moffar 11.05.14, 00:54 Cześć Jeżeli ktoś prowadzi stronę lub blog o książkach, czytaniu lub ogólnej kulturze, proszę o kontakt. Chętnie wymienię się linkiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Nietypowa prośba 11.05.14, 17:03 to ja się nie nadam, bo to żadna ogólna kultura nie jest Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Nietypowa prośba 11.05.14, 21:23 magdolot napisała: > Ale nik na dywan nie pluwa, no. Nie pluwa albowiem ponieważ dywanów niet. Gołe linoleum. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nietypowa prośba 12.05.14, 23:15 Przecież dywan ukradzion daaawnooo temu! forum.gazeta.pl/forum/w,28,44804353,44804353,ukradziona_reklmowka_PiS_i_dywan.html Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Nietypowa prośba 12.05.14, 23:36 To jest linoleum tyle, że z upływem lat wytarło się oleum i został lin. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 03:28 Już wiem dlaczego boję się , po łapkach, a może być gorzej , serio serio. Empatia, teoretycznie to każdy kuma, a praktycznie , ni dudu :) Odpowiedz Link
gat45 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 05:31 Oj, Jolu_Iiiiii ! Przesadzasz. Zanim ktoś zamieści takie ogłoszenie w nowym miejscu, to powinien choć troszkę to miejsce obwąchać. A obwąchawszy by wiedział, czego może się spodziewać, tak a nie inaczej redagując swoj wpis. Czyli dostał po łapkach najwyżej za nieostrożność i wkroczenie bez uprzedniego zwiadu. Empatia ? Ejże ? Widzisz tu miejsce na takową ? Gdybyśmy odpisali z empatią, to dopiero byłoby okazaniem pogardy. A tutaj na szczęście niewielu wielbi Herberta na tyle, żeby stosować się do jego wskazówek i pogardę nazywać siostrą. Dla mnie ona nawet daleką krewną nie jest. Ale może rzeczywiście ja praktycznie ni dudu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 12:48 jola.iza1 napisała: > Już wiem dlaczego boję się , po łapkach, a może być gorzej , serio serio. Chyba serio.serio Cię pogięło. > Empatia, teoretycznie to każdy kuma, a praktycznie , ni dudu :) Ni dudu, ni słychu ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:20 Ogłaszam, że ja bardzo chciałabym być empatyczna, ale nie mogę, bo nie mam bloga, dywanu, a i z kulturą ogólną u mnie kiepsko, bo wredna jestem. Nawet linoleum nie mam tylko liniejące koty. Odpowiedz Link
lodziarek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:38 Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:50 lodziarek napisał: > Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:) A niby jak się zajarałam skoro niepaląca jestem? Znowu FFFFszystko na mię???? Odpowiedz Link
scoutek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 13:52 ploniekocica napisała: > lodziarek napisał: > > > Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:) > > A niby jak się zajarałam skoro niepaląca jestem? ale wdychasz!!! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:06 scoutek napisała: > ploniekocica napisała: > > > lodziarek napisał: > > > > > Nooo, jak się Płonąca zajarała, to ja spitalam:) > > > > A niby jak się zajarałam skoro niepaląca jestem? > > ale wdychasz!!! > > Co wdycham? Co wdycham? Chyba wzdycham, bo mię się Dupetek czepia, albo nawet zdycham z tego samego powodu po uprzednim zabiciu się. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:25 To jeszcze dodam, że nie linoleum żadne, ale gumoleon - zaffsze! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:30 trusiaa napisała: > To jeszcze dodam, że nie linoleum żadne, ale gumoleon - zaffsze! Gumoleum to takie lineleum, co wyliniało? Też nie mam :( Lenteksu takoż. Ale i tak będzie fffszystko na mię jak zafffsze ;(((((( Odpowiedz Link
trusiaa Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:45 Lenteks... mroczny przedmiot pożądania. To byli czasy! A teraz tylko semteks i semteks. Czeski. Pffff. Odpowiedz Link
gat45 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:34 To w salonie. Bo gdzie indziej - polepa. Zawsze mi się strasznie podobało to słowo - polepa. W późnej podstawówce bawiliśmy się w wymyślanie sobie przedziwnych imion - kolega Karol chciał się zwać Helikon, koleżanka Asia - Insolencja, i tak dalej. Ja się wahałam między wykwintnym imieniem Beletrystyka, a starosłowiańską Polepą i Sadybą. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:41 Polepa to tylko w buduarze prezydentki naszej. W reszcie dwora nomen omen klepisko. I żadnego San Francisco! Odpowiedz Link
lodziarek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 14:59 A u Wodzowej kretowisko, jeśli dobrze sięgam pamięcią:) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 15:38 a u Damy chyba kartoflisko, bo z czegoś musi tę sałatkę kartoflaną robić! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:21 ave.duce napisała: > U Magdolota - schronisko ;) Tymczasowe? U mnie chwilowo wysypisko, bo się ryży dorwał do ziemi, w która to usiłowałam przesadzić zakupione właśnie zioła. A na bazarze jedynym tematem jest ten, którego pseudonim sceniczny to wulgarne połaczenie yin i yang. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:28 A u mię burzanisko. Koso, przybądź! ps. czytałam na FK. Na szczęście Jaga nie wie o C. a zwłaszcza W., więc nie pyszczy. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:34 Koralowe ostrowy znaczy u Cię? Omijasz? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 18:33 Nurzam się w zieloność i jak łódka brodzę. Łódka Bols?! Odpowiedz Link
tojajurek Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 18:54 Cóś Wodzowa kręci. Pamięć mam krótką, ale dobrą i pamiętam jak ongiś wywoływaliśmy Wodzową, pohukując na całe forum, żeby wyszła z tych błotnych szuwarów i żabich moczarów, gdzie zapadła na długo bez wieści. No - chiba, że moczary wyschli, a żaby wyjechały do Francji? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 19:03 A co to jedno drugiemu przeszkadza? Nie może po żabich szuwarach i mokrych moczarach brodzić łódką Bols? Tym bardziej może, bo powszechnie wiadomo, że i żabka, i łódka lubia pływać. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:37 gat45 napisała: W późnej podstawówce bawiliśmy się w wymyślanie sobie przedziwnych imion - Pamiętam, kiedy miała się narodzić Dorolka, długie wieczory spędzaliśmy z moim mężem na wymyślaniu dla niej imienia. I powiem Wam, że mało brakowało, żeby zaglądała tu od czasu do czasu nie Dorolka, a Witryna... ----------------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Wrona i inne zwierzaki Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 18:40 Ale jakiego sklepu? Bo jak mniemam witryn internetowych jeszcze natenczas nie było. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 20:31 Nie zdążyliśmy ustalić, bo Dorolka przyszła na świat niespodziewanie przed terminem i jakoś tak spontanicznie Dorolką została. I na tym te intymne wynurzenia rodzinne zakończę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:11 Po gumoleonie najlepiej tańcować w gumosfilcach. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:21 ave.duce napisała: > Po gumoleonie najlepiej tańcować w gumosfilcach. A najlepsze gumofilce są na Krakowskim Przedmieściu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:33 Jarosław gromadzi je pod Pałacem. Każdego 10. przysyła nieświeżą partię. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 16:35 Powiem więcej: to nawet nie jest partia drugiej świeżości. Annuszki nam trzeba? Odpowiedz Link
gat45 Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:21 ploniekocica napisała: > Annuszki nam trzeba? Która uzupełni to oleum, co to według Sapiensa wyparowało. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:28 Byle w odpowiednim miejscu uzupełniła. I tak to się okazało, że zaiste jesteśmy poDForami bez serca i powinniśmy zmienić nazwę na poTWorum ze Dworum. Odpowiedz Link
magdolot Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:48 A po kiego nam Annuszka? Czyżbyśmy Potfory ze Dwory zamierzały kogoś zdekapitować tramwajem, a? - zapytała z nieempatyczną nadzieją żyrafa przebierajonc przedziwnymi palcami po klawiaturze, bo opuszek jess ciongle kaputek. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 17:54 Annuszka była potrzebna ze swoim oleum na najlepsze gumofilce zdecydowanie niepierwszej świeżości tańcucujące na gumoleum na Krakowskim, a dostarczane tam przez prezesa pana, który lubi je tylko dziesiątego każdego miesiąca. Odpowiedz Link
magdolot Re: Odpowiedzi typowe 13.05.14, 20:01 Aha. Ale kogo zdekapitujemy?! - zapytała z pełną nadziei empatią Żyrafa. Rany, jaka ja cfana jestem! - poszłam ci ja do Woolwortha po otwieracz do puszek, bo tu brak. Wyszłam plujonc se w brode z torbom pełnom badziewia i po kiego mi były dwie poduszki po dwa ciaki na kanapę?! A tu dziś Ściek miały sprzątać tutejsze sprzątaczki, czyli dwa NRD-owskie osiłki pci menskiej o prezencji kiboli, co mi się ich udało zeszłą razą nie fpuścić, bo resztką sił z tego brudu ów Ściek odlepiłam i miałam obawy, że mi znuf ufaflajom. Dziś mieszkanie było nie bronione, więc kibole się wdarli. I bingo z poduszkami, bo jak odkryli że mamy nasze własne, to tutejsze poduszki zapierdzielili nam z łóżka! Dzięki tym na kanapę jakoś, kurna, przetrwamy. Prorok, czy co?! I mam miesiąc na przygotowanie się językowe do wydarcia im apiać ich pieprzonych poduszek, jak nasze już odwieziemy. Bo kibole of kołz ni dudu po anglijsku... A od jutra zaczynam ostro pływać rowerem, bo przez zimę wyrósł mi odwłok, a nie jestem aż tak empatyczna, żeby go sobie zachować. Kroplom króra przegięła czarę było dzisiejsze ważenie w gabinecie likarskim, cóż za okropne w[r]ażenie... Odpowiedz Link