99venus 26.11.20, 14:56 (*) znowu o jednego mądrego,zacnego człowieka mniej.Wielka szkoda. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna57 Re: Profesor Marcin Król zmarł 27.11.20, 09:12 Smutne to dni gdy odchodzą mędrcy. Odpowiedz Link
ta Re: Janek Lityński 23.02.21, 00:21 Pierwsza moja myśl na wieści o okolicznościach : Dama Go przywitała i mocno uścisnęła... Wiem, strasznie naiwne... Odpowiedz Link
tojajurek Re: Janek Lityński 23.02.21, 02:18 Troche to wydakje sie naiwne i śrdnio rozsądne skakanie za psem do szczębla za psem. Ale zmarmarłym szacumn. Wspólczuję choć bez ekscytacji. Odpowiedz Link
eulalija Re: Janek Lityński 23.02.21, 08:47 Gat i Erte też z otwartymi ramionami stali. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Profesor Marcin Król zmarł 23.02.21, 20:27 Piękna śmierć. Dużo komentarzy pod artykułami o śmierci Aleksandra Doby i powtarzające się stwierdzenie - piękna śmierć. Ja się nie zgadzam z tymi słowami i już. Nie piękna śmierć, śmierć jest zawsze okrutna, zła, podstępna i jakby łagodniej, bezkompromisowa. To życie pana Aleksandra, to życie wielu osób znanych szerszemu ogółowi i znanych choćby z tego forum było piękne. Owszem, okoliczności można uznać za piękne, ale moment odejścia zawsze jest niestosowny i nie ma nic wspólnego z pięknem. Bo przecież, wszyscy którzy odeszli, gdyby nie ta piękna śmierć, mogliby jeszcze długo cieszyć się życiem, często nie usłanym różami, ale mogliby. Nie ma pięknej śmierci, są piękni ludzie i piękne życiorysy i pamięć. Odpowiedz Link
ave.duce Racja 23.02.21, 23:43 "Piękna śmierć" nie istnieje. Przypomniała mi się wypowiedź K. Lecha, prezydęta 1000-lecia po śmierci Ireny Sendlerowej. Wyraził nadzieję, że będzie miała "huczny pogrzeb". Odpowiedz Link
trusiaa Re: Daniel Passent (") 14.02.22, 21:39 Passent był zawsze. Dlaczego ludzie mają takie dziwne pomysły - odchodzą i nas zostawiają? Odpowiedz Link