może opisywać Cel i Motywację życiową. A więc również cechy charakteru, ale te które dążą do realizacji. Heksagram Po Przemianie również w jakiś sposób działa Teraz, i działał Przedtem. Trzeba rozpatrywać oba łącznie. Niemniej w życiu przychodzi moment, gdy doświadczenia pierwszego heksagramu przełamują się ostatecznie i wchodzi się w fazę drugiego, już wyraźnie, dobrowolnie (lub nie, jeśli nie doświadczenie nie zostało zaasymilowane). Może to być po wielu latach. ;-) Odpowiedz Link
transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:15 W takim razie musisz mieć burzliwe, gwałtowne usposobienie i dużą podatność na stres. ;-) --- www.astrowyrocznia.republika.pl www.tareau.republika.pl Odpowiedz Link
jbill Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:42 hmm....no własnie ten stres....po to hemi sync...a uwazany jestem raczej za spokojnego.. to dalej szukam drogi zeby zmienic swoj "los"..no bo kto chce ciezko pracowac za male pieniadze:))) Odpowiedz Link
transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:42 Wewnętrzny bezład, niepokój, wierzganina wymagają zaprzężenia w jakąś stałą, systematyczną praktykę i służbę. --- www.astrowyrocznia.republika.pl www.tareau.republika.pl Odpowiedz Link
transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:46 Zastanów się głęboko nad 2 linią zmienną. Szukanie na wielu trudnych drogach tego, co kiedyś samo przyjdzie. Lęk przed tym, że jak się zaprzestanie szukania straci się szansę. Nauka cierpliwości. :-) No, i rada do zachowania się w sytuacji 2 linii Jin jest w wątku "Charakter linii w heksagramach". Pozdro ES Odpowiedz Link
jbill Re: metoda sliwy 03.05.06, 23:07 aaaa....pomieszalo mi sie juz wszystko:)))) nie rozumiem tej rady..prostosc, prostokatnosc....bezład wymaga sluzby...hmm mam nadzieje ze to kiedys ogarne... pozdrawiam Odpowiedz Link
transwizje Re: metoda sliwy 04.05.06, 09:48 Aha, I-Cing wcale nie jest łatwy i prosty, wymaga czasu, oswojenia się z jego językiem, symboliką. Jak zresztą każdy system dywinacji. Ma swój hermetyczny język, można powiedzieć. Nawiasem mówiąc "prostość i prostokątność" 2 linii Jin często w rzeczywistości ma związek z... białą kartką papieru (otrzymanym listem) bądź ekranem TV lub monitorem komputerowym. Odbiornik, który wszystko przyjmuje i doskonale odtwarza/przetwarza/reaguje. Pozdro ES Odpowiedz Link