Dodaj do ulubionych

upuściłam sobie żółci

27.08.13, 09:16
Dawca mi zakwestionował cenę tornistra. Czy Wy też uważacie że samotna matka musi wszystko kupować tanie i bure? Czy cena 192 złote z przesyłką za tornister Herlitz to dużo? Przy jednym dziecku, którego oboje rodzice pracują. Tornister jest liliowy z kotkiem i córka jest szczęśliwa a mnie zarzucono że się rzuciłam na markę i że jest krzykliwy. A gość jeździ na nartach, gra w tenisa i buduje dom.
Tak mnie zapienił że dostał joby podsumowujące ostatni rok.
I aż mi się lżej zrobiło.
A tą stówkę kazałam mu sobie wsadzić gdzie mu wygodnie.
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 09:28
      2 stowki za tornister to nie jest duzo.
      Zwłaszcza, ze jest liliowy i ma kotka, juz mi sie podoba smile
      Niech sie córce dobrze nosi, a w budowanym domu niech exowi zdechła rybe zamurują wink
      • grave_digger Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 09:32
        Właśnie - chcemy zobaczyć tornister smile Daj linka.
    • grave_digger Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 09:31
      Chodzi o Twego eksa? A czemu Ty się przejmujesz jego gadaniem? Toż to eks.
      Jest takie 'przysłowie' - jak ktoś jest w stanie wyprowadzić cię z równowagi, znaczy, że ma na Tobą władzę wink Nie daj się.
      • mme_marsupilami Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 10:06
        Podpisuje sie pod grabarzowa. Moze chodzilo o to ze za tani kupilas big_grin
    • serei Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 09:36
      co to jest 192 zł pfff, ja 2 lata temu kupiłam dzieciowi tornister Hama, 358 zł, oczojebnoróżowy, z cyrkoniami, breloczkami, cudami na kiju. TŻ prawie język połknął jak się dowiedział ile dałam za tornister.
      Dawca niech się cmoknie w dupsko! będziesz mieć całą radośc dziecka tylko dla siebie!
      • aqua48 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 09:44
        Trzeba było powiedzieć, że córka wie, że to prezent od tatusia i tak bardzo się cieszy...
        • jan.kran Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 09:59
          Bardzo dobrze ze objechalas .Ryby mu w nowym serdecznie zycze i zeby mu sie rakiets tenisowa najnowsza i ulubiona zlamala !!!
          Dziecku nic nie mow. Ja stosuje zasade ( a kosztuje mnei to wiele ) zeby dzieciom na szmate nie nadawac a liste mam dluga.
          Czasem mi sie wypsnie no wszyscy jestesmy ludzmi , no nie ?
          A dzieci ( ztym zemoje juz dorosle) bez mojego jadu maja znakomite zdanie o exie tongue_outPP
          Dziecku zycze zeby Mu sieplecak swietnie sprawowalsmile
          • jan.kran Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 10:03
            Sluchaj a moze mu chodzilo ze stowe chcialas a przeciez 192 podzielone na pol to 96 tongue_outPPPP
            • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 10:15
              Nawet mu kwoty nie wyznaczałam, tylko wysłałam skan paragonów.
              Kocham Was wszystkich, ryba rewelacja a zdjęcie wrzucę jak kompa z naprawy odzyskam.
              Buziaki kiss**
              • fajnyrobal Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 11:42
                kochana, koniecznie, ale to koniecznie to przeczytaj i zacznij ćwiczyć, będziesz zdrowsza ex trochę mniej wink
                • opium74 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 12:06
                  Mis koala jest genialny big_grin
                  Plecak wystarczy że wrzucisz linka big_grin
                  bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-1384-Tornister-plecak-Compact-Pussy-Deluxe-HERLITZ.html taki?? smile
                  https://bezpiecznydzieciak.pl/data/gfx/pictures/large/4/8/1384_1.jpg
                  • opium74 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 12:08
                    A! i jeszcze powiedz eksiowi że księżniczka marzy o nowym biórku...firmy Moll z kolorowymi nakładmkami i regulowanym blatem.... i powiedziałas że pewnie tatuś kupi jako prezent z okazji rozpoczęcia nauki...

biórko około 3500PLN krzesło pasujące: 2000 big_grinbig_grin
                    • annajustyna Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 12:12
                      Biurko, Dzizaz ...
                      • opium74 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 12:27
                        big_grin sorry - cena mnie powaliła to i zacmienia dostałam big_grin
                        www.mollbiurka.pl/
                        autorka wątku może powiedziec ze ona zasponsorowała plecak to tatus biUrko big_grin
                        • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 14:53
                          Miałby jasnie pan mi do mieszkania meble kupować? Bo przecież jak ja kupuję dziecku meble to jest mój problem. Koszty naprawy zawieszenia w samochodzie, bo przedszkole nie ma praktycznie parkingu i codziennie wjezdzalam na krawęznik też nie mają związku z tym, że on nigdy dziecka nie zawiózł do przedszkola. W sumie nie po to się kobietę w ciąży zostawia, nie?
                        • annajustyna Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 20:50
                          MNie osobiscie tez biurko przez o z kreska nawet by pasowalo, bo przeciez Büro big_grin.
                  • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 14:46
                    próbowałam dodać link ale omal nie rzucilam telefonem o glebę wink nie dam rady wink
                    Tornister to model "midi" ale kotek podobny. Ma całe dno z plastiku a boczne kieszenie mają pokrywki. Może ktoś wygugla i mnie wyręczy, bo na smartfonie trudno i w ogóle wyżre mi cały transfer wink
                    • opium74 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 14:50
                      bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-1018-Tornister-plecak-Midi-Pussy-Deluxe-HERLITZ.html
                      https://bezpiecznydzieciak.pl/data/gfx/pictures/medium/8/1/1018_1.jpg
                      taki? smile
                      • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 14:56
                        ten! dziękuję!
                • aniuta75 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 14:02
                  Ooo widzę, że koleżanka wcześniej już podlinkowała, więc sorki za powtórzenie się smile.
    • aniuta75 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 14:00
      A ja polecam przeczytać tego posta forum.gazeta.pl/forum/w,571,88229228,88330947,Re_wybor_przedszkola_a_wspoldecydowanie_exa.html

smile
    • karra-mia Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 17:46
      tak to dużo
      kupoiłam herlitza za 97 zł, dokładnie taki sam jak ten za 197 tyle, że nie z tej najmodniejszej bajki.

a poza tym rzeczywiscie razem powinniście uczestniczyć w wydatkach na dziecko, ale tez razem decydujecie, co kupić. Jeżeli ten dla niego za drogi, to niech znajdzie tańszy ale podobny jakościowy.
      Dorośli ludzie, chyba potraficie się dogadac
      • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 17:51
        Jestem świadoma istnienia tańszych modeli. A o tym jak potrafią się dogadać dorośli ludzie jest sporo napisane na forum "samodzielna mama". Poczytaj najpierw tam i nie pieprz farmazonów.
        • karra-mia Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 18:08
          niepotrzebnie atakujesz
          wyraziłam swoje zdanie, nie oceniając nikogo. Nie muszę czytać farmazonów, zdaję sobie sprawę, że dorośli ludzie często zachowują sie gorzej niż dzieci, ale ktoś musi w tym wszystkim być mądrzejszy i znaleźć jakieś rozsądne wyjście, dla dziecka nie?
          • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 18:26
            Nie znając sytuacji sugerujesz że powinniśmy współpracować. Nie będę atakować, więc napiszę że jesteś idealistką.
            Gdyby się dało współpracować to tego wątku by nie było. Bo np Dawca zainteresował by się wcześniej co planujemy kupić. Facet palcem nie kiwnął, nawet nie zapytał a teraz zgłasza reklamacje!!!
            Nie chce płacić to jego brocha. Problemem nie są tu pieniądze tylko jego podejście. Wydaje kupę kasy na własne przyjemności a dziecku żałuje. Ja wolę oszczędzać na sobie więc dla mnie to jest niepojęte. Tylko w moim przypadku nie ma wątpliwości że ją kocham.
            • grave_digger Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 19:06
              Może on te wszystkie sprzęty ma z przeceny wink
              Mój eks w życiu by nie powiedział, że coś jest za drogie, bo on nawet się nie interesuje ile coś kosztuje.
              • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 19:12
                Jak kupowałam wózek to się upierał żebym wzięła stary po jego siostrzenicy. Może teraz też ma w piwnicy jej stary tornister wink
                • grave_digger Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 19:43
                  Może to łowca promocji wink
                  • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 19:48
                    No to szkoda że nie upolował wyprawki dla dziecka wink
      • olinka20 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 20:17
        Karra no sorry, ale 200 zł to duzo dla goscia, ktorego stac na narty, tenis i budowe domu? Smiem watpic.
        Tyle to on dziennie na byle skipass wydaje, plus narty, kask, gogle, ciuchy, dojazd, nocleg, dalej mam wyliczac?
        O budowie domu nie wspomne bo to studnia bez dna wink
        • karra-mia Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 20:38
          olinka ale gdzie ja powiedziałam, dla kogo to dużo. ja oceniłam cene plecaka. 2 stówy dla mnie to duzo, tym bardziej, że kupiłam herlitza za 97. Nie brałam w ogóle pod uwagę faceta, jego możliwości, chęci itd.
          Nie komentuję całej reszty, bo nie ma takiej potrzeby.
          • olinka20 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 20:46
            Ja oceniaąłm pod kątem postu startowego.
            • karra-mia Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 21:00
              no rozumiem oksmile
              ja doczytałam do pytania czy to duzo. odpowiedziałam, resztę przeczytałam ale do tego się nie odnoszę.
              • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 21:15
                żadna sztuka wyciągnąć jedno zdanie z kontekstu i zrobić zamieszanie. W efekcie nawet sprawdziłam Twoje konto bo myślałam że to pisze mój ex albo jego żona.
                Uwierz mi. Dorośli ludzie czasem dochodzą do punktu kiedy trzeba przestać się łudzić że można się dogadać. Ja poddałam się po 7 latach. Chyba nie za szybko.
                • olinka20 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 21:31
                  Biedroneczka osobiscie recze, ze Karra to nie twoj eks ani jego kobieta big_grin
                  O głowe rudego Puka wink
                • karra-mia Re: upuściłam sobie żółci 28.08.13, 19:51
                  OJP w życiu nie wpadłabym sprawdzać czyjegoś konta tylko dlatego, że ktoś śmie mieć ciut odmienne zdaniesurprised
                  Ja wierzę, że może być i dobrze i źle, dlatego nie komentuję. Oceniłam tylko i jedynie cene plecaka, bo tez wysyłam pierworodnego do szkoły i udało mi się kupić herlitza za połowę ceny. Pytałas, czy to dużo, odpowiedziałam i tyle.
                  I żeś się doczepiła strasznie. Nie mnie oceniać wasze stosunki, skoro przez 7 ;lat się nie umiecie dogadać, to olałabym takie stosunki ciepłym moczem. Przy każdej takiej sytuacji będziesz się z nim szarpać?
    • andziulec Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 20:29
      niee kupuję burego alee kupuję tanio. Też jestem samodzielną mamą. Sory ale endak 192zł za tornister to przesada.
      A jak ię z dawcą dogadać nie mozesz to go olej i żądaj alimentów w kwocie takiej a śmakiej miesięcznie a unnikniesz nerwow za paragony i krzykliwe tornistry według jaśnie dupka.
      • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 21:06
        Alimenty są na podstawowe potrzeby a do pierwszej klasy idzie się raz w życiu. Każde z nas osobno stać na taki wydatek ale to on sępi. Ja fundusz na wyprawkę planowałam od maja. On teraz nagle postanowił się rozejrzeć jakie są ceny tornistrow.
        • esofik Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 21:51
          tornister jest podstawową potrzebą, tak samo jak buty I jedzenie. I szczerze mówiąc facet mógłby się w ogóle wypiać na ten tornister, skoro co miesiec dostajesz kasę na dziecko.

IMHO olałabym faceta I sama kupiłabym plecak, bez zawracania mu dupy. Tez jestem samotną matką (bez alimentów suspicious) I nie tłumacze się exowi ile pieniędzy wydaje na własne dziecko.
          Ps. moze dla niego nie jest priorytetem cool tornister
          • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:03
            Nie zgadzam się że tornister to potrzeba podstawowa bo to się kupuje raz i dobrze by było żeby chociaż na 3 lata a nie żeby się rozpadł po jednym semestrze. Do tego podręczniki 3 stowy, piornik i kto wie jakie jeszcze opłaty. Nie należę do osób które żyją ze skubania exa ale przy takich nadzwyczajnych wydatkach same alimenty to za mało.
            • esofik Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:10
              Podnieś więc alimenty do takiej wysokości aby za rok nie prosić go o finansowanie I akceptowanie Twoich zakupów. Nawet jeśli są przeznaczonego dla waszego wspólnego dziecka.
              Zrób to dla własnego spokoju. Przez kolejnych kilkanaście lat chcesz się targować z exem??
              • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:16
                Właśnie niechęć do konfliktów i szlajania się po sądach sprawia że jest jak jest. Za wszystko oprócz plecaka zapewne dopłaci te 50% a potem długo będę mieć spokój.
                chyba
                • esofik Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:23
                  właśnie miałaś konflikt o pierdołe.. ale to Twój wybór
                  • guderianka Re: upuściłam sobie żółci 28.08.13, 12:40
                    dzieci w tym wieku mają zmienne gusta, dyktowane tez presją innych- to raz
                    skąd pewność ze plecak za 200zł wytrwa 3 lata ?-to drugie
                    nie mając kasy-a nie masz-kupiłabym tańszy i dobry za 20zł (mając pieniądze kupiłam taki na wyprzedaży z 50zl).Oszczednosc to raz nowy inny za rok-to dwa,(aczkolwiek córka drugi rok będzie go nosic bo nadal się podoba i jest w dobrym stanie a ma jeszcze 2 inne (prezenty, dostala je PO zakupie aktualnego)
      • paskudek1 Re: upuściłam sobie żółci 28.08.13, 11:07
        andziulec też uważałam że blisko dwie stówy za tornister to za dużo, mialam męża ale od kilku lat wrzesień jest cieniutki z kasą i myslałam oszczędzic na czym się da. łaska boska że mnie facet namówił, trzy lata służył dzieciakowi tornister a jakby taki ufajdany nie był to jeszcze bym sprzedała. Postawiłam przy kontenerach, po 20 minutach zniknąl. niech sluży komuś. Ja nie miałam komu wydać. Ale to były chyba najmadrzej wydane dwie stówy z wyprawki szkolnej.
    • jowita771 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 21:21
      Facet, który buduje dom i uprawia sport wymagający pewnych nakładów, a dziecku żałuje dwóch stów na tornister, to jakaś megacipa.
      • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 21:26
        Jednej. Za wyprawki do przedszkola płacił zawsze połowę.
    • dlania Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:02
      To zależy na ile taki tornister. Jak na 2-3 lata - cena ok, jak za rok będzie kolejny (z innym kotkiem) - to lekka fanaberia.
      W kontekście stosunków damsko-męskich się nie wypowiem, ale... mówienie o eksie "dawca" jakos nie świadczy o próbie dogadania sie, ale pewnie zdanie wyrwane z kontekstu i dostane zjebki jak karrasmile
      • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:08
        Na określenie Dawca sam sobie zapracowal sumiennie. I tak, owszem mam nadzieję że tornister wytrzyma 3 lata.
        • dlania Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:18
          Ja też kupuje plecaki Herlitz, nawet droższe byly - wytrzymują 3 lata bez problemuwink
          • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 27.08.13, 22:21
            Dzięki wink Cieszę się bardzo.
    • magiczna_marta Re: upuściłam sobie żółci 28.08.13, 12:30
      Za plecak Starszego zapłaciłam 105 zeta z przesyłką.
      Nie brałam pod uwagę droższego, bo IMHO to fanaberia.
      Liczę że plecak przeżyje rok, jak dłużej to będę szczęśliwa, jak nie to bez żalu wywalę do śmieci.
      Nie kupiłam takiego za 19,99 zeta supermarketu, chociaż w mojej sytuacji finansowej byłoby to wytłumaczalne.
      Nie tłumacze się exowi, nie proszę. Informuję go co i za ile kupiłam, jak chce to się może połowe dorzucić, jak nie to niech spierdala, takie mam podejście.
      Zdrowsza jestem i szczęśliwsza nie wchodząc z nim w szarpanki.
      • guderianka Re: upuściłam sobie żółci 28.08.13, 12:33
        to dużo kasy
        Młodsza ma plecak Bratz (drugi rok)-po wyprzedaży 20zł zamiast 50
        Starsza-drugi rok-Nike-za 100zł
      • biedroneczka47 Re: upuściłam sobie żółci 28.08.13, 12:51
        A ja bym nie wyrzuciła bez żalu plecaka za stówę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka