Dodaj do ulubionych

potrzebuję Was

17.03.11, 23:31
Hej
Piszę bo potrzebuję rady a przede wszystkim krytyki. Ja opowiem co się dzieję ale nie chcę żeby mnie ktoś żałował tylko obiektywnie mi nawtykał :). Wiem że jestem głupia i naiwna ale to mi się zdarzyło pierwszy raz w życiu i do tego nie radzę sobie.

Mam 7 letniego syna i jestem sama. Poznałam fajnego ? faceta chociaż chyba tylko sobie tak wmawiam. On jest rozwodnikiem ma syna 9 lat

Problem w tym że on ciągle ma jakieś problemy. Pożyczyłam mu wszystkie moje oszczędności tzn 10.000 zł a on ciagle mówi że odda ale nie robi tego a jak jestem stanowcza to uważa że go nie kocham i nie rozumiem. Poza tym przyjeżdża najczęściej tylko raz w tygodniu i to tylko na 2 godziny, zwykle na sex i tyle. Jak sie umówi to zawsze albo siostra ma go odwiedzić, albo mama z którą mieszka go potrzebuje, albo sym go chce odwiedzić i zawsze pretekst by nie przyjechać. Teraz ostatnio powiedział że mnie nie kocha i że nie kupiłam go tą kasą bo .odda a ja jak piszę to go nękam. Ja wiem że powinnam olać, że nic nie wart ale nie umiem. Kurcze chyba zrobił mi wodę z mózgu bo zawsze sobie radziłam, Proszę skrytykujcie mnie i powiedzcie jak się zdystansować bo bez Was nie dam rady

Dzięki

Aga
Obserwuj wątek
    • demonsbaby zapytam: 18.03.11, 07:20
      odbiło Ci?
      W jakich odstępach czasu i jakie kwoty pożyczałaś facetowi? Na jakich warunkach? To ma swoją nazwę nawet w KK - "niekorzystne rozporządzenie mieniem" albo "z zamiarem nie oddania". Masz jakieś dowody na to, że uchyla się od spłaty tych pieniędzy?
      Kobieto komunikat jest krótki: "kiedy nastąpi zwrot moich pieniędzy w kwocie pożyczonej tj. 10 tys zł"? I ma Tobie jednoznacznie termin określić (i masz to zarejestrować - na komunikatorze, emailu, etc) albo ma Tobie złożyć zobowiązanie na piśmie. Przy dalszym uchylaniu składasz zawiadomienie na policji o możliwości przekroczenia art. 286 KK. Zgodnie z KK istnieje bowiem obowiązek naprawienia szkody.
      Bądź kierujesz się do sądu rejonowego z powództwem cywilnym nakazu spłaty, a potem komornik.

Kobieto, wiesz na kogo trafiłaś? KLASYCZNEGO OSZUSTA, który utrzymuje się z procederu wyłudzania kwot od naiwnych kobiet. Co ty o nim wiesz? Wiesz, gdzie mieszka, gdzie jest zatrudniony? Znasz jego rodzinę?
    • kol.3 Re: potrzebuję Was 18.03.11, 07:44
      Fundujesz mu seks i to z dopłatą.
      Czy masz jakiekolwiek pokwitowanie/umowę na tę pożyczkę?
      Obawiam się że pieniądze będzie Ci trudno odzyskać.
      • demonsbaby Re: potrzebuję Was 18.03.11, 08:02
        kol.3 napisała:

> Obawiam się że pieniądze będzie Ci trudno odzyskać.
        Przy uzyskaniu poświadczeń lub ewentualnych dowodów, jakie już posiada - na mocy wymiany informacji choćby sms-ami, czy na komunikatorach, itp. - nie będzie z tym mieć problemów.
        • noname2002 Re: potrzebuję Was 18.03.11, 09:03
          Aż sobie sprawdziłam inne Twoje wpisy bo myślałam, że to jakaś prowokacja.
          Na litość boską, nie zajdź z nim jeszcze w ciążę!
          forum.gazeta.pl/forum/w,586,122914845,123326766,Re_aktualne.html
          • wredna.zmija Re: potrzebuję Was 18.03.11, 09:14
            noname2002 napisała:

> Aż sobie sprawdziłam inne Twoje wpisy bo myślałam, że to jakaś prowokacja.
            > Na litość boską, nie zajdź z nim jeszcze w ciążę!
            > forum.gazeta.pl/forum/w,586,122914845,123326766,Re_aktualne.html
            uuuulalala... kobieto.... to wspaniały czy naciągacz?
            • morekac Re: potrzebuję Was 18.03.11, 09:47
              Wspaniały naciągacz.
        • korag1000 Re: potrzebuję Was 19.03.11, 22:15
          Ja mam z nim umowę pożyczki. Termin zwrotu na 30,09,10. Oczywiście nie miał. Mówi że odda. Ale już nie wierzę. I teraz jest kolejny problem. Jutro robię test bo obawiam się że jestem w ciązy. I moje pytanie. Tylko nie piszcie że to grzech tylko tak na logikę. Usunąć?
          • demonsbaby Re: potrzebuję Was 19.03.11, 23:01
            z umowa pożyczki kierujesz się na komisariat właściwy ze wzgl.na zamieszkanie i składasz doniesienie z art.286 par.1
        • korag1000 do demonsbaby 19.03.11, 22:18
          mogę napisać do Ciebie na priv?
          • demonsbaby Re: do demonsbaby 19.03.11, 22:59
            pisz
      • scibor3 Re: potrzebuję Was 18.03.11, 22:24
        > Fundujesz mu seks i to z dopłatą.

Jak to mu funduje seks? Płaci za jego seks i stresy, że się żona dowie.
    • wredna.zmija Re: potrzebuję Was 18.03.11, 09:09
      Kobieto, jesteś sama i to Cie zobowiązuje do baaardzo racjonalnego myślenia. Wg mnie to krotka piłka - termin spłaty, po jego bezskutecznym upływie - sąd czy tam prokuratura jak przedpiszczyni Ci wskazała. I bez sentymentów bo masz dziecko na utrzymaniu. Spójrz na to z boku - klasyczny cwaniak szukający sponsorki. Stać Cie na sponsoring?

Sadze, ze udało mu się zrobić Ci, jak piszesz, wodę z mózgu właśnie z tego powodu, ze jesteś sama. Ze tak powiem, nawijał Ci makaron na uszy a Ty pewnie łykałaś jak pelikan :). Na marginesie tylko dodam, ze faceta z przychówkiem to sobie daruj na drugi raz. Polecam lekturę forum macochy dla ostudzenia zapału na przyszłość. Może się udać ale to baaaaardzo trudne.
    • triss_merigold6 Re: potrzebuję Was 18.03.11, 09:21
      Kosztowny seks masz, ja bym poszukała jurnego studenta za obiad 2x w tygodniu.
      Kobieto, to klasyczny naciągacz, nic wspaniałego w nim nie ma. Sama jesteś sobie winna, desperację frajerów łatwo wykorzystać.
    • brak.polskich.liter Re: potrzebuję Was 18.03.11, 11:04
      Nie piszesz, ile masz lat, ale z tego, ze dziecie ma lat 7 wnioskuje, ze jestes raczej mloda. Czy aby nie za mloda na - drogawego, z tego, co piszesz - utrzymanka?
      • ki_czort Re: potrzebuję Was 18.03.11, 12:48
        Kogoś tu nieźle pogrzało. Pożyczać wszystkie pieniądze facetowi, którego widuje się głównie w czasie seksu?
    • eastern-strix Re: potrzebuję Was 18.03.11, 14:33
      Żal mi Cię, głównie dlatego ,że jesteś nieźle zdesperowana, a koleś to wykorzystuje.

Świat nie kręci się wokół pary spodni. Proponuję zająć się sobą, znaleźć hobby, zapisać się na kurs języka obcego itp. Desperackie szukanie faceta, który ma 'odmienić Twoje życie' to jest fantazja i bajka, dość niebezpieczna.

Tzn ten pan już odmienił Twoje życie, bo pozbylaś się oszczędności, które mogłaś wydac np. na edukację syna.
    • marzeka1 Re: potrzebuję Was 18.03.11, 16:27
      Serio aż trudno uwierzyć w taką naiwność, by nie rzec głupotę! Nie wierzę, że odzyskasz kasę, nie zrób jeszcze większej głupoty- nie zajdź w ciążę z naciągaczem. Pan ma darmowy seks u ciebie i sporo kasy już dostał, a ty za to ciągle klapki na oczach.
      • demonsbaby Re: potrzebuję Was 19.03.11, 08:22
        Nie jest trudno uwierzyć, aż "w taką naiwność". Rzecz dotyczy również umiejętności gogusia i manipulacji albo predyspozycji do uległości wobec manipulacji.
        Dla mnie autorka jest ofiarą dość wysublimowanego czynu zabronionego (tak to nazwijmy), a jako ofiara przestępstwa, ma prawo rościć sobie zwrot tychże pieniędzy, przekazanych na podstawie błędnego pojmowania celu pożyczki.
        Ile kobiet wydawałoby się inteligentnych, wykształconych, ze środowisk, w którym nie miały do czynienia z przestępcami lub działaniami nielegalnymi staje się ofiarami tak pokręconych szmaciarzy?
        • monikate Re: potrzebuję Was 19.03.11, 17:50
          O matko i córko, to jednak prawda, że mnóstwo bab jest potwornie głupich. Gdyby ta głupota umiała fruwać... etc.
          • demonsbaby Re: potrzebuję Was 19.03.11, 23:04
            gratuluję empatii, pogadamy jak się zgłosisz w roli "głupiej cipy" jako ofiary przestępstwa na najbliższym komisariacie. Bo głupie cipy też są sobie winne za gwałty i każdy inny rodzaj przemocy.
          • sanciasancia Re: potrzebuję Was 20.03.11, 11:02

> O matko i córko, to jednak prawda, że mnóstwo bab jest potwornie głupich. Gdyby
            > ta głupota umiała fruwać... etc.
            Bardzo ładnie się opisałaś, a teraz marsz do lekcji!
    • dama_z_kawa_i_papierosem Re: potrzebuję Was 20.03.11, 10:22
      Wlasnie wypowiedzialam sie w innym twoim watku - tez o pozyczaniu pieniedzy, a raczej tez o naciaganiu.

Co tu duzo pisac. Mam nadzieje ze znajdziesz tu pomoc prawna jak odzyskac pieniadze od tego faceta.

Nie wiem co masz w sobie ze ludzie zwracaja sie do ciebie po pieniadze a ty nie potrafisz/nie chcesz odmowic, ale pomysl o sobie i o swoim dziecku zamiast o potrzebach innych ludzi.
      Podobnie jak napisalam w poprzednim watku. Zastanow sie co za typ pozycza tyle pieniedzy od samotnej matki i nie oddaje? Przeciez porzadny chlop, znajac twoja sytuacje, to by ciebie nawet o to nie prosil.
    • agnieszka_iwaszkiewicz Re: potrzebuję Was 20.03.11, 11:13
      Czytając Pani 2 wątki tutaj i korzystając z linku do innego forum mam wrażenie, że ma Pani skłonność, do popadania w sytuacje, w których jest Pani źle traktowana, oszukiwana, czasem nawet upokarzana. Niestety, to nie wszystko. Kiedy to się dzieje, nie widzi Pani rzeczywistości taką jaką ona jest, ale zniekształconą. Nie wie Pani czy mężczyzna z którym się Pani wiąże to prawdziwy towarzysz i partner czy też ktoś obojętny wobec Pani i wykorzystujący.
      Ta nieprawidłowa ocena rzeczywistości prowadzi Panią do podejmowania złych decyzji o ogromnych konsekwencjach, jakby w zaślepieniu czy zamroczeniu. Kiedy konsekwencje są już namacalne pojawia się panika. I ten trip, zdaje się że ciągle się powtarza.
      Nawet tytuł Pani wątku i jego treść coś takiego odtwarza. "Potrzebuję Was" to tak jakby Pani nie była w stanie sama ocenić dość ewidentnej sytuacji. "Skrytykujcie mnie" to jakby chciała Pani popaść w nieprzyjemną dla siebie sytuację, kiedy ktoś publicznie Panią łaje. Nawet jak taka krytyka jest potrzebna lub sama się pojawi, to nie przesądza, że dopraszanie się o nią u nieznanych sobie osób jest zastanawiające. Mnie już samo sformułowanie zastanowiło, po pierwszym przeczytaniu tego postu.
      Dlatego oprócz racjonalnych decyzji, działań prawnych radziłabym podjęcie psychoterapii jeśli jest to możliwe w Pani miejscu zamieszkania. Można szukać poradni, które w tym zakresie mają podpisane kontrakty z NFZ. Bez fachowej pomocy ciągle będzie Pani w podobnych tarapatach. I teraz zdaje się, że jest Pani blisko nich. Agnieszka Iwaszkiewicz
    • doctor.no.1 Re: potrzebuję Was 22.03.11, 11:22
      Hej - nie jest wcale taka głupia jak tutaj piszecie. Przecież korag1000 dysponuje umową pożyczki i może użyć jej do rozpoczęcia procedury odzyskania długu. Co innego - czy umowa pożyczki zostałą zgłoszona do urzedu skarbowego i czy opłacono podatek. Watpię - można to natomiast zrobić płacąc niewielką karę za spóźnienie. Doputaj w urzędzie skarbowym - tylko nei swoim :) zadzwon do innego i zapytaj, czy można z opóxnieniem opłacić podatek od umowy pożyczki.
      • morekac Re: potrzebuję Was 22.03.11, 12:41
        Można. Czynny żal, deklaracja + zapłata wraz z odsetkami.
        • figglagla Re: potrzebuję Was 22.03.11, 13:20
          jestes w ciazy czy nie?
          chcesz drugie dziecko czy nie?
          partner wspaniały czy naciagacz?

mozna sie pogubic czytajac Twoje rozne wątki :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka