jk3377 25.06.09, 09:00 pokazcie wzór swojego pisma-jakie pismo taki charakterek ponoc do roboty! oto moje, tak na szybko sama nie wiem co o nim i sobie sadzic heheh Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomelanka Re: Wasze pismo-pooglądajmy:) 25.06.09, 09:02 grafologiem nie jestem, ale pismo fajne nauczcie mnie jak od siebie z kompa, nie z neta wklejac zdjecia na forum? trzeba je najpierw na fotoforum dac? inaczej sie nie da? Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wasze pismo-pooglądajmy:) 25.06.09, 09:04 jesli chcesz tak jak ja to najlepiej na fotoforum.a jesli linka to moze byc z fotosika.czekamy Odpowiedz Link
tabakierka2 moja, amatorka analiza:) 25.06.09, 09:05 otóż - pismo pochylone z prawą stronę oznacza pozytywnie myślącą osobę a podnoszące się w górę końcówki słów np. 'a' przy pierwszym słowie - marzyciel, osoba 'bujająca w obłokach' nieco ponad ziemią Nie zmyśliłam tych cech - kiedyś czytałam w 'Mowie ciała' zanim weszłam w temat konkretniej Odpowiedz Link
ez-aw Re: moja, amatorka analiza:) 25.06.09, 10:03 > otóż - pismo pochylone z prawą stronę oznacza pozytywnie myślącą > osobę Pocieszyłaś mnie, bo ja mam pochyłe właśnie w prawa stronę Odpowiedz Link
doral2 Re: moja, amatorka analiza:) 25.06.09, 10:33 ja się też w prawo przechylam i do tego jeszcze w górę wyciągam.. Odpowiedz Link
hellious Re: Wasze pismo-pooglądajmy:) 25.06.09, 10:41 Nie skupiajcie sie na tresci, to jedyny wierszyk jaki mi sie na szybko przypomnial Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: Wasze pismo-pooglądajmy:) 25.06.09, 10:54 Trochę nie wyraźne ale macie. Czekam na rozszyfrowanie mojego charakteru. Odpowiedz Link
your.uthopia Kradzione:) 25.06.09, 11:18 Margines: - lewy (odpowiada zachowaniom zewnętrznym człowieka): * równy – osoba silna i zdyscyplinowana; * wąski – osoba oszczędna, niepewna swojej przyszłości; * szeroki - osoba tolerancyjna, hojna; * falujący – osoba niezdecydowana, często wykorzystywana przez innych; * rozszerzający się ku dołowi - osoba skłonna do trwonienia pieniędzy, impulsywna; * zwężający się ku dołowi - osoba bojąca się innych ludzi oraz ryzyka. - górny – jeśli forma tekstu nie wymaga pozostawienia górnego marginesu, a piszący i tak go zrobił, można to interpretować jako chęć pozostawienia miejsca dla kogoś ważniejszego. Jeśli górnego marginesu nie ma, być może piszący chce podkreślić swoją wartość. - prawy (odpowiada zachowaniom wewnętrznym): * szeroki - osoba niepewna, niewierząca we własne możliwości, nieśmiała; * wąski – osoba skłonna do przemyśleń, marzycielstwa. Rodzaj pisma: - proste – zazwyczaj świadczy o życiu w zgodzie z obowiązującymi przepisami, ale zarazem o uczuciowej niestałości; - pochylone w prawo – może mówić o wysokiej komunikatywności, uczuciowości, ale i byciu „jak chorągiewka na wietrze”. Jeśli litery są bardzo mocno pochylone w prawo, mogą świadczyć o namiętności, silnym charakterze oraz skłonnościach przywódczych; - pochylone w lewo - jeżeli litery pochyla w lewo osoba praworęczna, może to oznaczać, że woli pozostawać w pewnej opozycji do otoczenia, wyróżniać się, odcinać od tego, co powszechne, a nawet niekiedy wymądrzać, podkreślając swoją inność; - mieszane – nietrudno się domyślić, że świadczy o chwiejności charakteru, wiecznym niezdecydowaniu i kapryśności. Wielkość pisma: - szerokie – mówi o otwartości na otoczenie, towarzyskości; - wąskie – charakteryzuje osoby opanowane i ostrożne. Odstępy pomiędzy poszczególnymi słowami: - duże – osoby ceniące sobie samotność, nieprzywiązujące zbytniej wagi do własnych interesów, ale też nieszczególnie skore do pomocy innym; - małe – charakteryzują osoby bardzo przyjaźnie nastawione do otoczenia, zawsze skore do pomocy i udzielenia szczerej porady. Jaka jest twoja kropka nad „i”? Miejsce postawienia kropki ma zdaniem grafologów znaczenie i mówi sporo o wyobraźni, ewentualnej nerwowości lub zasobach pamięci: - kropka wysoko w górze – oznacza bogatą wyobraźnię; - kropka po prawej stronie – charakteryzuje osoby niecierpliwe i dość nerwowe; - kropka po lewej stronie – mówi o ostrożności, skłonności do analizowania wszystkiego, rozpamiętywania przeszłości; - okrągła kropka – często dotyczy osób zainteresowanych głównie sobą oraz o naturze artystycznej; - brak kropki – sugeruje lenistwo i nieuporządkowanie; - kropka w kształcie pionowej kreseczki – charakteryzuje osoby, które bardzo silnie oddzielają swój świat wewnętrzny od zewnętrznego. Odpowiedz Link
your.uthopia Kradzione:) cd. 25.06.09, 11:19 Kilka ciekawostek: * Duży podpis świadczy o tym, że stawiający go chciałby być kimś ważnym. * Jeśli kobieta podpisuje się tylko nazwiskiem lub od nazwiska zaczyna, oznacza to, że umniejsza swoją wartość, ukrywa swoją indywidualność. * Podkreślenie podpisu świadczy o chęci pokazania swojej siły. * Nieczytelny podpis oznacza, że być może otwarta osoba wolałaby uchodzić za kogoś tajemniczego. Analizie grafologicznej mogą zostać poddane nie tylko stawiane przez nas litery, ale i nieświadomie tworzone gryzmoły, szlaczki, rysunki. Często zostawiamy je na marginesach stron w notesach czy na karteczkach, rozmawiając przez telefon. Nawet bez specjalnego merytorycznego przygotowania możemy orzec, że liczne zamazania i grube kreski mogą być ulubionymi bazgrołami człowieka stanowczego, ale i kłótliwego, a cienkie, delikatne linie - osoby nieśmiałej, nieco wycofanej, obawiającej się „wyjść przed szereg”. Kwieciste ornamenty zostawi po sobie romantyczka, a przejrzyste, geometryczne rysunki - właścicielka analitycznego umysłu ścisłego. Grafologia psychologiczna jest jednak uznawana za pseudonaukę, dlatego do tematu należy podchodzić wyjątkowo ostrożnie. Nie istnieją żadne badania, które potwierdzałyby słuszność jej założeń, w czego efekcie grafologów stawia się na równi z astrologami, sprawiając, że dziedzina, którą się zajmują, traci na znaczeniu do tego stopnia, iż British Psychological Society całkowicie ją odrzuca. Mimo to analiza własnego pisma może być fascynującą przygodą po nieznanych nam dotąd zakamarkach ludzkiej psychiki. Pozostaje postawić sobie pytanie: czy moje litery kłamią? ufff... Odpowiedz Link
tomelanka Re: Wasze pismo-pooglądajmy:) 26.06.09, 15:58 ja tam notatki cyknelam pismo szybkie Odpowiedz Link
setia Re: jk3377 26.06.09, 17:04 nie wiem jak to ująć, ale masz umiejętność jasnego, przejrzystego rozumowania (kurczę gadam jak Nelly Rokita)), przynajmniej w chwili kiedy to pisałaś. chodzi mi o taka równowagę wewnętrzną, harmonię. dosyć pewna siebie, zdecydowana w działaniu, szczera. jednak łatwo Cię wyprowadzić z równowagi (zaburzony ciąg znaków pod koniec). Odpowiedz Link
setia Re:i jeszcze 26.06.09, 17:05 drzemie w Tobie artystyczna dusza, przewaga myślenia abstrakcyjnego nad logicznym. Odpowiedz Link
jk3377 setia-jakbys mnie normalnie znała:))))))) 26.06.09, 19:20 wszystko sie zgadza prawie w 100%)))) to moje normalne pismo,bez pospiechu, a pomysl na watek naszedl mnie bo od 3 dni pisze juz protokol hahaah i tak w kolko patrze na to swoje pismo;-P Odpowiedz Link
setia Re: dorotamakota 26.06.09, 17:08 bardzo poukaładana, swietnie zorganizowana. skłonnosci do koloryzowania, ubarwiania rzeczywistości (sposób w jaki piszesz j, y). Odpowiedz Link
setia Re: tomelanka 26.06.09, 17:12 lekko chaotyczna, nieuporządkowana. brak równowagi wewnętrznej, przynajmniej w momencie kiedy to pisałaś (byc może jednak to pospiech). tyle na razie, bo spiesze się na dwór, wieczorem postaram się jeszcze raz temu przyjrzeć. oczywiście, to tylko moje subiektywne odczucia, nie traktujcie tego jakos powaznie Odpowiedz Link
madameblanka Re: Wasze pismo-pooglądajmy:) 26.06.09, 20:10 a to moje fotoforum.gazeta.pl/3,0,1865239,2,1.html Odpowiedz Link