Dodaj do ulubionych

Technik dentystyczny w Szwecji

06.07.04, 16:19
Witam!Proszę o kontakt wszystkich,którzy wybierają się do pracy w Szwecji w
tym zawodzie.Ja próbowałam,lecz pracodawca okazał się nie do końca
uczciwy.Nie poddaje się i szukam dalej!Jeśli Ty też masz ochotę na zmianę
odezwij się!
Obserwuj wątek
    • mysz54 Re: Technik dentystyczny w Szwecji 06.07.04, 20:09
      Cześć, ja też interesowałam się tego typu wyjazdem. Ale w ostateczności nic z
      tego nie wyszło. Ja coś to proszę o kontakt. Chętnie bym wyjechała ale jak na
      razie w naszym zawodzxie mało ofert.pozdrawiam.
      • Gość: Daria Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 06.07.04, 20:44
        Cześć!Myślę,że pod koniec wakacji pojawią się jakieś oferty.Mam jedną,ale do
        USA-posiadasz wizę?Ja niestety nie i to jest problem.Może razem byśmy się
        wybrały -zawsze byłoby rażniej.Gwarantowali mi mieszkanie,a póżniej okazało
        się,że kazali mi za nie płacić-a pensja jak Wiesz nie jest stała
        Zrezygnowałam,bo początkowo proponowali mi,że zakwaterowanie będzie na ich
        koszt.Uwaga na POŚREDNIKÓW!Pozdrawiam!
      • Gość: Daria Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 06.07.04, 20:47
        W job.med jest jakaś oferta do Irlandii-zobacz sobie
      • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 06.07.04, 21:56
        Sprawdzałaś?Co o tym sądzisz?
      • Gość: Technik ze Szwecji Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:19
        Jestem technikiem dentystycznym w Szwecji.
        Branza jest bardzo zamknieta bez kontaktow bardzo trudno o prace...
        • onazlasu Re: Technik dentystyczny w Szwecji 17.06.15, 20:15
          Czy mogłbys podac mi kontakt do siebie? Jestem technikiem ortodoncji
          Pozdrawiam
          Ania
    • Gość: sorx, musialem Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: 213.241.38.* 06.07.04, 22:23
      test
      • cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji 06.07.04, 22:30
        Jeszcze raz,bo nie załapałam!
        • Gość: Zofijka Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.ip-pluggen.com 07.07.04, 01:32
          Cloudy, na innym topiku szukales mieszkania, jak to wiec jest?
          Szukasz czy nie?
          To ze pracodawca nie gwarantuje mieszkania, to chyba normalne?
          Ktory pracodawca w Polsce da Ci mieszkanie?
          • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 07.07.04, 10:36
            Właśnie ten pracodawca to gwarantował,bo miały jechać tam 4 osoby.Tamte się
            rozmyśliły i widocznie tylko dla mnie nie opłaciłoby im się wynająć tego
            mieszkania.Pozdrawiam Zofijkę!
            • Gość: Zofijka Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.ip-pluggen.com 07.07.04, 12:45
              Jesli tamte osoby sie rozmyslily i pracodawce nie stac na wynajecie mieszkania
              za 4 000 kr wylacznie dla Ciebie, nie daje Ci prawa nazywac pracodawce
              NIEUCZCIWYM.
              To wszystko, Pozdrawiam.
              • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 07.07.04, 19:19
                Nie powiedziałam Ci wszystkiego tamte osoby się rozmyśliły,bo oferowano im
                początkowo o wiele wyższą stawkę,a gdy zadzwonili,że przyjeżdżają ta stawka
                wielokrotnie się zmniejszyła.Dalej uważasz tego pracodawcę za osobę uczciwą????
                • Gość: Zofijka Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.ip-pluggen.com 08.07.04, 00:44
                  Moze na poczatku podano im stawke brutto, a potem powiedziano ile dostana na
                  reke.
                  A Ty zgodzilabys sie na te nowa stawke, gdyby Ci zapewniono mieszkanie?
                  • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 08.07.04, 09:20
                    Wiesz, właśnie gdyby zapewnili mi to mieszkanie to bym pojechała.Pensja nie
                    była stała więc obawiałam się,że mogę na nie nie zarobić sama.W tym zawodzie
                    jest różnie,raz ta praca jest,a raz jej nie ma.
    • Gość: Patty Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.retsat1.com.pl 10.07.04, 15:35
      Cześć Dla mnie temat wyjazdu jeszcze jest oddalony, jeszcze się uczę. Ale
      jestem zainteresowana wyjazdem do Szwecji.Podpowiedz co jest najważniejsze w
      tym temacie.Co jest niezbędne aby zrobić ten pierwszy krok. Jak ty sobie z tym
      poradziłaś? Gorąco pozdrawiam!!!
      • Gość: tez technik Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.proxy.aol.com 10.07.04, 16:28
        potrzebny po pierwsze fachowy jezyk jak sie nazywaja narzedzia,protezy
        calkowite,szkieletowe itp.Mnie sie udalo,...
        • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 10.07.04, 16:45
          No to jesteś SZCZĘŚCIARZEM!
        • Gość: Patty Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.retsat1.com.pl 10.07.04, 19:19
          Gratulacje z ciebie to szczęściarz. Jak masz w zanadrzu jakieś jeszcze dobre
          rady to jestem wdzięczna za podpowiedz
      • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 10.07.04, 16:41
        Cześć!Kończąc szkołe musisz być przygotowana na to,że w naszym zawodzie(nie
        mając tzn. pleców}jest trudno znależć pracę.Jeśli mogę Ci coś doradzić,to jeśli
        będziesz szukać czegoś za granicą to najlepiej wybierać się z kimś.Wtedy
        zmniejszają się koszta zakwaterowania.Nie wiem co masz na myśli pytając mnie o
        ten pierwszy krok-zaraz po szkole?
      • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 10.07.04, 16:43
        Zapomniałam chyba o najważniejszym-CERAMIKA to podstawa!
        • Gość: Patty Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.retsat1.com.pl 10.07.04, 19:17
          Chodzi o to gdzie w ogóle zacząć szukać. Wiadomo, że jak jesteśmy prosto po
          szkole to jest trudno. Od razu wymagają kilkuletniej praktyki.Mam jeszcze
          troszkę czasu dlatego chcę się zorientować co mogę zrobić w kraju aby potem tam
          było łatwiej, Chodzi mi o wiedzę i praktykę i czy angielski by przeszedł. Czy
          jakieś kursy byłyby wskazane. Bo przecierz w szkole wiadomo uczą o co w tym
          wszystkim chodzi, żebyśmy mieli jakieś rozeznanie. Może będę się czuła pewniej
          po skończeniu szkoły
          • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 10.07.04, 21:36
            Masz rację wymagają jakiegoś doświadczenia w zawodzie,tylko niebardzo chcą nas
            gdzieś przyjąć zaraz po szkole.Najlepiej mieć znajomego technika,który już
            trochę w tym siedzi.Ja osobiście zaczynałam pracując bez wynagrodzenia.Nikt nie
            pyta jaki masz papier,liczy się tylko to co potrafisz.Życzę powodzenia!
            Pozdrawiam!
            • Gość: Patty Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.retsat1.com.pl 11.07.04, 09:46
              Napiszcie mi tylko kochani czy znajomość angielskiego wystarczy.
              Gdzie szukać ofert pracy na wyjazd do Szwecji w tym zawodzie. Dzięki serdeczne
              Pozdrowienia dla wszystkich
              • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 11.07.04, 12:07
                Nie wiem jak jest z innymi,ale w tej pracy o którą ja się ubiegałam wystarczył
                ang.Ogłoszenia znajdziesz w gazetach i na stronach intern.z pracą,zdażają się
                też w urzędach pracy
                • pia.ed Re: Technik dentystyczny w Szwecji 11.07.04, 14:25
                  Bylam na stronie gdzie powinny byc ogloszenia o pracy jako technik dentystyczny
                  ale nie ma.
                  Pewnie sa gdzie indziej niz pod sluzba zdrowia. Poszukam.
                  platsbanken.ams.se/yrke/150000.html
                  • pia.ed Re: Technik dentystyczny w Szwecji 11.07.04, 14:30
                    platsbanken.ams.se/direkt/00/040422,060090,120947,11,464800.shtml
                    W innym miejscu znalazlam. Poszukuja 2 osoby, ale to nie Sztokholm.
                    • pia.ed Re: Technik dentystyczny w Szwecji 11.07.04, 14:35
                      Zobaczylam na date, z konca kwietnia... Czesto sie zdarza, ze pracodawca nie
                      zawiadamia urzedu pracy, ze miejsce juz zajete.
                      A VANERSBORG lezy nad samym jeziorem Vanern, na polnoc od Goteborga.
                    • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 11.07.04, 14:36
                      Kiedyś było na www.jobmed-chyba do Irlandii,ale już tego nie ma.
                    • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 11.07.04, 14:38
                      Chcesz koniecznie Sztokholm,bo mi jest chyba już wszystko jedno gdzie.
    • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 11.07.04, 14:50
      Ty chyba nie jesteś technikiem?
      • Gość: Patty Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.retsat1.com.pl 11.07.04, 17:02
        Teraz to mnie zdziwiłaś tą sugestią. Jeszcze się uczę, pisałam.
        Szybko wydajesz wyroki. Dziwnie się poczułam.
        Jakbym nie była zainteresowana to po co to wszystko, nie uważasz?
        To pierwsze moje kroki w tym kierunku, może dlatego odczytałaś mnie tak a nie
        inaczej. Nieszkodzi. Jak bym miała już fach w ręku to pewnie już byśmy jechały
        do tej Szwecji, nie koniecznie do Sztokholmu.
        • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 11.07.04, 17:47
          Przepraszam,myślałam,że to ktoś inny.Gdzie się uczysz?Jeśli chcesz to podaj mi
          swoją pocztę-może tak będzie prościej
          • Gość: Patty Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.retsat1.com.pl 11.07.04, 18:21
            Nic się nie stało zdaję sobie sprawę, że różne osoby mogą pisać. Zresztą tak
            jak wszędzie. Spoko. Mój mail patrycjakulbas@hotmail.com
            Uczę się w Łodzi w studium medycznym na wydziale techniki dentystycznej.
            Pozdrawiam hey
            • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 11.07.04, 18:39
              Więc wskakuj na pocztę
              • Gość: Hela Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.bb.online.no 11.07.04, 21:08
                Tu macie link na ogloszene o pracy technika dentystycznego w Finlandii.

www.aetat.no/sbl/as/stillingssok/stillingsannonse.do?id=765856
                • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 11.07.04, 22:08
                  Dziękuję za namiary.Będę dzwonić.Mało cywilizowani,bo nie posiadają maila.......
                  Pozdrawiam!
    • Gość: Miroslaw Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 23:46
      JESTEM ZAINTERESOWANY.PROSZE O PODZIELENIE SIE UWAGAMI.
      POZDRAWIAM MIROSLAW
    • Gość: NAVM@ITERIA.PL Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 23:51
      JESTEM ZAITERESOWANY.PROSZE PODZIELIC SIE UWAGAMI
      POZDRAWIAM MIROSLAW
      • Gość: cloudy6 Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.punkt.pl 05.08.04, 11:26
        Witam!Już się z Tobą kontaktuję ,chociaż nie jestem pewna Twojego adresu...
    • Gość: Aga Re: Technik dentystyczny w Szwecji IP: *.customer.m-online.net 22.09.04, 20:19
      Tutaj szukaj pracy
      praca.polonia-muenchen.net
      www.stade.city-map.de/city/db/010101050006/1/1649/dzia%B3alno%9C%
      E6_gospodarcza_-_doradztwo.html
      www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/Ranking/2004/kan5e.html
      www.rsmi.de/hhrsm/content/e747/e774/index_ger.html
      www.fundacja.komandor.pl/wortal/pp/niemcy.html
      www.ihk.pl/
      www.1praca.gov.pl/ue.php
      www.arbeitsagentur.de/
      www.wirtschaft-polen.de/pl/pdf/informator_weh_eu.pdf
      www.kadry.info.pl/doradztwo/firmy.htm