piotra128
25.05.12, 10:11
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie König GmbH & Co KG za pośrednictwem agencji pośrednictwa pracy-Praca nas Łączy ze Zgorzelca.
Dodajcie swoje opinie o tych firmach!!!
Jest mi wstyd, że polacy polaków tak rolują-ludzie w większość wyjeżdżają za ostatnie lub pożyczone pieniądze a oni ich jeszcze bardziej pogrążacie. Mi i innym oferowali po 12 euro brutto i 5euro diety a jak przyszło do podpisania umowy w d.e. to 10,5 i 4,35-czym bliżej siedziby firmy to obniżają diety do 1,35euro. Mówili, że można robić nadgodziny/mój pierwszy tydzień pracy to 34 godziny-to kpina z ludzi. Tydzień pracy w Niemczech, tydzień w Polsce i tak w kółko-znam takich co dwukrotnie przyjeżdżali na dwa, trzy dni do pracy i znowu na tydzień zjeżdżali do Polski ale to ich sprawa, bo ja już nie mam zamiaru dawać sobą pomiatać. Cwaniaczki utworzyli sobie kilka grup po kilka osób i tak tydzień jedni a na drugi następni, i tak na zmianę mają ruch w interesie. Dostałem rozliczenie za ostatni tydzień kwietnia, na czysto dostałem nie całe 50euro/nie, nie pomyliłem się-tu i tam jakieś potrącenia. Np zaliczka, dostałem 200euro a potrącone jest 211, to normalne złodziejstwo. O zapłacie postojowego za te dwa tygodnie przymusowego zjazdu do Polski można poważyć. Mój przypadek nie jest odosobniony. Inny rodak po miesiącu pracy otrzymał 630euro-zawineli mu 37godzin no i oczywiście to samo z zaliczką i innymi potrąceniami. Kompletny brak kontaktu a jak już się dodzwonisz to w obu firmach totalny chaos-nikt nic nie wie.
A oto co znalazłem w necie
www.mypolacy.de/ogloszenia/uwaga-oszust/praca-nas-laczy-agencja-posrednictwa-pracy,218933.html
PRACA NAS ŁĄCZY-agencja pośrednictwa pracy
Treść:
Stanowczo odradzam państwu ta firmę ze Zgorzelca współpracująca z K... G.. KOLN obiecali wszystko łącznie z ubraniem roboczym a po 2 dniach zostalismy wyrzuceni z hotelu,do miejsca pracy mielismy 55km w jedna strone.Po wyrzuceniu z hotelu 4 dni spalismy w samochodzie bez wody oczywiście mielismy przygode z Niemiecka Policja pracowaliśmy bez umów i ubezpieczenia do kraju wrócilismy z długami nieogoleni śmierdzący i bez zapłaty za prace i bez diet za paliwo tez centa nie zwróccili.SZANOWNI CZYTELNICY PRZED WYJAZDEM ZASTANÓWCIE SIĘ JAKA MOŻE WAS CZEKAC PRZYGODA Z TA FIRMA.