Dodaj do ulubionych

EPSO/AST/97/09 -Proofreaders ustny

IP: *.cor.europa.eu 08.09.10, 14:26
Czy ktos z Was bral moze udzial tego lata w egzaminie ustnym w konkursie EPSO/AST/97/09 - AST3 - Proofreaders with Polish language ?
Jesli tak, moze zechcialby uchylic rabka tajemnicy i napisac pare slow o tym jak to wygladalo, czy byly bardzo "techniczne" pytania (np. roznice miedzy html a xml), czy raczej "sytuacyjne", czy z wiedzy o UE...
Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek info na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: EPSO/AST/97/09 -Proofreaders ustny IP: 109.130.42.* 10.09.10, 00:01
      Ja akurat mocno specjalistycznych pytań nie miałam. Jeśli chodzi o pytania "z branży" - wskazanie poprawnej wersji podanych wyrażeń (typu "odnośnie czegoś czy odnośnie do czegoś"), pytania o interpunkcję, kilka pytań z typografii tekstu i omówienie procesu dokonywania korekty odbitek drukarskich. Z wiedzy o Unii dostałam pytanie o najważniejsze zmiany, które weszły w życie na mocy traktatu lizbońskiego (to pytanie po angielsku). Poza tym trochę pytań o motywację, kilka z mojego CV.
      W sumie nie mam pojęcia,jak mi poszło, jeszcze nie mam wyników.
      • Gość: gosc Re: EPSO/AST/97/09 -Proofreaders ustny IP: *.cor.europa.eu 10.09.10, 10:49
        Dziekuje Ci bardzo, wiadomosc bardzo sie przyda, juz w ciagu kilku dni :)
    • Gość: zozo są już wyniki! IP: *.chello.pl 13.09.10, 12:54
      • Gość: iii Re: są już wyniki! IP: *.chello.pl 14.09.10, 10:05
        i ciekawe, ile teraz będzie trzeba czekać na kontakt. listy powinny być opublikowane w ciągu miesiąca, jeśli dobrze rozumiem... no ale to jest dość wyspecjalizowany konkurs, więc mam nadzieję, że zrobili go już "pod" obecne lub planowane niedługo wakaty.
        • Gość: zozo Re: są już wyniki! IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.10, 19:54
          Przeanalizowałem wyniki poprzedniego konkursu na proofreaderów i wyszło mi, że tylko około 50% osób z listy rezerwowej pracuje w instytucjach unijnych. Czyli bez rewelacji :-(
          • Gość: iii nie opublikowali listy? IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 11:42
            wiecie co, czasem czuję się jak w Zamku :/

startowałam w tym konkursie, dostałam info że jestem na liście rezerwowej (info z 30.09.2010!) - "You have been a successful candidate for the above-mentioned competition and your name has been placed on the list of suitable candidates. Your current status on this reserve list is: Laureate available for consideration by any Institution with a 'quota' in the list".

i może ja jestem tępa, ale niech mi ktoś wyjaśni, czemu od października nie ma listy rezerwowej do tego konkursu tutaj: europa.eu/epso/success/list/assist/index_en.htm

???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka