Dodaj do ulubionych

Nic tylko się popłakać

20.03.14, 15:03
ze wzruszenia...

Siergiej Ławrow w rosyjskim parlamencie:

Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa, które zapewniają równe prawa wszystkim narodom.
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 15:47
      podziwiam Ławrowa-on to powiedział z bardzo poważną miną.czyżby sam uwierzył w to co mówi?
      • ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 17:46
        Musi, nie ma wyjścia. Rasowy aparatczyk.
    • olga_w_ogrodzie Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 16:04
      mnie to już dawno słów brak.
      ale i po co słowa?
      wystarczy ten obrazek W W Putina kroczącego przez złote wrota.
      a i o Januku nie wiedziałam, że tak rozpasany.
      nie wyobrażam sobie, by u nas coś takiego było możliwe.

pewno mało popularnie, zaczynam mieć takie sobie zdanie o 'Wschodzie".
      parę miesięcy temu pytałam o te czerwono-czarne flagi co do których milczano w polskich mediach.
      - Nie, nie - to nic takiego - odpowiedziano mi. A ja nie wiem czy nic takiego. Na nacjonalistów mam uczulenie.
      mnie się zdaje, że jednak dobrze jest nie być na skraju, tylko w środku - to a propos UA.
      zaś to, co Putin robi - nakręca zimną wojnę i bym chętnie nakopała knypkowi z botoksem jego razem do dupy.
      i najnowszej jego żonie też - za głupotę.

• ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 17:51
        olga_w_ogrodzie napisała:

> parę miesięcy temu pytałam o te czerwono-czarne flagi co do których milczano w
        > polskich mediach.
        > - Nie, nie - to nic takiego - odpowiedziano mi. A ja nie wiem czy nic takiego.
        > Na nacjonalistów mam uczulenie.

Ja też. Do "Swobody" trzeba dodać "prawy sektor" :(

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,149280061,149280061,Majdan.html
        • olga_w_ogrodzie Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 19:08
          ave.duce napisała:
          > Ja też. Do "Swobody" trzeba dodać "prawy sektor" :(

skrajnie walnięty.
          i wkurza mnie na maksa udawanie "polityków", że tego nie ma.
      • 99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:43
        flagi czarno-czerwone,napiszę nieskromnie,że pisałem o tym od samego początku.głupota nacjonalistów jest ponad czasowa.Prawy Sektor czyli ugrupowanie stające jeszcze na prawo od postbanderowskiej Swobody zgłosiło roszczenie między innym do Przemysla.wczoraj widzieliśmy deputowanych Swobody w akcji w siedzibie ukraińskiej tv.parlament Ukrainy po ucieczce Janukowicza(sądząc z siedziby wyjatkowy prostak) uchwaliło antyrosyjską ustawę o języku.
        czy trzeba więcej?
        • ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:46
          Na szczęście się zreflektowali i ustawy już nie ma.
          • 99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 20:31
            za późno.to był jeden z argumentów Putina.
            • man_sapiens Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 22:28
              Tej ustawy w ogóle nie było, bo nie została zatwierdzona przez senat.
              No i nie wierzę, żebyś poważnie myślał, że Putin nie zaanektowałby Krymu gdyby nie uchwalano jej w ukraińskim parlamencie. (3 x "nie" w jednym zdaniu, nie źle).
              Przy całej moje alergii na Ukraińców - wolę nacjonalistyczną i nawet antypolską Ukrainę uczącą się demokracji niż Ukrainę będącą ruską kolonią.
              • 99venus Re: Nic tylko się popłakać 21.03.14, 11:09
                nie została podpisana przez prezydenta.
                ta sprawa dała Putinowi dodatkowy argument i wielokrotnie się na ten fakt powoływał.propagandowo rozegrał to znakomicie.
                dylemat z kim lepiej graniczyć przypomina mi rozważania:dżuma czy cholera.Ukraina była,jest i będzie częścią imperium rosyjskiego i nic tego faktu nie zmieni ponieważ-tu się zgadzam z Putinem to nie kraj ale przestrzeń.patrząc na ich 20 letnie dokonania twierdzę,że nie są w stanie stworzyć suwerennego państwa.Rosja mając na Ukrainie wielomilionowa społeczność rosyjskojęzyczną w każdej chwili będzie mogła poczuwać się do obowiązku udzielenia im "pomocy"-każdy rząd ukraiński będzie miał tego świadomość i będzie tańczył tak jak na Kremlu będa grali.
    • jola.iza1 Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:16
      ave.duce napisała:

> ze wzruszenia...

Tyż tak mam:

- Nie może być tak, że decyzje podejmuje się kosztem sąsiadów. Tylko dlatego, że ktoś jest silniejszy i większy
      Tak się wzruszyłam, że ...
      • ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:36
        Boisz się, że Obama (> 1,85 m) zostanie Twoim sąsiadem zamiast Putina (na oko 1,65, góra 1,70 na obcasach)?
        • jola.iza1 Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 18:57
          Szczerze ?
          Boję się.
          • ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 21.03.14, 16:03
            Czego się boisz?
            • jola.iza1 Re: Nic tylko się popłakać 22.03.14, 19:33
              Normalnie, boję się mieć za sąsiada /przyjaciela "Obamę" .
              https://www.wielkieslowa.pl/upload/images/boze_strzez_mnie_od_przyjaciol_2013-11-26_06-57-02.jpg
              • ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 22.03.14, 22:06
                Wolisz zatem Putina? Ech, te sentymenty.
    • 99venus Re: Nic tylko się popłakać 20.03.14, 20:37
      po stwierdzeniu Ławrowa,że ludność rosyjska będzie broniona w każdym miejscu i każdym czasie wydaje mi się logicznym aby na wszelki wypadek wyłapać w Polsce wszystkich Rosjan i wydalić do Rosji.nie będzie pretekstu do przeprowadzenia kolejnego wyzwolenia.
      • ave.duce Re: Nic tylko się popłakać 21.03.14, 16:04
        Co prawda "czołowi" Rosjanie kochają preteksty, ale i bez nich potrafią się obejść.
        • magdolot Re: Nic tylko się popłakać 23.03.14, 02:57
          Siergiej Ławrow w rosyjskim parlamencie:

Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa, które zapewniają równe prawa wszystkim narodom.
          ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Ftoś bardzo logicznie zauważył, że Rosja w ten sposób sama się pozbawia prawa do obrony integralności granic... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka