Dodaj do ulubionych

KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE)

31.05.04, 08:59
Cześć przyszli eurourzędnicy, nie wiem czy wypali ale chciałbym aby ten wątek
posłużył kojarzeniu się osób zdających egzaminy ustne w zbliżonych terminach.
Razem raźniej jak mawiają. Mój termin wypada 08.07.2004, może ktoś ma podobny.
Pozdrawiam i zyczę sukcesów.
Obserwuj wątek
    • Gość: jac Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: 195.57.189.* 31.05.04, 14:29
      ja 09.07.
      • Gość: Sebastian Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 09:06
        Może "jac" odezwał by się. Skoro ma dzień po mnie. Pozdrawiam.
        • Gość: jac Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: 195.57.189.* 29.06.04, 15:12
          odzywam sie. przylatuje do BRU w czwartek w nocy i zostaje do soboty. zabieram
          zone, bo traktuje to jako weekendowy wypad.
          pozdrawiam, powodzenia
          • Gość: Sil Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.smgr.pl / 195.136.248.* 01.07.04, 18:07
            Hej Jac! Życzę powodzenia!! Oczywiście opowiedz jak było na egzaminie.
    • joolia Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 31.05.04, 14:53
      Nie wiem czy to termin bardzo zbliżony, ale ja zawitam do B. na 13.07...
    • Gość: jil Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.04, 16:42
      Czy ktos zdaje w pierwszym tygodniu czerwca?
      Ciekawe na jakiej zasadzie ustalona została kolejność.Czy najpierw zaproszeni zostali ci co otrzymali najwiecej punktów,czy tez alfabetycznie?
    • Gość: eurosekretarka??? Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 21:54
      Wtorek 6.07 godz.14.45
    • Gość: ewa Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neting.com.pl 01.06.04, 15:39
      A ja probowalam znalezc kogos na 26 ego lipca.Zglosila sie jedna osoba.Jezeli
      ida po wynikach ,to jestem zalamana..Co nie przeszkadza mi sie cieszyc z
      wycieczki do Brukseli:)Pozdrawiam wszystkich zdajacych wczesniej:)
      • Gość: Lila Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.04, 16:23
        nawet jak ida po wynikach ( w co raczej watpie ) to badz optymistka. Na ustnych
        mozesz wypasc super, czego Ci serdecznie zycze
        • Gość: êwa Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neting.com.pl 01.06.04, 20:44
          Dzieki za slowa otuchy!Tobie rowniez-powodzenia!!!
      • joolia Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 02.06.04, 07:31
        Nie wydaje mi się żeby kluczem w przyznawaniu przez EPSO dat egzaminów ustnych
        byly wyniki wcześniejszych części - przeczytałam gdzieś, że komisja, która
        będzie nas egzaminowała nie będzie znała ilości punktów jaką zdobyliśmy we
        wcześniejszej części pisemnej, żeby się nie sugerować i nie oceniać kandydatów
        przez pryzmat tego jak im wcześniej poszło. A przypisywanie dat zaczynając od
        najlepszych lub odwrotnie byłoby właśnie tym czego, jak sie wydaje, EPSO stara
        sie uniknąć.
        • Gość: jil Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.wroclaw.mm.pl 02.06.04, 10:21
          W takim wypadku nie powinno być podziału na sekcje.
          • petri1 Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 02.06.04, 17:35
            jury ma przed soba w trakcie egzaminu ustnego twoja prace pisemna i wszystkie
            wyniki- liczy sie suma punktow razem ze wszystkiego- a nie ma nic dziwnego w
            tym ze najlepsi podczas interwiew sa dalej najlepszymi, i to wlasnie jury
            sprawdza- czy ci najlepsi merytorycznie nadaja sie tez
            chakterologicznie.....czy nie maja parszywej osobowosci, blednego wzroku, itd...
            :-))))
            • Gość: maddy Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: 212.160.164.* 03.06.04, 09:52
              A ja czytałam w dokumentach unijnych, że jury nie wie o Twoich wynikach z
              written test, że są to dane tajne, aż do momentu ustalenia punktacji za oral
              exam. Z tego też powodu, szczegółowe wyniki po written test nie są nikomu
              podawane, z wyjątkiem tych co nie zdali. Pozdrav.
    • Gość: sofi Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:45
      Luxembourg, Court of Auditors 10/06/04
      • Gość: Ella Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:25
        A czy ktos z tlumaczy ma oral 22 lipca?
        Pozdrowki i powodzenia dla wszystkich
        • kicia_simba Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 24.06.04, 17:09
          Ja tez mam 8 lipca:) W zasadzie pierwszy termin mialam 11 czerwca, ale z powodu
          jakiegos bledu technicznego nie bylam w stanie zobaczyc info w profilu az do 10
          czerwca, czyli dzien przed! Wiec zgodzili sie (w koncu to nie moja wina)
          przelozyc:)
          • Gość: Do Delphia i Kicia Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:38
            Witam Was,
            Jutro macie rozmowe :)))
            Powodzenia zycze
            Daniel
    • Gość: Agrest Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:28
      14 lipca
      • Gość: asica Re: do agresta IP: *.2.14.univie.teleweb.at 07.07.04, 23:25
        o ktorej masz egzamin???????? Ja zdaje 15.07 (sekretarka) i na pewno bede sie
        14.07 krecic wokol budynku, w ktorym przyjdzie mi zdawac (musze wybadac droge,
        aby sie nazajutrz nie spoznic)
        pdzr
        • Gość: Daniel Re: do agresta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:44
          Cze asica :))))))
          tu Daniel :))))))
          Agrest ma rozmowe na tlumacza.
          Powodzenia w przygotowaniach
          Pozdrowienia dla wszystkich
          • Gość: asica Re: do Daniela IP: *.2.14.univie.teleweb.at 08.07.04, 07:47
            wiem wiem ale w zwiazku z tym ze nie moge znalezc nikogo z sekretarek to i
            agrest bedzie dobry
            pozdrawiam
            • Gość: Agrest Re: do asicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 09:30
              dopiero o 16.30.
    • rusallka Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 07.07.04, 12:14
      Ja mam 7 września (tłumacze)
      • Gość: Agrest Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 12:22
        A jaka kombinacja języków, jeśli wolno spytać?
        Pzdr
        • rusallka Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 08.07.04, 08:36
          angielski i niemiecki. A tez jedziesz we wrześniu?
          • Gość: Agrest Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 09:29
            w lipcu
          • jusmus Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 19.07.04, 12:02
            Cześć ja zdaję 6.09. o 10.00. Może się odezwiesz do mnie na priva? pa!
            tysialek@gazeta.pl
    • Gość: Marta Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.04, 10:44
      Mam termin ustnego na 21 pazdziernika (sekretarka). Czy ktos jeszcze zdaje w
      tym dniu?
    • reniatan Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 12.07.04, 12:39
      witam wszystkich!! mam egzamin 12.10. jak długo zostajecie (przed lub po
      rozmowie) w brukseli, czy ktoś wie dokładnie jak to jest ze zwrotem kosztów.czy
      oni zwracają tylko za jedną dobę (hotel). może ktoś leci 11.10. - czekam na
      towarzystwo
      • Gość: Adam Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:54
        HEj Reniatan

Ja te zmam egzamin 12 . 10 . Pozdrowienia
        • reniatan Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) 12.07.04, 13:20
          ;) hej adam, już cię kiedyś wypatrzyłam, ale potem nie mogłam znaleźć-skąd i
          kiedy lecisz i do kiedy zostajesz??
          • Gość: marvin Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: 82.160.71.* 13.07.04, 22:43
            cześć wszystkim! czy możecie mi powiedzieć jak to jest ze zwrotem kosztów
            pobytu? czy jeżeli przylecę w dniu rozmowy to oddadzą tylko za jeden nocleg -
            jak długo można zostać i czy obojętnie jakimi liniami lecę to oddają całość
            biletu klasy ekonomicznej?? jak długo planujecie pobyt po egzamie?? pozdrovionka
            • Gość: andy Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.bphpbk.pl 14.07.04, 16:13
              Przeczytajcie sobie regulacje unijne dotyczące zwrotów.
              Zwracają max 50 EUR za jeden dzień pobytu. Nie ma znaczenia ile dni bedziecie
              siedzieć w Brukseli, wazne aby iloczyn: ilości dni pobytu*50 EUR + koszt biletu
              lotniczego był mniejszy od ceny alternatywnego połączenia lotniczego (wyjazd i
              powrót tego samego dnia), któe z definicji jest najdroższe.
              PAMIETAJCIE O JEDNYM- WSZELKIE PRÓBY NACIĄGANIA NA EPSO NA WIĘKSZA KASĘ SĄ
              NIEMILE WIDZIANE (NIE MUSZE TŁUMACZYĆ DLACZEGO) I OBNIŻAJĄ WASZE SZANSE.
              Na forum pojawiły się wątpliwości o to czy termin egzaminu ustnego ma związek z
              ilością punktów na egzaminie pisemnym i teście.
              Uważam ze tak, poza tym komisja ma wszystkie wyniki na stole - wiem bo zdawałem
              pod koniec czerwca.
              • Gość: Lila Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.07.04, 16:29
                "Przeczytajcie sobie regulacje unijne dotyczące zwrotów.
                Zwracają max 50 EUR za jeden dzień pobytu. Nie ma znaczenia ile dni bedziecie
                siedzieć w Brukseli, wazne aby iloczyn: ilości dni pobytu*50 EUR + koszt biletu
                lotniczego był mniejszy od ceny alternatywnego połączenia lotniczego (wyjazd i
                powrót tego samego dnia), któe z definicji jest najdroższe"

SWIETA PRAWDA.
                Wedlug mnie EPSO nawet na kase naciagnac sie nie da : przeciez oni doskonale
                wiedza jakie sa stawki i minima.
              • Gość: minka Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.07.04, 10:35
                owszem, ale z testów. Niezły z Ciebie żuraw, że się tak zapuściłeś na ich
                biurko...
                • Gość: andy Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.bphpbk.pl 15.07.04, 11:15
                  Po prostu ich zapytałem na końcu czy wyniki egzaminów pisemnych są brane pod
                  uwagę przy kolejności w interview.
                  Oczywiście mogli mnie okłamać :((
                  No i na pewno nie jadą alfabetycznie - zdawałem z trzema kumplami ze studiów.
                  KAżdy z nas ma inne nazwisko zaczynające się na litery S, U, J.
                  Kolejność była taka najpierw U, potem S, na końcu J.
                  Mnie bardziej interesuje czy macie duże doświadczenie zawodowe i w jakim
                  jesteście wieku? Czy macie rodziny- żone, meża, dzieci? Jakie studia
                  skończyliście? I jakie motywy Wami kierują aby pracować w Brukseli. Ja nie
                  ukrywam że interesuje mnie przede wszystkim możliwość pracy w miedzynarodowym
                  środowisku i możliwośc wyjazdów, bo sama Bruksela, w któej byłem juz 5 raz nie
                  robi na mnie dobrego wrażenia.
                  Jeśli macie więcej czasu, a interesujecie się np. historią i motoryzacją to
                  polecam Wam dwa muzea znajdujące się w Jubilee PArk - Armii i Motoryzacji - są
                  zajebiste.
              • Gość: omega Re:zwroty kosztów IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 17.07.04, 16:57
                Pytanie: czy komus juz EPSO jakies pieniadze mialo okazje zwrocic??? po jakim
                czasie od interview to nastapilo???
                • Gość: sofi Re:zwroty kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 21:37
                  tak. mnie juz zwrocili. Interviewq mialam 10/06 w Luxemburgu. Przelew wplynal
                  15/07. Bez problemu zwracaja diete 50 EUR za 2 albo nawet 3 doby, bo akcxeptuja
                  fakt, iz przy okazji byles/as ciekawy swiata i chcialas/es pozwiedzac miasto.
                  Jest to bardzo mile widziane ;) Taki troche inny swiat - tylko u nas tacy
                  pryncypialni.
                  Uprzedzam pytanie - wynikow jeszcze noie otrzymalam, ale domyslam sie ze moze
                  to nastapic w tym tygodniu.
                • Gość: gil Re:zwroty kosztów IP: 83.16.144.* 19.07.04, 12:13
                  Ja dostalem zwrot po miesiącu.(sekretarze).Rozmowa 15.06. zwrot 16.07.
                  • Gość: m&m's Re:zwroty kosztów IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 10.08.04, 12:28
                    ja dopiero 12. listopada sie wybieram na rozmowe
                    czy macie moi doswiadczeni koledzy i kolezanki jakies praktyczne porady dot.
                    egzaminu? jak to w ogole wyglada?
                    • Gość: Sil Re:zwroty kosztów IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 11.08.04, 09:40
                      Hej M&M's. Ja mam egzamin 8 października. Od dłuższego czasu czytam wszystkie
                      EPSOwskie wątki na forum- dowiesz sie z nich bardzo wiele o tym, jak wygląda
                      egzamin. Polecam wpisy np. Delphia, który niesamowicie szczegółowo opisał
                      przebieg egzaminu. Pozdrawiam!
    • Gość: Magda Re: KTO I KIEDY (EPSO-TOWARZYSKIE) IP: *.ihk.pl 17.08.04, 11:05
      Witam wszystkich.
      Chętnie nawiążę kontakt z osobami, z którymi niebawem mogłabym spotkać się w
      Brukselii. Ja mam już ustny egzamin za sobą i to z pozytywnym rezultatem. Teraz
      czekam na konkretną ofertę pracy i witaj Brukselo!
      Piszcie do mnie magieee@tlen.pl
      Pozdrawiam Magda.
      i życzę powodzenia wszyskitm, którzy egzamin mają jeszcze przed sobą
      • Gość: Magdalena Zdałam ustny egzamin! IP: *.ihk.pl 17.08.04, 11:06
        Witam wszystkich.
        > Chętnie nawiążę kontakt z osobami, z którymi niebawem mogłabym spotkać się w
        > Brukselii. Ja mam już ustny egzamin za sobą i to z pozytywnym rezultatem.
        Teraz
        >
        > czekam na konkretną ofertę pracy i witaj Brukselo!
        > Piszcie do mnie magieee@tlen.pl
        > Pozdrawiam Magda.
        > i życzę powodzenia wszyskitm, którzy egzamin mają jeszcze przed sobą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka