minerallna 29.07.09, 14:47 A co powiecie na taki przypadek? Mi to się w głowie jakoś nie mieści. Lekarz z takim doświadczeniem a tu takie coś: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3134282.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 14:50 może rutyna go zgubiła? albo słabo zbadał... teraz to on będzie miał traumę.. Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 15:32 W glowie mi sie to nie miesci, zeby przed takim zabiegiem nie sprawdzic, czy kobieta jest w ciazy. Przeciez 45 lat to jeszcze nie taka stara, w ciaze zajsc moze. Nie dalabym za wygrana na miejscu matki, zazadalabym wznowienia sledztwa, bo przeciez wina jest ewidentna i nie ma co sie zaslaniac sytuacja szpitala. Czlowiek czlowiekiem i bledy popelnia, ale trzeba za nie odpowiedziec. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 18:04 a czy mamy 100% pewność, że kobieta nie wiedziała o ciąży? No bo teoretycznie mogła się dogadać z lekarzem, że niby nic o ciąży nie wiadomo, tylko nie przewidzieli, że ktoś inny to wykryje... Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 18:58 nie mogli sie dogadac kazda taka macice po miesniakach wysyla sie na histopatologie, by sprawdzic, czy miesniaki byly lagodne czy zlosliwe lekarza obowiazkiem sie jest upewnic, czy kobieta nie jest w ciazy tak ucza wszystkich studentow medycyny, by u kobiety w wieku rozrodczym najpierw wykluczyc ciaze Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 18:13 Myslę że to nie jest odosobniony przypadek. Odpowiedz Link
iskierka40 Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 20:05 przeciwcialo napisała: > Myslę że to nie jest odosobniony przypadek. dokładnie. Odpowiedz Link
dlania Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 18:25 Rutyna dopada przedstawicieli wszystkich zawodów, ale nie we wszystkich ma takie tragiczne konsekwencje... Odpowiedz Link
deela Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 19:56 straszne chyba dla kazdego w tej historii Odpowiedz Link
grave_digger Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 20:22 nauczka, by robić jednak RUTYNOWE badania przed operacją. no cóż... Odpowiedz Link
tusia1267 Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 20:54 słów brakuje, jak mozna nie zauważyć 4-miesięcznej ciąży, nic nie usprawiedliwia tego lekarza wg mnie Odpowiedz Link
verdana Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 21:15 Wiele usprawiedliwia. Prawdopodobnie pacjenka była już w okresie menopauzalnym, nie miala miesiączek lub bardzo nieregularne, wobec tego uznano, ze w ciąży byc nie może. Ona także musialaby zauwazyc trzy "przepuszczone" okresy, gdyby normalnie miesiączkowała. A macica byl powiekszona z powodu miesniakow. W tej sytuacji rzeczywiscie badanie USG sprzed miesiąca (zreszta marne, bo ciązy nie wykrylo) wydaje się byc wiarygodne. Odpowiedz Link
opium74 Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 21:33 łomatko - toz to dzieciak wielkości mojej dłoni...... Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Aborcja przez przypadek 29.07.09, 22:39 Moja mama miala taki zabieg w wieku 48 lat a poniewaz jeszcze miesiaczkowala, choc nieregularnie, to jej zrobili test ciazowy oraz USG przed samym zabiegiem, by wykluczyc ciaze. Odpowiedz Link