kariimak 10.05.09, 22:38 dla 9 miesiecznej dziewczynki, mozecie cos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zefirekk Re: basen 11.05.09, 07:44 ja chodzę na Borowską w poniedziałki o 9 - wtedy nie ma ludzi zbyt wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
kariimak Re: basen 11.05.09, 09:42 a to jakis specjalny basen dla maluszkow (ozonowana a nie chlorowana woda?) i ile placicie :) ? Dzieki za odpowidzi Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_m Re: basen 11.05.09, 10:16 O ile wiem we Wrocławiu nie ma specjalnego basenu dla niemowlaków. Ja z córką chodziłam na basen olimpijski (zaczynała mając właśnie ok. 9 miesięcy), teraz chodzimy na redeco. Nie wiem czy woda na tych basenach jest ozonowana, ale na pewno nie jest tak mocno chlorowana jak dawniej. Poza tym nawet do wody ozonowanej dodaje się chyba niewielką ilość chloru. Wejście na redeco max 14,50 (ceny różne w zależności od pory dnia), dziecko bezpłatnie. Działa tam szkoła pływania dla dzieci (niemowląt też), cena 30zł za lekcję (www.wrobel-wroblewski.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: basen 11.05.09, 12:43 woda jest ozonowana, ale i tak muszą dodawać chlor - takie dyrektywy. Płacę tylko za siebie ulgowy - bom studentka , za niemowlaka nie płacę. (ale nie wiem czy to moje piękne oczy czy w ogóle się za niemowlęta nie płaci) Odpowiedz Link Zgłoś
ash_3 Re: basen 11.05.09, 10:17 jak na kurs to redeco jak rekreacyjnie to Park Wodny. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: basen 11.05.09, 13:14 z tego co mi wiadomo - to we wszystkich basenach we Wrocławiu jest chlorowana już. co do basenu - to ja chodziłam i zamierzam wrócić na Olimpijski (mają spec. godziny zajęć dla małych dzieci z instruktorkami- rehabilitantkami) Odpowiedz Link Zgłoś
kubulinka1977 Re: basen 11.05.09, 14:12 Tez bardzo chciałam chodzic, ale z tego mojego zadupia to wszędzie daleko. Podobno właśnie na Olimpijskim jest super dla dzieci, sa zajęcia z instruktorem... Ale właśnie zastanawiam się nad Tym Aquaparkiem na Borowskiej ( mam bliziutko), może bym tam sobie czasem połaziła z młodym. Zefirekk ile kosztuje wstep, są może jakieś promocje, że jak na więcej godzin to taniej...? Na ile ty chodzisz, myśle że godzina to chyba za krotko...Aha czy dobrze pamiętam, że tam są kojce na wyposazeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: basen 11.05.09, 14:43 dzieci do lat 3 wchodzą za darmo, ja chodzę na godzinę - wystarcza mu. A za siebie płacę 11 zł - bo kupuję bilet przed 10-tą no i mam legitymację studencką. Są kojce. Ale moje dziecko ma skończone 7 miesięcy, więc malutkie i godzina dla niego jest wystarczająca. Odpowiedz Link Zgłoś
kubulinka1977 Re: basen 11.05.09, 20:56 dzieki, no Kuba ma juz 18 msc i wode uwielbia , wiec godzina to chyba dla niego za malo, tym bardziej że to jeszcze trzeba liczyć czas w przebieralni...A jak sobie z tym calym przebieraniem/ubieraniem siebie i dziecka radzisz? tam chyba nie ma żadnych laweczek w tej przebieralni...Z moim rozróbą ktory nie usiedzi ani sekundy chyba bedzie kiepsko, ale chyba przejade sie raz na probe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: basen 11.05.09, 21:18 Ja tez wlasnie chce sie wybrac na borowska na probę,ale w ciagu tygodnia po poludniu by malo ludzi bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ash_3 Re: basen 11.05.09, 22:27 na Borowskiej byliśmy zanim pół roku skończył. teraz byliśmy znów w weekend majowy z rodzinką. byliśmy prawie 3 godziny ale większość siedziałam z Młodym na leżaku - ale z pół h w wodzie siedział szczęśliwy :) nas przeważnie w weekend we Wro nie ma więc raz na ruski rok idziemy na basen, teraz zamierzamy częściej :) woda nic a nic nie śmierdzi chlorem. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: basen 12.05.09, 07:09 normalnie sobie radzę ;) zakładam mu łatwo ściągające się ubranko i heja (tylko ja z tych wyrodnych co jak jest 10C to nie zakładam rajstop pod spodnie ;P). Na kolanie. No ja chodzę w poniedziałki rano, a jak nie dam rady w poniedziałek to w inny dzień ale zaraz z rana. W weekendy jest takie obłożenie, że to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubulinka1977 Re: basen 12.05.09, 14:08 Nie no my też jak pójdziemy to napewno w tygodniu i rano...A wózek tam można wnieśc...? Tak sie teraz zastanawiam, bo ja nie jestem zmotoryzowana niestety....No chyba zebym z młodym autobusem bez wozka pojechala... Odpowiedz Link Zgłoś
burdziaa i ja mam pytanie o wózek 13.05.09, 21:35 mozna gdzies bezpiecznie zostawic wózek w Aquaparku? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: i ja mam pytanie o wózek 15.05.09, 13:51 chodzimy do naukę pływanie do Redeco a pobawić się do Aquaparku 1-2 razy w m-cu. Odpowiedz Link Zgłoś
griszqa Re: i ja mam pytanie o wózek 20.05.09, 12:07 Kiedyś była z wózkiem i pani z obsługi nam odstawiła do jakiejeś bokówki, w każdym razie obsługa zainteresowała się i pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: basen 15.05.09, 15:09 szczerze mówiąc to nie zwróciłam uwagi na możliwości zostawienia wózka - bo my chustowi w takich sytuacjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
burdziaa Zefirekk 15.05.09, 15:21 jaka macie chuste-pochwal sie:) ja połtora roku nosiłam mojego, teraz juz mi ciezko( za 2,5 m-c 2 lata ma) co by nie mowic, na dłuzsze trasy i po basenie to jednak wozek.Poczekam moze ktos mi odpowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Zefirekk 15.05.09, 18:14 ja mam taką co sobie sama uszyłam :) w kolorze czekoladowym z lnu z domieszką bawełny - teraz chcę sobie uszyć MT, ale to musze do teściowej pojechać - do maszyny do szycia :) Odpowiedz Link Zgłoś
burdziaa Re: Zefirekk 15.05.09, 21:45 Uszyj uszyj, w MT bosko się też nosi, ja mam od Wroby i jest cudny :) Odpowiedz Link Zgłoś
maj_mama Re: basen 21.05.09, 22:20 My chodzimy na Olimpijski na rehabilitację z otto prodentu. Synek to uwielbia:-). Termin: piątki po południu:-). Woda chlorowana - 2 tygodnie temu, byla zbyt mocno chlorowana:-(. Pani rehabilitantka weszłą do szatni i zwróciła uwagę, żeby dobrze się umyć po zajęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: basen 19.05.09, 13:03 też musimy się znowu przejść do Aquaparku:). byliśmy parę razy i młody zachwycony! tyle, ze my do tej pory zawsze z obstawą tatusia. Myślę , ze sama tez sobie poradzę. Noszę w chuście , więc problemu logistycznego nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś