pyzunia2007 06.07.09, 10:23 wiem ,wiem,wątek oklepany ale kompletnie nie wiem co na obiad dziś,a wy dziewczyny co dzis macie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cudko1 Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:24 ja mam naleśniki z mięskiem wieprzowo drobiowym i kiszona kapustką, do tego sos jakiś z torebki a co zeby szybciej było - no chyba że kurki mi uda się kupić jeszcze po pracy a na surówkę ?? nie wiem może sałata zrzodkiewką albo pomidorek Odpowiedz Link
asiaiwona_1 cudaku 06.07.09, 10:26 jak ty te kurki przyrządzasz? Bo ja kiedyś kupiłam kurki i sos kurkowy zrobiłam, ale te kurki takie twardawo gumowe były mimo że całkiem długo dusiłam. Odpowiedz Link
cudko1 Re: cudaku 06.07.09, 10:33 asiu iwonko ja załozyłam cały wątek o sosie kurkowym bo nie wiedziałąm jak zrobić, w rezultacie zrobiłam tak. kurki dużo, w całości jak mało albo na pół jak większe, cebulka w kostkę, czosnek w plasterki, ś,mietana 18% sos sojowy zamiast soli pieprz duzo dużo posiekanego koperku na patelni na masełku wrzucasz czosnek, zaraz za chilwę cebulkę, jak już sie zeszkli, grzybki i duscisz, jak brakuje masełka to dodajesz możesz też podlac odrobiną wody (dziweczyny sugerowały białe winko - napewno byłoby pyszne ale nie miałam w domu a nei chciałam lecieć do sklepu) , jak już grzybki gotowe, dałam sos sojowy i zaraz za chwilę śmietanę a po chwili (2-3 min. ) koperek, sos wyszedł zajebisty poprostu kurki nie były ani twarde ani gąbczaste no boski po prosdtu a ja przeciez nie lubie grzybów Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: cudaku 06.07.09, 10:36 cudaczku, ale tak pirazyoko to ile te kurki od wrzucenia na patelnię do tej cebulki tam siedziały? Odpowiedz Link
cudko1 Re: cudaku 06.07.09, 10:42 pirazyoko to jakieś 15 - 20 minut myśle, ja próbowałam, jak mi się ich objętość znacznie zmniejszyła i było gitos normlanie muszę dorwac dziś znowu kurki Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: cudaku 06.07.09, 10:46 kurde, a wczoraj moja młoda z moją mamą w lesie kurek nazbierała a ja ich nie chciałam bo stwierdziłam, że nie wiem jak zrobić Odpowiedz Link
cudko1 Re: cudaku 06.07.09, 10:57 asiaiwona leć po te kurki bo one to niezbyt tanie są niestety, ale pyyyszzznnneee, ja zamierzam rodziców wlasnie na grzybki pogonic, celem nazbierania kurek Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:25 młode ziemniaki (od mamy z działki), schabowe (wyjęte z zamrażalnika, więc tylko do odsmażenia) i chyba mizeria (nie pamiętam czy mam śmietanę). Odpowiedz Link
mearuless Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:26 ogorkowa, karkowka pieczona, ziemniaki, salatka z kapusty mlodej. a ja zjem kefir i pomiora z koperkiem, szczypiorem, czosnkiem i oliwa Odpowiedz Link
bswm Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:33 A nie wiem, chyba zupę cebulową z serem i może pierś w sosie gorgonzola - to co sobie kupię w żarłodajni w przerwie na lunch Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:46 nic. mam w domu remont pierdolonego gazu i mi go wylaczyli na 3 dni. chyba ze macie jakeis pomysly na to co mozna odgrzac w czajniku bezprzewodowym... zjem sobie zatem kanapke. i kupuje plyte ceramiczna Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:48 bez gazu to: zupka chińska, gorący kubek Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:51 weeezzzz nooo....jestem wielbicielem karkowki pieczonej w czosnku i piwie i warzywach. wiem wiem marudze, ale zupka chinska??? bleeeh! Odpowiedz Link
milva_barring Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 10:51 Barszcz ukraiński i ruskie pierogi Byłam wczoraj u rodziców i zawsze mnie wyposażają w wałówę. Dzięki temu mam obiady na kilka dni. I nie muszę sterczeć przy kuchni. Mam więcej czasu na internet Odpowiedz Link
hellious Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 11:01 Wczoraj mialam mielone z pieczarami w smietanie, mizeria i mlodymi pyrami, a dzis mam mielone z niewiem czym jeszcze, bo zostaly Odpowiedz Link
cudko1 Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 11:05 hell zrób z cebulka i papryką pokriojona w cienkie paski w garnuszku z maesłkiem zielem angileskim i listkiem - pychotka mówie ci Odpowiedz Link
karra-mia Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 12:33 pieczeń z szynki wieprzowej ziemniaki mizeria tarta marchewka z cukrem Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 13:45 rosół dla młodej, a m. makaron zasmażany z sosem meksykańskim. ja: makaron+ surówka z pomidora Odpowiedz Link
deela Re: co dziś macie na obiad 06.07.09, 13:46 mlode ziemniaki gotowane ze skórka + gzik Odpowiedz Link
hellious Re: Deela 06.07.09, 14:44 no jak to co??? cos co ja podchwycilam od deelki i wcinam srednio raz w tygodniu do ziemniorow, plackow albo samo, lyzka Twarog ze smietana, szczypiorkiem i cebulka Pyyycha Odpowiedz Link
olinka20 Re: Deela 06.07.09, 14:49 Aaaaaaaaa to ja tego nie znalam pod taka egzotyczna dla mnie nazwą Tylko jako twarożek z całą reszta Odpowiedz Link
agik82 Re: Deela 06.07.09, 16:15 młodzież krupnik od teściowej a na kolację pizza, ale to wieczorkiem, jak małż powróci i przywiezie Odpowiedz Link
doral2 Re: Deela 06.07.09, 18:36 mielone z indyka, bez bułki, obtoczone w parmezanie, smażony ser pleśniowy i miska sałaty z papryką. odchudzam się, dwa kilo już poszło w pinechy Odpowiedz Link