dragica 29.07.09, 21:41 bo zaraz oszaleje.I przepraszam za bledy,ale Mloda jesttak upierdliwa,ze nia mam nawet 2 minut ciszy. link moj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragica aha 29.07.09, 21:43 Zapomnialam dodac,ze cel tego wacika jest nastepujacy-moze Wy macie jakas koncepcje co sie z Mloda dzieje...Zalinkowalam,bo mi sie nie chce przepisywac z Niemowlaka... Odpowiedz Link
guderianka Re: aha 29.07.09, 21:45 A wyje w konkretnych sytuacjach ? Czasem bardziej a w innych mniej ? jakas cykliczność ? Odpowiedz Link
dragica Re: aha 29.07.09, 21:48 1.jak jest zmeczona-regularnie placz od jakis 10 dni.Pomylslam sobie,ze to moze lek separacyjny? 2. przy probach raczkowania i wstawania-wtedy wqrw totalny 3.bez powodu-na maksa tak jest od 3 dni-siedzi,bawi sie i naraz ryk. Mialam podejrzenie infekcji drog moczowych-dzisiaj kazda w sumie pielucha ma dziwny zapach amoniaku,jutro zaniose mocz do analizy... Odpowiedz Link
guderianka Re: Guderianka 29.07.09, 22:23 Skąd pomysł że to lęk separacyjny ? Zeby stwierdzić infekcję trzeba zrobić badanie moczu Odpowiedz Link
dragica Re: Guderianka 29.07.09, 23:00 Wlasnie dlatego jutro,o ile sie uda zlapac,ide na badanie moczu Mlodej. Odpowiedz Link
pyzunia2007 Re:mój 30.07.09, 00:32 był taki między 8-10 miesiącem i u nas były to zeby Odpowiedz Link
jajks Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 29.07.09, 21:48 Ja obstawiam zęby. Spróbuj dać jej cos przeciwbólowego i posmaruj jej dziąsła jakimś żelem, jesli bedzie poprawa, to masz odpowiedź... Odpowiedz Link
dragica Jajks 29.07.09, 21:51 A ktore w kolejnosci powinny wychodzic w 10 m?Mloda ma 6zebow-jedynki g. i d i 2 gorne... Odpowiedz Link
beata7305 Re: Jajks 29.07.09, 22:16 Powinny wyjść górne dwójki, następnie czwórki, potem dopiero trójki. Jednak nie wszystkim dzieciom wychodzą książkowo. Odpowiedz Link
beata7305 Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 29.07.09, 21:50 Mój był marudą zawsze, ale co przychodzi mi do głowy... 1. Może ząbkuje. 2. Jak z apetytem? Może ma zapalenie dróg moczowych. Zbadaj mocz. 3. Może ja coś boli np. brzuch (wprowadzałaś jakieś nowości?), ucho itp. 4. Może jest bardziej ciekawa świata i jak jej nie wychodzi to się złości. Odpowiedz Link
epistilbit Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 29.07.09, 22:00 Obstawiam: ząbki coś z pęcherzem jak pielucha śmierdzi faza na męczybułę - toż to dorośli mają nieraz fochy bez powodu przez dłuższy czas, dzieci też mogą. Dużo cierpliwości i zdrowia życzę. Odpowiedz Link
mama_janka007 Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 29.07.09, 22:35 daj mocz do zbadania. przestudiuj dziasla. przyjzyj sie uszom- ponaciskaj lekko okolice wokol uszu- jezeli bedzie reakcja wiadomo o so chosi. jezeli to wykluczysz obstawiam skok rozwojowy. przechodzimy wlasnie to samo. (tez 10.miesiac) Odpowiedz Link
dragica Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 29.07.09, 23:01 Czytalam skokach rozwojowych,faktycznie,jest skok od 42tygodnia-ale,o ile mnie pamiec nie myli,to jest 40 tydyien po 40 tygodniach ciayz-Mloda urodyila sie miesiac przed terminem. Odpowiedz Link
mama_janka007 Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 30.07.09, 00:25 moj urodzil sie 2 miesiace przed czasem. w pewny momencie, przy dobrym wietrze, krasnale to nadganiaja wiec trudno tu co do tygodnia wyliczac moment takiego skoku. Odpowiedz Link
rrooda Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 30.07.09, 08:25 zęby/uszy/mocz skok rozwojowy coś się ostatnio u Was zmieniło? Odpowiedz Link
dragica Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 30.07.09, 09:11 Nie zmienilo sie...Dzis akcja lapania sikow. Na dzien dobry Mloda nabila sobie guza na czole-proba raczkowania. Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: Linkuje sama siebie z Niemowlaka-help 30.07.09, 09:42 skok rozwojowy przechodziłam przez to samo, ale niestety u mnie trwa to do dziś, młoda ma 13 miesięcy. Odpowiedz Link