Dodaj do ulubionych

"Nie mam żadnej krępacji"...

17.02.12, 02:51

To przerażające, że ktoś taki, może być Posłem RP.
Nawet PiS.

www.tvn24.pl/-1,1735127,0,1,tomaszewski-o-krowie-nie-mam-zadnej-krepacji,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • ave.duce Mam po uszy chamstwa. 17.02.12, 08:25
      • ave.duce Wolę "pogadać" o artykule Żakowskiego 17.02.12, 08:33
        nt. prokuratury:

... Od zmiany rządu minęły dwa lata. Pracuje "komisja naciskowa", mamy trzeciego prokuratora generalnego. O bezprawiu i nadużyciach w wymiarze sprawiedliwości wiemy już bardzo dużo. Ale żaden z prokuratorów wymuszających fałszywe zeznania nie trafił do więzienia ani do aresztu. Żaden nie siedzi na ławie oskarżonych. Żadnemu nawet nie postawiono zarzutów. Ich dawni przełożeni - minister Ziobro i wiceminister Kempa - bez najmniejszych kompleksów brylują wystrojeni w piórka jedynych sprawiedliwych pogromców układu i obrońców sprawiedliwości ...

... ostrożność to jedno, a bezkarność to całkiem co innego ...

A Barbara Blida nie żyje.
    • illmatar Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 11:30
      Ciekawe jakie szkoły kończył ten obywatel?
      • man_sapiens Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 17:15
        Szkołę chamstwa.
        Dobre (albo chamskie) maniery dziedziczy się, czyli wynosi się z domu, nie ze szkoły. I wygląda na to, że dobre maniery są cechą recesywną, niestety.
        • magdolot Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 18:04
          Kawał o krowie - chamski ale przedni, bo pointa w punkt. Z letkim obrzydzeniem, ale się spłakałam. Tusku, posyłać tę laleczkę na mafię piłkową?! Było posłać Schetynę.
          Mniej chamsko by to zabrzmiało o Arłukowiczu i też trafnie nad wyraz.
          Tusek powienien mieć teraz mokry sen o siedmiu krowach, czternastu mu nie życzę, ani nam.
    • gat45 Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 18:16

To widać, mój poczciwy człowieku, to widać ....
      • magdolot Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 18:21
        Mimo fszystko wolę ten brak krępacji od skrępowanej moralnie i bardzo wykształconej Kolendy...
        • ave.duce Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 18:23
          A ja nie chcę wybierać.
        • gat45 Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 18:24
          Tyyyyyyyyyyyyyy ! A muszę wybierać między dwoma smrodami ? Jak ja wolę wąchać kffffiatki ?
          • magdolot Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 18:34
            To nie fsadzaj nosa f politykę, ani futbolistom...

A nad kawałem popracowałabym fspólnym wysiłkiem wykształconego Forum. Musi zostać głównie lód i wypieprzy, resztę można uroczo. Zamienić zwierzątko, żeby było podobniejsze do pani Muchy... albo cuś?
            • gat45 Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 18:36
              drabina !
              • magdolot Re: "Nie mam żadnej krępacji"... 17.02.12, 20:17
                Tomaszewski jak Sacha Baron Cohen, syn krawca mężczyźnianego z Picadilly, co dwa fakultety ma i mu to nie przeszkadza, a może nawet pomaga tarzać z lubością się we kupie złego smaku? Ten nawet Noama Chomsky'ego przeleciał bez mydła, a co dopiero Muchę... Lubię go, wiesz?
              • illmatar Proszszsz 17.02.12, 21:49
                https://i44.tinypic.com/20r8kdh.jpg
                • magdolot Re: Proszszsz 18.02.12, 14:14
                  Pierwszą i najważniejszą szkołą chamstwa jest w życiu przedszkole. Ja tam chodziłam i dlatego pani Mucha powinna była mnie zatrudnić zanim została krową.

Nie wiem, jak zareagowała na, ale było nawiązać:
                  - do marszałka:
                  "Panie sędzio! Brutalny faul bramkarza!"
                  - lub odpowiadając onemu rzec coś w tym rodzaju:
                  "Jeśli tak wytrawny bramkarz jak pan Tomaszewski dopuszcza się na mnie brutalnego faulu, to znaczy że radzę sobie z piłką o wiele lepiej, niż się można było spodziewać po słabej i delikatniej kobiecie." [unikając przy tym jak ognia wzmianek o polu karnym, bo są podpowiadaniem riposty].

Laczego?
                  Bo bramkarz fauluje nie mając lepszej możliwości i zwykle na polu karnym, czyli w sytuacji w której karny się opłaca [ostateczność], faul bramkarza często kończy się czerwoną kartką dla tegoż i dalszym graniem bez bramkarza.

Ale tego nie wie ktoś, kto pyta z jakiego rozdzielnika wybierano finalistów do Superpucharu...

By obryła co trzeba i zamiast krową byłaby mistrzynią riposty, a Tomaszewski strzelcem samobójczym.

Delikatnym podpowiadam pomysł referendum za zmianą nazwy Sejm na Izba Gminu.
                  • witekjs Jestem ZA Izbą Gminu ! 18.02.12, 20:40
                    magdolot napisała:
                    >Delikatnym podpowiadam pomysł referendum za zmianą nazwy Sejm na Izba Gminu.

Jestem ZA Izbą Gminu !
                    • magdolot Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 19.02.12, 00:01
                      A ja, jak jestem na rzęsach, to tylko Deser czytać będę, bo wreszcie zrozumiałam. Z zerknięcia w linek i totalnego nieoglądania TVN24 miałam obraz ostrej utarczki w sejmie... i WRESZCIE trafiłam na Deser z rzęsami i tam ZROZUMIAŁAM. To TVN zrobił z Muchy krowę podstępnie podsłuchując prywatną rozmowę. Się zabawia tabloidyzacją ministrów i opozycji? Tak łatwiej dociera. Cham obraził krowę, potem przeleciała gdzieś małpa w czerwonym waląc na odlew kułakiem wredną matkę Madzi, a to wszystko ocenia moralnie Kolenda... Miodzio.
                      Trudno, najwyżej dalej będę wysoce niedoinformowana, lecz wytrwam i nie włączę, bo świat w mej wyobraźni wydaje się ciekawszy. Strywializowało mi się fszystko. I tylko mnie pociesza to, że zupełnie już nie mam pojęcia kto to jest małpa w czerwonym... Se będę mogła dośpiewać...
                      • witekjs Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 19.02.12, 11:24
                        magdolot napisała:

> A ja, jak jestem na rzęsach, to tylko Deser czytać będę, bo wreszcie zrozumiała
                        > m. Z zerknięcia w linek i totalnego nieoglądania TVN24 miałam obraz ostrej utar
                        > czki w sejmie... i WRESZCIE trafiłam na Deser z rzęsami i tam ZROZUMIAŁAM. To T
                        > VN zrobił z Muchy krowę podstępnie podsłuchując prywatną rozmowę. Się zabawia t
                        > abloidyzacją ministrów i opozycji? Tak łatwiej dociera. Cham obraził krowę, pot
                        > em przeleciała gdzieś małpa w czerwonym waląc na odlew kułakiem wredną matkę Ma
                        > dzi, a to wszystko ocenia moralnie Kolenda... Miodzio.
                        > Trudno, najwyżej dalej będę wysoce niedoinformowana, lecz wytrwam i nie włączę,
                        > bo świat w mej wyobraźni wydaje się ciekawszy. Strywializowało mi się fszystko
                        > . I tylko mnie pociesza to, że zupełnie już nie mam pojęcia kto to jest małpa w
                        > czerwonym... Se będę mogła dośpiewać...

Muszę się z Tobą w dużym stopniu zgodzić.
                        Przez długi czas idealizowałem TVN24 i słuchanego jedynie radia TokFM.
                        Oczywiste jest, że z czasem oboje poczuliśmy się zmęczeni agresją i prostactwem niektórych polityków, a niekiedy nazbyt emocjonalnych komentatorów.
                        Spowodowało to, chyba u dużej liczby słuchaczy i widzów, przesyt treściami politycznymi i tabloidyzacją, różnego rodzaju innych informacji.
                        Wyzwala to korzystne reakcje. :-) Moja żona, czyta jeszcze więcej książek, a ja materiałów publicystycznych i naukowych, słuchając dobrej, spokojnej muzyki.
                        Pozwala mi to, na dokładne porządkowanie zbiorów zawodowych i np. dotyczących, historii oraz trudnych spraw religijnych w Polsce i informowanie Was o efektach :-).

Pozdrawiam. Witek

old.accuradio.com/
                        • magdolot Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 19.02.12, 17:53
                          Gdyby nie "Polityka" to by człowiek umarł.
                          Drugi tydzień we mnie krzyczy "niech żyje Edwin Bendyk", po jego tekstach o ACTA i rewolucji z netu. Na szczęście ta ekipa poprzeczki nie obniża nic a nic.
                          • witekjs Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 19.02.12, 19:26
                            Masz rację, również od bardzo dawna czytam i cenię Politykę.
                            Bardzo lubiłem Toeplitza i lubię Passenta, Szostkiewicza, Żakowskiego, Władykę i oczywiście Tyma.
                            W Newsweeku zawsze zaczynam od Jastruna.

Kulturę ratują cyfrowi piraci?
                            ACTA w Obiegu
                            Edwin Bendyk dla POLITYKA.PL
                            26 stycznia 2012

Więcej pod adresem www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1523743,1,kulture-ratuja-cyfrowi-piraci.read#ixzz1mquSBojU

Internet, czyli starcie wolności z własnością
                            Rewolta dostępu
                            Jacek Żakowski

Polityka 6 lutego 2012

Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/analizy/1523883,1,internet-czyli-starcie-wolnosci-z-wlasnoscia.read?backTo=http://www.polityka.pl/kraj/opinie/1524197,1,premier-debatowal-z-internautami.read#ixzz1mqvYXBv9

• man_sapiens Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 19.02.12, 22:45
                              Do tego rysunki Mleczki, Czeczota i Chodorowskiego. No i dodatki - nie wszystkie, ale w większości świetne. Uważam, że Polityka jest zjawiskiem na skalę europejską co najmniej.
                              Jeszcze jest "Tygodnik Powszechny" (nie jestem praktykującym katolikiem), a na codzień "Dziennik Gazeta Prawna".
                              • witekjs Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 19.02.12, 23:35
                                man_sapiens napisał:

> Do tego rysunki Mleczki, Czeczota i Chodorowskiego. No i dodatki - nie wszystki
                                > e, ale w większości świetne. Uważam, że Polityka jest zjawiskiem na skalę europ
                                > ejską co najmniej.
                                > Jeszcze jest "Tygodnik Powszechny" (nie jestem praktykującym katolikiem), a na
                                > codzień "Dziennik Gazeta Prawna".

Doskonale, że napisałeś o rysunkach Tych Artystów.
                                Już jak wysłałem swój post, pomyślałem o Nich, bo bardzo lubiłem i lubię ich oglądać i czytać doskonałe komentarze.

mleczko.interia.pl/
                                www.bwa.olsztyn.pl/archiwum/a01/4/biezace2.htm
                                antoni.chodorowski.net/
                                www.galeriadzialan.hg.pl/archiwum/Chodorowski.htm
                                • magdolot Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 20.02.12, 01:53
                                  Oj, a Mizerski, co za kaczek na "wstępniaka" awansował słusznie?
                                  • witekjs Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 20.02.12, 09:07
                                    magdolot napisała:

> Oj, a Mizerski, co za kaczek na "wstępniaka" awansował słusznie?

Masz rację On również powinien być wymieniony.
                                    Szczególnym niedopatrzeniem, z mojej strony jest jednak, nie wymienienie Pani redaktor Paradowskiej.
                                    Od wielu lat lubię Ją czytać i słuchać w radio i TV.

Pozdrawiam. Witek
                                    • ave.duce Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 20.02.12, 09:16
                                      Czytać red. Paradowską - tak, słuchać - nie.
                                      • witekjs Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 20.02.12, 09:22
                                        ave.duce napisała:

> Czytać red. Paradowską - tak, słuchać - nie.

Witaj :-)

Przypuszczałem, że ktoś tak może napisać.
                                        Lubię Ją, również słuchać i nie tylko w radio.
                                        Bardzo dobrze prowadzi audycje z komentatorami.

Pozdrawiam. Witek
                                        • ave.duce Re: Jestem ZA Izbą Gminu ! 20.02.12, 09:28
                                          witekjs napisał:

> Bardzo dobrze prowadzi audycje z komentatorami.

Może wg Ciebie. Wg mnie > kiedy zaczynała - było dobrze, nawet bardzo dobrze, ale z audycji na audycję jest coraz gorzej.
                                          • ave.duce ps. ogólnie TOKfm jest coraz gorsze, 20.02.12, 09:30
                                            a szkoda. Coraz rzadziej słucham.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka