Dodaj do ulubionych

pokój/studio dla stażystki

06.02.11, 14:06
Cześć,

w związku z tym, że od marca zaczynam staż w KE, poszukuję pokoju w mieszkaniu lub samodzielnej kawalerki do wynajęcia. Oczywiście na bieżąco sprawdzam oferty w różnych serwisach ogłoszeniowych, ale jak na razie niczego konkretnego nie znalazłam... Jeśli ktoś poszukuje współlokatorki lub ma takich znajomych, będę wdzięczna za informacje. Mój limit to ok. 500 euro, będę pracować w budynku Breydel, więc najchętniej okolice Ixelles, Etterbeek, Schuman, etc.

z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
ktrna

Obserwuj wątek
    • klee Re: pokój/studio dla stażystki 06.02.11, 19:24
      A pytałaś tutaj: www.etr-brussels.be/ ? Może mają jeszcze jakieś wolne miejsce.

Nowe, czyste. Bezpiecznie, spokojnie. Mogłoby być taniej, z lekka hotelowa atmosfera (ale okazje do integracji też, jeśli komuś zależy), ograniczenia dotyczące przyjmowania gości.
      • ktrna Re: pokój/studio dla stażystki 06.02.11, 20:11
        Hej, dziękuję Ci za odpowiedź. Nie, nie znałam tego serwisu do tej pory. Wolałabym jednak chyba "normalne" mieszkanie, ale jak się nic nie znajdzie do marca, to chyba nie będę miała wyjścia. Pozdrawiam!
        • Gość: gosc Re: pokój/studio dla stażystki IP: *.102-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.02.11, 20:31
          Bierz , co ci klee poleca. Samodzielnego mieszkania za 500 nie wynajmiesz a i tez nie wiesz, na kogo trafisz w tym mieszkanku. No i pomysl o depozytach.
        • Gość: gosc Re: pokój/studio dla stażystki IP: *.102-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.02.11, 20:33
          jest jeszcze jeden taki link do organizacji pomagajacej w zakwaterowaniu stazystom itp. Niestety , ja nie pamietam tego URL ale on si epojawil na tym forum, bo byl tez i mi przydatny. zatem poszperaj na forum w watkach a trafisz na niego. Tam sa mili ludzie, ktorzy ci pomoga. Depozytu nie ma, ale placi sie im za pomoc w znalezieniu odpowiedniego dla ciebie lokum.
          • ktrna Re: pokój/studio dla stażystki 06.02.11, 20:41
            Nigdzie nie napisałam, że chcę wynająć całe mieszkanie za 500 euro, ale pokój lub kawalerkę. Myślę, że jest to wykonalne, a przynajmniej taką mam nadzieję :) Jeśli chodzi o tę stronę, to chyba wiem co masz na myśli - traineesinbrussels.be pewnie. Ale jak na razie niczego ciekawego tam dla siebie nie widziałam. Ale dziękuję za radę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka