bryanowa-1 19.08.09, 14:35 laseczki w jaki sposób mozna je przyrzadzić zeby były smaczne? macie jakies konkretne przepisy,jakies konkretne przyprawy,moze marynaty? nic mi do głowy nie przychodzi poza cząbrem,no ale ile mozna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_zuzu Re: poledwiczki baranie 19.08.09, 23:39 bry pomogłabym gdybym wiedziała co do czego. Ja strasznie nie lubie baraniny. Do tego stopnia, że potrafię wypluć z powrotem na talerz (jak nie wiem wcześniej ze to baranina) w restauracji pełnej ludzi. Odpowiedz Link
cafe_tee Re: poledwiczki baranie 20.08.09, 01:10 Baranie ..jakby się ich nie przyrządziło - będą jechać baraniną ja nie lubię. jagnięce lepsze Możesz zamarynować na noc, z jakimś zielskiem(np.rozmaryn). Albo marynata z czerwonego wina z chili. Potem obsmaż z dużą ilością czosnku (dodanego na koniec, bo zgorzknieje) sól, pieprz. Do tego najlepiej ryż - ale ziemniaki też przejdą. Kiedyś podałam z takimi małymi kluseczkami - pycha najważniejsze - dużo czosnku i na ostro Odpowiedz Link