Dodaj do ulubionych

orzechy piorące

05.09.13, 10:49
używa ktoś? jakie wrażenia?
Szukam alternatywnych sposobów na pranie żeby wyeliminować chemię - alergia u mnie i chyba już u młodej, i zastanawiam się nad tymi orzechami, dobre to czy ściema?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: orzechy piorące 05.09.13, 14:29
      mathiola używa lub używała. ja używałam kul piorących, ale przy dziecięcych plamach nie zdają egzaminu. Musiałabym za każdym razem każdą rzecz spryskać przed praniem specyfikiem. Nie chcialo mi się. Na moich nie zaplamionych ubraniach dawały radę świetnie.
      • kotka.zielonooka Re: orzechy piorące 05.09.13, 15:10
        Użyłam kilka razy - dostałam w prezencie - podobno bardzo dobre i w ogóle.
        Uprać- uprały ale... wg mnie pranie , po upraniu w orzechach - ciuchy śmierdzą. Nie umiem opisac tego zapachu - trochę jak starą szmatą - nie jakos mocno, ale ja czuje. No niestety to przesadziło że wróciłam do proszku.
    • dlania Re: orzechy piorące 05.09.13, 16:54
      fajny kiedyś tekst napisał bodajże Talko o orzechach. Otóż prał nimi, skutkowały, także wówczas gdy zapomniał ich wrzucić do bębna...wink
      Zwykła ciepła woda i siła odśrodkowa - ot i cała prawda o orzechachwink
      • aqua48 Re: orzechy piorące 05.09.13, 17:07
        Dostałam te orzechy w prezencie. Nie odważyłam się w nich czegokolwiek wyprać, bo wystarczyło mi je powąchać na sucho...Wywaliłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka