doral2 22.06.13, 21:00 i do tego własnoręcznie suszone pomidory zalane oliwą..... bosheeee!!! jakie to pyyyyyyszne!! ps. kolacji już nie zjem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woezel_pip Re: makaron i pesto 22.06.13, 22:06 Uwielbiam! A jak suszysz pomidory? Bo ja tylko takie kupne zawsze mam. Odpowiedz Link
doral2 Re: makaron i pesto 23.06.13, 16:35 normalne grunciaki na koniec sierpnia kupuję, wydrążam łyżką od lodów pestki, kładę na papierze do pieczenia na blaszce, ociupinkę solę i suszę w piekarniku jak grzyby. takie nie wysuszone na wiór, tylko elastyczne. a potem wrzucam do słoików z bazylią, czosnkiem, papryczką chilli i zalewam gorącym olejem albo oliwą, co tam mam pod ręką. zakręcam, odwracam i mam jak znalazł można wysuszyć na wiór i trzymać w papierowej torbie, ale ja tak nie robię. Odpowiedz Link
doral2 Re: makaron i pesto 23.06.13, 16:36 aha, a pesto ro bię tak, że do blendera wrzucam brazylię, pestki słonecznika, nieco soli, nieco oliwy, miksuję, przekładam do torebek foliowych i mrożę. a po rozmrożeniu to już można dodać co się chce Odpowiedz Link
woezel_pip Re: makaron i pesto 23.06.13, 21:35 Dzięki! Spróbuję w tym roku z pomidorami Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: makaron i pesto 27.08.13, 09:42 Ja susze pierwsza blache pomidorów. Olejem zalewa sie po wystudzeniu wysuszonych czy jeszcze ciepłe? Odpowiedz Link
doral2 Re: makaron i pesto 27.08.13, 18:08 bez różnicy, w końcu i tak gorącym olejem zalewasz. Odpowiedz Link
biedroneczka47 Re: makaron i pesto 28.08.13, 12:43 Orgazm kulinarny Od samego czytania dreszczy dostałam Odpowiedz Link