ave.duce 20.03.14, 15:03 ze wzruszenia... Siergiej Ławrow w rosyjskim parlamencie: Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa, które zapewniają równe prawa wszystkim narodom. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 15:47 podziwiam Ławrowa-on to powiedział z bardzo poważną miną.czyżby sam uwierzył w to co mówi? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 17:46 Musi, nie ma wyjścia. Rasowy aparatczyk. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 16:04 mnie to już dawno słów brak. ale i po co słowa? wystarczy ten obrazek W W Putina kroczącego przez złote wrota. a i o Januku nie wiedziałam, że tak rozpasany. nie wyobrażam sobie, by u nas coś takiego było możliwe. pewno mało popularnie, zaczynam mieć takie sobie zdanie o 'Wschodzie". parę miesięcy temu pytałam o te czerwono-czarne flagi co do których milczano w polskich mediach. - Nie, nie - to nic takiego - odpowiedziano mi. A ja nie wiem czy nic takiego. Na nacjonalistów mam uczulenie. mnie się zdaje, że jednak dobrze jest nie być na skraju, tylko w środku - to a propos UA. zaś to, co Putin robi - nakręca zimną wojnę i bym chętnie nakopała knypkowi z botoksem jego razem do dupy. i najnowszej jego żonie też - za głupotę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 17:51 olga_w_ogrodzie napisała: > parę miesięcy temu pytałam o te czerwono-czarne flagi co do których milczano w > polskich mediach. > - Nie, nie - to nic takiego - odpowiedziano mi. A ja nie wiem czy nic takiego. > Na nacjonalistów mam uczulenie. Ja też. Do "Swobody" trzeba dodać "prawy sektor" :( forum.gazeta.pl/forum/w,89075,149280061,149280061,Majdan.html Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 19:08 ave.duce napisała: > Ja też. Do "Swobody" trzeba dodać "prawy sektor" :( skrajnie walnięty. i wkurza mnie na maksa udawanie "polityków", że tego nie ma. Odpowiedz Link
99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:43 flagi czarno-czerwone,napiszę nieskromnie,że pisałem o tym od samego początku.głupota nacjonalistów jest ponad czasowa.Prawy Sektor czyli ugrupowanie stające jeszcze na prawo od postbanderowskiej Swobody zgłosiło roszczenie między innym do Przemysla.wczoraj widzieliśmy deputowanych Swobody w akcji w siedzibie ukraińskiej tv.parlament Ukrainy po ucieczce Janukowicza(sądząc z siedziby wyjatkowy prostak) uchwaliło antyrosyjską ustawę o języku. czy trzeba więcej? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:46 Na szczęście się zreflektowali i ustawy już nie ma. Odpowiedz Link
99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 20:31 za późno.to był jeden z argumentów Putina. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 22:28 Tej ustawy w ogóle nie było, bo nie została zatwierdzona przez senat. No i nie wierzę, żebyś poważnie myślał, że Putin nie zaanektowałby Krymu gdyby nie uchwalano jej w ukraińskim parlamencie. (3 x "nie" w jednym zdaniu, nie źle). Przy całej moje alergii na Ukraińców - wolę nacjonalistyczną i nawet antypolską Ukrainę uczącą się demokracji niż Ukrainę będącą ruską kolonią. Odpowiedz Link
99venus Re: Nic tylko się popłakać 21.03.14, 11:09 nie została podpisana przez prezydenta. ta sprawa dała Putinowi dodatkowy argument i wielokrotnie się na ten fakt powoływał.propagandowo rozegrał to znakomicie. dylemat z kim lepiej graniczyć przypomina mi rozważania:dżuma czy cholera.Ukraina była,jest i będzie częścią imperium rosyjskiego i nic tego faktu nie zmieni ponieważ-tu się zgadzam z Putinem to nie kraj ale przestrzeń.patrząc na ich 20 letnie dokonania twierdzę,że nie są w stanie stworzyć suwerennego państwa.Rosja mając na Ukrainie wielomilionowa społeczność rosyjskojęzyczną w każdej chwili będzie mogła poczuwać się do obowiązku udzielenia im "pomocy"-każdy rząd ukraiński będzie miał tego świadomość i będzie tańczył tak jak na Kremlu będa grali. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:16 ave.duce napisała: > ze wzruszenia... Tyż tak mam: - Nie może być tak, że decyzje podejmuje się kosztem sąsiadów. Tylko dlatego, że ktoś jest silniejszy i większy Tak się wzruszyłam, że ... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:36 Boisz się, że Obama (> 1,85 m) zostanie Twoim sąsiadem zamiast Putina (na oko 1,65, góra 1,70 na obcasach)? Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Nic tylko się popłakać 22.03.14, 19:33 Normalnie, boję się mieć za sąsiada /przyjaciela "Obamę" . Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 22.03.14, 22:06 Wolisz zatem Putina? Ech, te sentymenty. Odpowiedz Link
99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 20:37 po stwierdzeniu Ławrowa,że ludność rosyjska będzie broniona w każdym miejscu i każdym czasie wydaje mi się logicznym aby na wszelki wypadek wyłapać w Polsce wszystkich Rosjan i wydalić do Rosji.nie będzie pretekstu do przeprowadzenia kolejnego wyzwolenia. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 21.03.14, 16:04 Co prawda "czołowi" Rosjanie kochają preteksty, ale i bez nich potrafią się obejść. Odpowiedz Link
magdolot Re: Nic tylko się popłakać 23.03.14, 02:57 Siergiej Ławrow w rosyjskim parlamencie: Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa, które zapewniają równe prawa wszystkim narodom. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ftoś bardzo logicznie zauważył, że Rosja w ten sposób sama się pozbawia prawa do obrony integralności granic... :) Odpowiedz Link