Dodaj do ulubionych

Brunatna Księga

23.02.13, 20:04
Znacie to?
www.nigdywiecej.org/pdf/bk/BRUNATNA_KSIEGA_2011-2012.pdf
www.nigdywiecej.org/475-20
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Brunatna Księga 23.02.13, 20:26
      Znamy, znamy to pokłosie antypolonizmu!
      • ploniekocica Re: Brunatna Księga 23.02.13, 20:39
        ave.duce napisała:

> Znamy, znamy to pokłosie antypolonizmu!

Posunę się dalej - to jest pokłosie Pokłosia, a te poprzednie tomy to przedkłosie Pokłosia ot co!
        • ave.duce Re: Brunatna Księga 24.02.13, 08:59
          A wszystko cuzamendokupy świadectwem na to, że
          "Polski my naród, polski lud,
          Królewski szczep Piastowy" i basta!
    • 99venus Re: Brunatna Księga 24.02.13, 10:45
      niestety tak.
      imponujący dorobek bękartów po Adolfie.
    • witekjs Re: Brunatna Księga 24.02.13, 12:42
      ploniekocica napisała:

> Znacie to?
      > www.nigdywiecej.org/pdf/bk/BRUNATNA_KSIEGA_2011-2012.pdf
      > www.nigdywiecej.org/475-20

Nie znałem tego.
      Straszne jest to, że jednak istnieje tak wiele faszystowskich działań i organizacji w Polsce.
      Wydaje mi się, że prawnie powinno być to niedopuszczalne i ścigane.
      W moim odczuciu jest to, zdecydowanie groźne.
      Nie rozumiem Waszego, właściwie braku reakcji i komentarzy, na które liczyłem.
      Czuję się bezradny, dowiadując się o tak strasznych i wcale nie sporadycznych działaniach faszystów...

Pozdrawiam. Witek
      • ave.duce Re: Brunatna Księga 25.02.13, 10:35
        Widzisz, Witku - reaguję czynem. Malutkim, ale zawsze, np. zamalowaniem napisu antysemickiego na murze.
        • ploniekocica Re: Brunatna Księga 25.02.13, 10:43
          A mnie się wydaje, że na tym forum wszyscy (choć jak się okazuje nie wszyscy tak samo) już się wiele wypowiadali na ten temat i swoje zdanie znają.
          Ja założyłam ten wątek z linkiem informacyjnie raczej, a nie po to, aby prowokować jakąś ożywioną dyskusję. Większość z tych rzeczy jest mi znana na bieżąco, a to spisanie czynów i rozmów zalinkowałam, aby pokazać, że ktoś to dokumentuje w miejscu jednym.
          Mnie ostatnio z każdej strony osobiście i ogólnie otacza taka beznadzieja, że żeby nie zwariować głaszczę koty i czytam durne książki.
          • witekjs Re: Brunatna Księga 25.02.13, 11:03
            Dzień dobry Ave i Płoniekocico.

Wiem, że dyskutowaliśmy już o tym, nie widziałem tego co kocica zalinkowała, a poza tym bardzo przejąłem się tym, co oni robią na uczelniach oraz tym co można znaleźć w Google !!
            Wydaje mi się, że przyszedł czas na poważne reakcje władz Państwa.

Pozdrawiam Was serdecznie. Witek
    • man_sapiens Re: Brunatna Księga 24.02.13, 22:18
      Straszno. Z jednej strony wielki raban w sprawie dowcipnej i oryginalnej reklamy - bo jako synonim rewolucji pojawia się w niej zabawny Lenin. Bo nie wolno propagować komunizmu (jakby to było propagowanie czegokolwiek poza reklamowaną siecią GSM). Z drugiej strony - mnożą się i są tolerowane w całej Polsce konkretne, skierowane przeciw ludziom i instytucjom działania w najlepszej nazistowskiej tradycji...
      • witekjs Re: Brunatna Księga 25.02.13, 10:25
        Dziękuję Man_sapiens, że odezwałeś się.

Nie wymaga wielkiego wysiłku znalezienie w Google wstrząsających materiałów - strony internetowe i portale, o skrajnie nacjonalistycznych organizacjach we współczesnej Polsce.
        Znaczy to, że nie działają one w podziemiu i są powszechnie znane władzom naszego kraju.
        Nie rozumiem jak demokratyczne Państwo może tolerować działalność, która już prowadzi do niebezpiecznie agresywnych demonstracji, już nawet demolujących nasze uczelnie.
        Wydaje mi się, że większość z nas nie zdawała sobie sprawy, jak poważnym problemem jest rozwój tych, w dużym stopniu młodzieżowych organizacji.

pl.wikipedia.org/wiki/Narodowy_radykalizm
        • 99venus Re: Brunatna Księga 25.02.13, 14:02
          dzisiaj okazało się,że na Uniwersytecie Gdańskim odwołano spotkanie na temat związków partnerskich ponieważ zaprotestowała Młodzież Weszpolska.
    • ploniekocica Re: Brunatna Księga 27.02.13, 15:22
      No i mamy jak mamy
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13470373,PiS_i_ONR_przed_konsulatem_niemieckim_ze_swastykami.html#BoxWiadTxt
      • ave.duce Re: Brunatna Księga 27.02.13, 17:57
        W końcu to ich znak - swastyka, a wiadomo, że "Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem,
        Polska jest Polską, a Polak Polakiem" ;)
        • witekjs Re: Brunatna Księga 27.02.13, 21:27
          ave.duce napisała:

> W końcu to ich znak - swastyka, a wiadomo, że "Tylko pod krzyżem, tylko pod tym
          > znakiem,
          > Polska jest Polską, a Polak Polakiem" ;)

Przykro mi, to jednak nie jest dobry żart...
          • ave.duce Re: Brunatna Księga 27.02.13, 21:52
            To nie żart.
            • magdolot Re: Brunatna Księga 27.02.13, 22:15
              ave.duce napisała:

> To nie żart.

Nie żart, zaiste. Ale zabawnę być może, jak oni sobie tak staną z tymi swastykami przed jakimś konsulatem w byłem DDR-ówku... i trafi swój na swego kijem w oko, piąchą w nos. Nasza Wszechnarodowa Postbolszewia Łysa... czołowo na ichniejszą... i im się swastyki poplączą z tymi pochodniami a Patriotyzmy zaplotą korzeniami w tak gordyjski węzeł, że uuuch!, nikt ich już nie rozdzieli.

Jak w moim ukochanym newsie z 2003 o tym, że Antoni ze Wszechpolakami został sklepany jako "ten Żyd z KOR-u" przez oenerię na górze Św. Anny, a miało być tak wzniośle i bratnio i patriotycznie... a wyszło jak zwykle.
              • magdolot Re: Brunatna Księga 28.02.13, 00:16
                Przemyślenie.
                ------------------------
                Byłam na spotkaniu z nauczycielami prowadzącymi kursy Advanced Placement w szkole Szacia. Znowu wróciłam z szapobasikiem dla Amerykanów. Do podłogi.
                To są kursy na poziomie college'u zakończone egzaminami, dla dzieciąt w wieku 17-18. Kawałek college'u do zaliczenia awansem w trakcie highschoola.
                Program biologii oglądałam dokładnie jesienią wyrywając se włosy z głowy garściami z żałości, że Szacio nie wydoli, bo to była CAŁA biologia, kumanie mechanizmów wszystkiego co żywe, a nie rycie bez zrozumienia i laboratorium ilości pręcików i słupków - jak u nas.

Psychologia - full view, a na dodatek taka pycha, jak "zachodnie media", jaki one mają związek na przykład z anoreksją... i jak się tym mediom nie dać. Jak się nie dać zmanipulować na przykład...

Ale najbardziej zachwycił mnie kurs pt. AP Comparative Government. Porównuje się mechanizmy sprawowania władzy w sześciu wybranych krajach, do każdego kraju jest tyle wiadomości [o jego historii tudzież społeczeństwie itp.], żeby móc zrozumieć skąd się danemu rządu jego metody biorą i dlaczego akurat tak on rządzi i dlaczego owe metody działają w praktyce.
                Wybrane kraje, to: U.K., Rosja, Chiny, Meksyk, Nikaragua i Iran.
                Największa rewela w tym kursie [dla belfra we mnie] polega na tym, że jest to kurs dla Amerykanów i tam nie pada słowo o ich własnym rządzie. Zero patriotycznej propagandy! Dają ci w łapę narzędzie, którym możesz ocenić własny rząd wyciągając z tego kursu własne, prywatne wnioski dla siebie. I to jest ciężko mądre.
                Bym chciała oglądać Szacia na tym kursie. Sama bym se też poszła.
                Jedną ciekawostkę rzucił nauczyciel o tym, że w Iranie rząd opłaca... demonstrujących przeciwko rządowi. To coś ma nazwę i to jest tradycyjne.

Point:
                Miły Panie Witku, mnie też straszliwie brunatni oburzają i wszystko we mnie zgrzyta i pożąda prawa, które z nimi raz na zawsze zrobi przykładnie porządek. Odreagowanie dobre. Ale potem dopada mnie belfrzy sposób myślenia i wiara w coś, o czym ostatnio napomykała na FK Sawa [z właściwym sobie wdziękiem]: pozytywizm. A dokładnie, to mam na myśli emancypację.

Amerykanie dają młodemu człowiekowi do łapy narzędzia, za pomocą których może sobie umeblować głowę [jeśli coś na kształt mózgu ma], a przez wszystkie edukacyjne lata pracowicie wdrażają do samodzielnego myślenia. I nie mają we prawie kary za "kłamstwo oświęcimskie", a Ku-klux-klan jest absolutnie legalny i nawet se dumnie defiluje w kapturkach. Nawet naziolem chyba wolno być. I z pewnością nie mają więcej populistów niż my. Myślę, że ich mają mniej, bo uczą młodych ludzi samodzielnie odsiewać plewy od ziarna i oni je odsiewają.

Jak sobie myślę o naszej łopatologicznej szkole, w której łopatologię i brak samodzielnego myślenia dodatkowo na koszt państwa promuje katecheza... to włosy mi stają dęba!
                Popularność profesorów Biniendy, Szuladzińskiego, Krasnodębskiego, i kiundza profesora de Bovary i ich, z przeproszeniem, IMPAKT, to jeno nadzwyczaj dobrze widoczne efekty ogólnego braku higieny umysłowej. W pustogłowiu albowiem umysłowa wszawica szerzy się miętko. Każda jedna zaraza się ma nieźle. Nęckiego też ostatnio dopadło...
                I jak tu nie mieć bandy wyłysiałych nazioli, jak się nie bieżnikuje dzieciom oponek mózgowych i ona nader łatwo fpadają w poślizg?!

Niedawno weszłam w światopoglądowy konflikt z angielskim Bobbym i wyszłam z niego fontanną: ależ ja jestem belfrem a waść policjantem, nasze sposoby myślenia zwyczajnie muszą się różnić, pańska praca albowiem, miły panie Bobby, zaczyna się w tym miejscu, w którym moja zawiedzie, zaś społeczeństwu jesteśmy potrzebni oboje. Nasze sposoby myślenia co prawda się różnią, ale za to są komplementarne.

To przemyślenie jest pocieszające, bo oznacza, że na widok naziola nie musimy wcale zmieniać pryncypiów.
          • tw_wielgus Re: Brunatna Księga 28.02.13, 17:45
            To nie był, ani dobry, ani żart. To była okazałych rozmiarów żenada.

witekjs napisał:

> ave.duce napisała:
            >
            > > W końcu to ich znak - swastyka, a wiadomo, że "Tylko pod krzyżem, tylko p
            > od tym
            > > znakiem,
            > > Polska jest Polską, a Polak Polakiem" ;)
            >
            > Przykro mi, to jednak nie jest dobry żart...
      • tw_wielgus Re: Brunatna Księga 28.02.13, 17:43
        Tja... na tej samej zasadzie TVP promuje faszyzm powtarzając "Stawkę większą niż życie"
        Czy koleżanka kocica przeczytała zlinkowaną notkę zanim zapłonęła świętym oburzeniem?

ploniekocica napisała:

> No i mamy jak mamy
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13470373,PiS_i_ONR_przed_konsulatem_niemieckim_ze_swastykami.html#BoxWiadTxt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka