Dodaj do ulubionych

Darmowe eksiążki

07.02.11, 15:54
Możecie mi podpowiedzieć skąd można ściągąć darmowe eksiążki?
Obserwuj wątek
    • hummer Z Biblioteki Miejskiej 07.02.11, 17:59
      taziuta napisał:

> Możecie mi podpowiedzieć skąd można ściągąć darmowe eksiążki?

np. Miasta Wrocławia. Pewnie w Szczecinie też takie mają. Uważaj, może być jakaś symboliczna opłata!
      • taziuta Re: Z Biblioteki Miejskiej 07.02.11, 18:39
        hummer napisał:

> taziuta napisał:
        >
        > > Możecie mi podpowiedzieć skąd można ściągąć darmowe eksiążki?
        >
        > np. Miasta Wrocławia. Pewnie w Szczecinie też takie mają. Uważaj, może być jakaś
        > symboliczna opłata!

Eksiążki? Jakoś ich na stronie miasta Wrocławia nie mogę znaleźć...
        • hummer Re: Z Biblioteki Miejskiej 07.02.11, 19:16
          taziuta napisał:

> hummer napisał:
          >
          > > taziuta napisał:
          > >
          > > > Możecie mi podpowiedzieć skąd można ściągąć darmowe eksiążki?
          > >
          > > np. Miasta Wrocławia. Pewnie w Szczecinie też takie mają. Uważaj, może by
          > ć jakaś
          > > symboliczna opłata!
          >
          > Eksiążki? Jakoś ich na stronie miasta Wrocławia nie mogę znaleźć...

Zapomniałeś że Wrocławiem zarządza Wielkopolanin. Poszukaj po Bibliotekach, a nie po jego stronach. Pewnie w innych miastach też są całkiem spore zbiory.
    • hummer O stąd 08.02.11, 08:41
      taziuta napisał:

www.biblioteka.wroc.pl/strona/ibuk
    • contadore Re: Darmowe eksiążki 10.02.11, 11:10
      taziuta napisał:

Jest wiele stron.Wystarczy że podasz tytuł książki,którą chciałbyś ściągnąć i dopisać ebook lub pdf.Nie wszystkie książki oczywiście znajdziesz ale jest tego sporo.
      Możesz wpisać w adres wyszukiwarki słowo "darmowe ebooki rapidshare lub po prostu "darmowe ebooki rs"
      Dalej na portalach internetowych takich jak peb.pl link: peb.pl/dokumenty/661083-rapidshare-darmowe-ebooki-zlote-mysli-40-a.html

o2 Forum link: forum.o2.pl/temat.php?id_p=4885082

Na rapidshare czy hotfile nie trzeba wykupywać konta można pobierać za free

www.chomikuj pl. gdzie można część ściągnąć darmową część płatna np. 1GB kosztuje sms ok 2,5 zł a wiesz ile możesz ściągnąć w ramach 1 GB?

Ja mam ściągnięte ebooki i pdf,które zajmują mi ok.3 GB i mam np: Historię Polski,Rosji,Austrii,Niemiec,Anglii,Hiszpanii,Japonii,Chin Historia Europy -Daviesa itd

książki takie jak Napoleon Bonaparte,Hitler i Stali,Piłsudski,Ludwik IX,Ludwik XV,Ludwik XVI
      Robespierre.Katarzyna Wielka,Bolesław Bierut,Wałęsa i SB

książki z okresu II wojny światowej,naukowe,z zakresu krytyki religii etc.
      Wszystko ściągnąłem z sieci.
      • contadore Re: Darmowe eksiążki 10.02.11, 11:15
        Tutaj też znajdziesz e booki jest tam 271 stron,trzeba się zarejestrować w portalu aby móc pobierać.

www.exsite.pl/darmowe_ebook_download/page/2/
        • taziuta Re: Darmowe eksiążki 10.02.11, 12:14
          Dziękuję smile
    • contadore Re: Darmowe eksiążki 10.02.11, 12:29
      Gdybyś chciał audiobooki to mogę Ci wysłać skompresowane na maile.Wybierzesz sobie co chcesz.
      Mam tego ok.40 GB.
      • taziuta Re: Darmowe eksiążki 10.02.11, 14:50
        contadore napisał:

> Gdybyś chciał audiobooki to mogę Ci wysłać skompresowane na maile.Wybierzesz so
        > bie co chcesz.
        > Mam tego ok.40 GB.

Dawaj wszystko. A najlepiej umieść na jakimś ftp'ie, to sobie ściągnę, bo nie wiem ile mieści skrzynka gazetowa. smile
        • contadore Re: Darmowe eksiążki 10.02.11, 16:51
          Wysłałem Ci pierwszy na adres e-mailowy.Sprawdź pocztę i daj znać mailem czy został przesłany.
          • taziuta Re: Darmowe eksiążki 10.02.11, 17:24
            contadore napisał:

> Wysłałem Ci pierwszy na adres e-mailowy.Sprawdź pocztę i daj znać mailem czy zo
            > stał przesłany.

Otrzymałem maila, ale bez załącznika. sad

W osobnym wątku zapytam o FTP, może ktoś nam podpowie, gdzie można wrzucić te pliki, tak aby je potem każdy (kto ma dostęp) mógł ściągnąć.
            • hummer Re: Darmowe eksiążki 11.02.11, 12:05
              taziuta napisał:

> W osobnym wątku zapytam o FTP, może ktoś nam podpowie, gdzie można wrzucić te p
              > liki, tak aby je potem każdy (kto ma dostęp) mógł ściągnąć.

Wrzucić można pewnie na wiele miejsc. Np. na moje konto. Ale nie wiem, kto się zgodzi to firmować swoim imieniem. To, że mam konto ograniczone pojemnością dysków na serwerze, to tylko dzięki temu, że nie nadużywam go do celów nielegalnych. Cholera nie stać Cię na półgodziny pracy, by zapłacić za nowości wydawnicze?
              • taziuta Re: Darmowe eksiążki 11.02.11, 14:45
                hummer napisał:

> Cholera nie stać Cię na półgodziny pracy, by zapłacić za nowości wydawnicze?

Może i stać, ale uważam, to za qurestwo, że książka papierowa i elektroniczna kosztują tyle samo. Rozumiem prawa autorskie i marżę sprzedawcy, ale przecież w przypadku eksiążki nie ma kosztu papieru, druku, transportu, łańcucha dystrybucji i marż.
                • hummer Widać ten łańcuszek nic nie wnosi do kosztów. 11.02.11, 14:54
                  taziuta napisał:

> hummer napisał:
                  >
                  > > Cholera nie stać Cię na półgodziny pracy, by zapłacić za nowości wydawnic
                  > ze?
                  >
                  > Może i stać, ale uważam, to za qurestwo, że książka papierowa i elektroniczna k
                  > osztują tyle samo. Rozumiem prawa autorskie i marżę sprzedawcy, ale przecież w
                  > przypadku eksiążki nie ma kosztu papieru, druku, transportu, łańcucha dystrybuc
                  > ji i marż.

Ceny są takie, że za 3 strony zwykle trzeba płacić 3 Euro. Chyba, że masz abonament albo legalny dostęp do proxy.
                  • taziuta Znaczy, że nic nie wiesz o dystrybucji :) 11.02.11, 15:03
                    hummer napisał:
                    Re: Widać ten łańcuszek nic nie wnosi do kosztów.

Przepracowałem w dystrubucji prawie 20 lat i wiem, że produkcja, transport, magazynowanie, konfekcjonowanie, i marże kolejnych szczebli (producent, hurtownik, sklep) to nie są małe kwoty. I tego wszystkiego (poza marżą portalu/sklepu internetowego) w przypadku eksiążki nie ma.
                    • hummer Oddałbyś tak łatwo zysk? 11.02.11, 15:12
                      taziuta napisał:

> hummer napisał:
                      > Re: Widać ten łańcuszek nic nie wnosi do kosztów.
                      >
                      > Przepracowałem w dystrubucji prawie 20 lat i wiem, że produkcja, transport, mag
                      > azynowanie, konfekcjonowanie, i marże kolejnych szczebli (producent, hurtownik,
                      > sklep) to nie są małe kwoty. I tego wszystkiego (poza marżą portalu/sklepu int
                      > ernetowego) w przypadku eksiążki nie ma.

Może byłeś za drogi i tyle. Dlaczego już nie parasz się tym zajęciem?
                      • taziuta Gadał dziad do obrazu 11.02.11, 15:35
                        hummer napisał:
                        Re: Oddałbyś tak łatwo zysk?

> taziuta napisał:
                        > > Przepracowałem w dystrubucji prawie 20 lat i wiem, że produkcja, transport,
                        > > magazynowanie, konfekcjonowanie, i marże kolejnych szczebli (producent, hurtownik,
                        > > sklep) to nie są małe kwoty. I tego wszystkiego (poza marżą portalu/sklepu
                        > > internetowego) w przypadku eksiążki nie ma.

> Może byłeś za drogi i tyle. Dlaczego już nie parasz się tym zajęciem?

A co to ma za znaczenie czy byłem za drogi, czy za tani. Byłem jednym z ogniw, a każde z nich kosztuje, nawet jeśli to robi po kosztach, bez zysku. I tego całego łańcucha kosztów, w przypadku eksiążki nie ma. I tyle. I nie cudakuj, bo zacznę żałować, że uważałem Cię za kogoś w miarę kumatego. smile

A co do tego, dlaczego zmieniłem zawód, to nie temat na otwarte forum, Hummer. suspicious
                        • hummer Próbowałem handlować płytami 11.02.11, 15:47
                          taziuta napisał:

> hummer napisał:
                          > Re: Oddałbyś tak łatwo zysk?
                          >
                          > > taziuta napisał:
                          > > > Przepracowałem w dystrubucji prawie 20 lat i wiem, że produkcja, tr
                          > ansport,
                          > > > magazynowanie, konfekcjonowanie, i marże kolejnych szczebli (produc
                          > ent, hurtownik,
                          > > > sklep) to nie są małe kwoty. I tego wszystkiego (poza marżą portalu
                          > /sklepu
                          > > > internetowego) w przypadku eksiążki nie ma.
                          >
                          > > Może byłeś za drogi i tyle. Dlaczego już nie parasz się tym zajęciem?
                          >
                          > A co to ma za znaczenie czy byłem za drogi, czy za tani. Byłem jednym z ogniw,
                          > a każde z nich kosztuje, nawet jeśli to robi po kosztach, bez zysku. I tego cał
                          > ego łańcucha kosztów, w przypadku eksiążki nie ma. I tyle. I nie cudakuj, bo za
                          > cznę żałować, że uważałem Cię za kogoś w miarę kumatego. smile
                          >
                          > A co do tego, dlaczego zmieniłem zawód, to nie temat na otwarte forum, Hummer.
                          > suspicious

Dzięki UOKiK wyszedłem na zero. Taki do dobry interes. smile
                          Książki są drago dla nas. Ale koszt książki to koszt 2-3 paczek papierosów. Naprawdę nie widzisz tego, że szukasz piratów?
                          • taziuta Re: Próbowałem handlować płytami 11.02.11, 15:55
                            hummer napisał:

> Książki są drago dla nas. Ale koszt książki to koszt 2-3 paczek papierosów. Nap
                            > rawdę nie widzisz tego, że szukasz piratów?

Jasne, że widzę. Ale już uzasadniłem dlaczego uważam, że prawdziwymi piratami są ci, którzy próbują nam wcisnąć eksiążkę w cenie paperbooka. To jest dopiero bandytyzm! suspicious
                            • hummer Dwie paczki papierosów 11.02.11, 16:19
                              taziuta napisał:

> hummer napisał:
                              >
                              > > Książki są drago dla nas. Ale koszt książki to koszt 2-3 paczek papierosó
                              > w. Nap
                              > > rawdę nie widzisz tego, że szukasz piratów?
                              >
                              > Jasne, że widzę. Ale już uzasadniłem dlaczego uważam, że prawdziwymi piratami s
                              > ą ci, którzy próbują nam wcisnąć eksiążkę w cenie paperbooka. To jest dopiero b
                              > andytyzm! suspicious

To zbrodnia smile
                              • taziuta Re: Dwie paczki papierosów 11.02.11, 16:43
                                hummer napisał:

> taziuta napisał:

> > /.../ To jest dopiero bandytyzm! suspicious

> To zbrodnia smile

No, nareszcie się rozumiemy. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka