Dodaj do ulubionych

metoda sliwy

02.05.06, 22:42
heh..
trygram gorny - piorun
trygram dolny - piorun
linia zmienna - 2
po przeksztalceniu wychodzi hex 54..albo zle rozumiem albo jako hex
"urodzeniowy" nie jest zbyt pomyslny....
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 09:34
      Jesteś pewien obliczenia? To trzeba zawsze sprawdzić bardzo skrupulatnie, także
      upewnić się co do godziny urodzenia.

A 54. Panna Młoda chętnie nazwałabym wg naszych zachodnich kryteriów "Służąca".
      To heksagram służby, służenia, posłuszeństwa, zależności, wytrwałej pracy za
      słabe wynagrodzenie, pokory wobec ludzi, lub idei, które bierze się za naczelne
      w swoim życiu.
      Ostatnio wypadł mi przy zakupie kozy. ;-)))) Teraz ona służy mnie, a ja jej.
      • jbill Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:17
        ..pewien na 100% nie jestem..chodzi o godzine urodzenia...nie jestem pewien czy
        0:30 czy 0:35...ale wychodzi to samo..
        Czyli to opisuje moj charakter(hez 54) czy raczej to jakie bede zycie na ziemi
        prowadzil???
        • transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:34
          >Czyli to opisuje moj charakter(hez 54) czy raczej to jakie bede zycie na ziemi
          > prowadzil???

I to, i to. W tej chwili może opisywać Cel i Motywację życiową. A więc również
          cechy charakteru, ale te które dążą do realizacji.
          Heksagram Po Przemianie również w jakiś sposób działa Teraz, i działał
          Przedtem. Trzeba rozpatrywać oba łącznie. Niemniej w życiu przychodzi moment,
          gdy doświadczenia pierwszego heksagramu przełamują się ostatecznie i wchodzi
          się w fazę drugiego, już wyraźnie, dobrowolnie (lub nie, jeśli nie
          doświadczenie nie zostało zaasymilowane). Może to być po wielu latach. ;-)
    • transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:15
      W takim razie musisz mieć burzliwe, gwałtowne usposobienie i dużą podatność na
      stres. ;-)

---
      www.astrowyrocznia.republika.pl
      www.tareau.republika.pl
      • jbill Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:42
        hmm....no własnie ten stres....po to hemi sync...a uwazany jestem raczej za
        spokojnego.. to dalej szukam drogi zeby zmienic swoj "los"..no bo kto chce
        ciezko pracowac za male pieniadze:)))
      • transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:42
        Wewnętrzny bezład, niepokój, wierzganina wymagają zaprzężenia w jakąś stałą,
        systematyczną praktykę i służbę.
        ---
        www.astrowyrocznia.republika.pl
        www.tareau.republika.pl
        • transwizje Re: metoda sliwy 03.05.06, 10:46
          Zastanów się głęboko nad 2 linią zmienną.
          Szukanie na wielu trudnych drogach tego, co kiedyś samo przyjdzie.
          Lęk przed tym, że jak się zaprzestanie szukania straci się szansę.
          Nauka cierpliwości.
          :-)
          No, i rada do zachowania się w sytuacji 2 linii Jin jest w wątku "Charakter
          linii w heksagramach".
          Pozdro ES
          • jbill Re: metoda sliwy 03.05.06, 23:07
            aaaa....pomieszalo mi sie juz wszystko:))))
            nie rozumiem tej rady..prostosc, prostokatnosc....bezład wymaga sluzby...hmm
            mam nadzieje ze to kiedys ogarne...
            pozdrawiam
            • transwizje Re: metoda sliwy 04.05.06, 09:48
              Aha, I-Cing wcale nie jest łatwy i prosty, wymaga czasu, oswojenia się z jego
              językiem, symboliką. Jak zresztą każdy system dywinacji. Ma swój hermetyczny
              język, można powiedzieć.
              Nawiasem mówiąc "prostość i prostokątność" 2 linii Jin często w rzeczywistości
              ma związek z... białą kartką papieru (otrzymanym listem) bądź ekranem TV lub
              monitorem komputerowym. Odbiornik, który wszystko przyjmuje i doskonale
              odtwarza/przetwarza/reaguje.
              Pozdro
              ES
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka