Dodaj do ulubionych

Nietypowa prośba

11.05.14, 00:54
Cześć

Jeżeli ktoś prowadzi stronę lub blog o książkach, czytaniu lub ogólnej kulturze, proszę o kontakt. Chętnie wymienię się linkiem.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Nietypowa prośba 11.05.14, 17:03
      to ja się nie nadam, bo to żadna ogólna kultura nie jest
      • ave.duce Re: Nietypowa prośba 11.05.14, 17:39
        Tak, z kulturą ogólną kiepsko ;)
        • magdolot Re: Nietypowa prośba 11.05.14, 20:54
          Ale nik na dywan nie pluwa, no.
          • ploniekocica Re: Nietypowa prośba 11.05.14, 21:23
            magdolot napisała:

> Ale nik na dywan nie pluwa, no.

Nie pluwa albowiem ponieważ dywanów niet. Gołe linoleum.
            • magdolot Re: Nietypowa prośba 12.05.14, 12:07
              To te kłaki na podłodze, to nie dywan?!
              • ave.duce Re: Nietypowa prośba 12.05.14, 23:15
                Przecież dywan ukradzion daaawnooo temu!

forum.gazeta.pl/forum/w,28,44804353,44804353,ukradziona_reklmowka_PiS_i_dywan.html
              • man_sapiens Re: Nietypowa prośba 12.05.14, 23:36
                To jest linoleum tyle, że z upływem lat wytarło się oleum i został lin.
                • gat45 Re: Nietypowa prośba 13.05.14, 05:24
                  I dlatego mówi się, że wyliniał.
    • jola.iza1 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 03:28
      Już wiem dlaczego boję się , po łapkach, a może być gorzej , serio serio.
      Empatia, teoretycznie to każdy kuma, a praktycznie , ni dudu :)
      • gat45 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 05:31
        Oj, Jolu_Iiiiii ! Przesadzasz.
        Zanim ktoś zamieści takie ogłoszenie w nowym miejscu, to powinien choć troszkę to miejsce obwąchać. A obwąchawszy by wiedział, czego może się spodziewać, tak a nie inaczej redagując swoj wpis. Czyli dostał po łapkach najwyżej za nieostrożność i wkroczenie bez uprzedniego zwiadu.
        Empatia ? Ejże ? Widzisz tu miejsce na takową ? Gdybyśmy odpisali z empatią, to dopiero byłoby okazaniem pogardy. A tutaj na szczęście niewielu wielbi Herberta na tyle, żeby stosować się do jego wskazówek i pogardę nazywać siostrą. Dla mnie ona nawet daleką krewną nie jest.

Ale może rzeczywiście ja praktycznie ni dudu.
      • ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 12:48
        jola.iza1 napisała:

> Już wiem dlaczego boję się , po łapkach, a może być gorzej , serio serio.

Chyba serio.serio Cię pogięło.

> Empatia, teoretycznie to każdy kuma, a praktycznie , ni dudu :)

Ni dudu, ni słychu ;)
        • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:20
          Ogłaszam, że ja bardzo chciałabym być empatyczna, ale nie mogę, bo nie mam bloga, dywanu, a i z kulturą ogólną u mnie kiepsko, bo wredna jestem. Nawet linoleum nie mam tylko liniejące koty.
          • lodziarek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:38
            Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:)
            • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:50
              lodziarek napisał:

> Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:)

A niby jak się zajarałam skoro niepaląca jestem? Znowu FFFFszystko na mię????
              • scoutek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:52
                ploniekocica napisała:

> lodziarek napisał:
                >
                > > Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:)
                >
                > A niby jak się zajarałam skoro niepaląca jestem?

ale wdychasz!!!
                • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:06
                  scoutek napisała:

> ploniekocica napisała:
                  >
                  > > lodziarek napisał:
                  > >
                  > > > Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:)
                  > >
                  > > A niby jak się zajarałam skoro niepaląca jestem?
                  >
                  > ale wdychasz!!!
                  >
                  >

Co wdycham? Co wdycham? Chyba wzdycham, bo mię się Dupetek czepia, albo nawet zdycham z tego samego powodu po uprzednim zabiciu się.
                  • trusiaa Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:25
                    To jeszcze dodam, że nie linoleum żadne, ale gumoleon - zaffsze!
                    • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:30
                      trusiaa napisała:

> To jeszcze dodam, że nie linoleum żadne, ale gumoleon - zaffsze!

Gumoleum to takie lineleum, co wyliniało?
                      Też nie mam :( Lenteksu takoż.
                      Ale i tak będzie fffszystko na mię jak zafffsze ;((((((
                      • trusiaa Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:45
                        Lenteks... mroczny przedmiot pożądania. To byli czasy!
                        A teraz tylko semteks i semteks. Czeski. Pffff.
                    • gat45 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:34
                      To w salonie. Bo gdzie indziej - polepa.

Zawsze mi się strasznie podobało to słowo - polepa. W późnej podstawówce bawiliśmy się w wymyślanie sobie przedziwnych imion - kolega Karol chciał się zwać Helikon, koleżanka Asia - Insolencja, i tak dalej. Ja się wahałam między wykwintnym imieniem Beletrystyka, a starosłowiańską Polepą i Sadybą.
                      • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:41
                        Polepa to tylko w buduarze prezydentki naszej. W reszcie dwora nomen omen klepisko. I żadnego San Francisco!
                        • lodziarek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:59
                          A u Wodzowej kretowisko, jeśli dobrze sięgam pamięcią:)
                          • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 15:38
                            a u Damy chyba kartoflisko, bo z czegoś musi tę sałatkę kartoflaną robić!
                            • ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:08
                              U Magdolota - schronisko ;)
                              • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:21
                                ave.duce napisała:

> U Magdolota - schronisko ;)

Tymczasowe?

U mnie chwilowo wysypisko, bo się ryży dorwał do ziemi, w która to usiłowałam przesadzić zakupione właśnie zioła. A na bazarze jedynym tematem jest ten, którego pseudonim sceniczny to wulgarne połaczenie yin i yang.
                                • ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:28
                                  A u mię burzanisko. Koso, przybądź!

ps. czytałam na FK. Na szczęście Jaga nie wie o C. a zwłaszcza W., więc nie pyszczy.
                                  • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:34
                                    Koralowe ostrowy znaczy u Cię? Omijasz?
                                    • ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 18:33
                                      Nurzam się w zieloność i jak łódka brodzę. Łódka Bols?!
                                      • tojajurek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 18:54
                                        Cóś Wodzowa kręci. Pamięć mam krótką, ale dobrą i pamiętam jak ongiś wywoływaliśmy Wodzową, pohukując na całe forum, żeby wyszła z tych błotnych szuwarów i żabich moczarów, gdzie zapadła na długo bez wieści.
                                        No - chiba, że moczary wyschli, a żaby wyjechały do Francji?
                                        • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 19:03
                                          A co to jedno drugiemu przeszkadza? Nie może po żabich szuwarach i mokrych moczarach brodzić łódką Bols? Tym bardziej może, bo powszechnie wiadomo, że i żabka, i łódka lubia pływać.
                      • damakier1 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:37
                        gat45 napisała:

W późnej podstawówce bawiliśmy się w wymyślanie sobie przedziwnych imion -

Pamiętam, kiedy miała się narodzić Dorolka, długie wieczory spędzaliśmy z moim mężem na wymyślaniu dla niej imienia. I powiem Wam, że mało brakowało, żeby zaglądała tu od czasu do czasu nie Dorolka, a Witryna...

-----------------
                        "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
                        (aut.: ToJaJurek)

Wrona i inne zwierzaki
                        • ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 18:38
                          Byłoby co oglądać?
                          • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 18:40
                            Ale jakiego sklepu? Bo jak mniemam witryn internetowych jeszcze natenczas nie było.
                            • damakier1 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 20:31
                              Nie zdążyliśmy ustalić, bo Dorolka przyszła na świat niespodziewanie przed terminem i jakoś tak spontanicznie Dorolką została. I na tym te intymne wynurzenia rodzinne zakończę.
                    • ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:11
                      Po gumoleonie najlepiej tańcować w gumosfilcach.
                      • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:21
                        ave.duce napisała:

> Po gumoleonie najlepiej tańcować w gumosfilcach.

A najlepsze gumofilce są na Krakowskim Przedmieściu.
                        • ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:33
                          Jarosław gromadzi je pod Pałacem. Każdego 10. przysyła nieświeżą partię.
                          • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:35
                            Powiem więcej: to nawet nie jest partia drugiej świeżości.

Annuszki nam trzeba?
                            • gat45 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:21
                              ploniekocica napisała:

> Annuszki nam trzeba?

Która uzupełni to oleum, co to według Sapiensa wyparowało.
                              • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:28
                                Byle w odpowiednim miejscu uzupełniła.

I tak to się okazało, że zaiste jesteśmy poDForami bez serca i powinniśmy zmienić nazwę na poTWorum ze Dworum.
                                • magdolot Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:48
                                  A po kiego nam Annuszka? Czyżbyśmy Potfory ze Dwory zamierzały kogoś zdekapitować tramwajem, a? - zapytała z nieempatyczną nadzieją żyrafa przebierajonc przedziwnymi palcami po klawiaturze, bo opuszek jess ciongle kaputek.
                                  • ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:54
                                    Annuszka była potrzebna ze swoim oleum na najlepsze gumofilce zdecydowanie niepierwszej świeżości tańcucujące na gumoleum na Krakowskim, a dostarczane tam przez prezesa pana, który lubi je tylko dziesiątego każdego miesiąca.
                                    • magdolot Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 20:01
                                      Aha.
                                      Ale kogo zdekapitujemy?! - zapytała z pełną nadziei empatią Żyrafa.

Rany, jaka ja cfana jestem! - poszłam ci ja do Woolwortha po otwieracz do puszek, bo tu brak. Wyszłam plujonc se w brode z torbom pełnom badziewia i po kiego mi były dwie poduszki po dwa ciaki na kanapę?! A tu dziś Ściek miały sprzątać tutejsze sprzątaczki, czyli dwa NRD-owskie osiłki pci menskiej o prezencji kiboli, co mi się ich udało zeszłą razą nie fpuścić, bo resztką sił z tego brudu ów Ściek odlepiłam i miałam obawy, że mi znuf ufaflajom. Dziś mieszkanie było nie bronione, więc kibole się wdarli. I bingo z poduszkami, bo jak odkryli że mamy nasze własne, to tutejsze poduszki zapierdzielili nam z łóżka! Dzięki tym na kanapę jakoś, kurna, przetrwamy. Prorok, czy co?! I mam miesiąc na przygotowanie się językowe do wydarcia im apiać ich pieprzonych poduszek, jak nasze już odwieziemy. Bo kibole of kołz ni dudu po anglijsku...
                                      A od jutra zaczynam ostro pływać rowerem, bo przez zimę wyrósł mi odwłok, a nie jestem aż tak empatyczna, żeby go sobie zachować. Kroplom króra przegięła czarę było dzisiejsze ważenie w gabinecie likarskim, cóż za okropne w[r]ażenie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka