Dodaj do ulubionych

WINOBRANIE we Francji

• Gość: Mario Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 00:58
      Czy www.winobranie-francja.pl to następni oszuści czy ktoś miał z nimi kontakt?
      • Gość: koralka Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.proxy.aol.com 05.08.04, 13:08
        Widzialam te strone, oni chyba tylko sprzedaja przewodnik, jak znalezc prace,
        jezeli dobrze zrozumialam; zawarte w nim info sa prawdziwe, ale ksiazka pracy
        nie zalatwi, szczegolnie, ze dla Polakow o legalna prace tu raczej trudno!
        Uwaga, co roku w czasie winobrania jest tu co nieco porzuconych samochodow,
        szczegolnie maluchow, ktorych wlasciciele nie znalezli pracy i wracali stopem?
        do Polski!
        • Gość: Mario Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 21:36
          Nie ma adresu firmy, telefonu, maila, na zamówienia z formularza strony nikt nie
          odpowiada a strona założona w raptem w połowie czerwca. Czekają aż się konto
          zapeł ni przelewami od jeleni?
          • brumabiz Re: WINOBRANIE we Francji 05.08.04, 22:56
            Ludzie po co przez firmę jedziecie jeżeli znacie trochę francuski,a wystarczy
            jedna osoba zgrupy znająca ten język to jedziecie w ciemno i znajdziecie pracę.
            Jeszcze jedno do niemiec bliżej,a zarobki takie same.
            Jeżeli są chętni na wyjazd samochodem to piszcie.
            Pozdarwiam
            • Gość: margaretka Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 19:01
              jestem zainteresowana tą oferta jesli ona jest jeszcze aktualna,prosze o pilny
              kontakt,dziekuje ,pozdrawiam serdecznie ,moj e- mail margaretka.r@wp.pl

• Gość: natalia Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:20
      jestem zainteresowana wyjazdem na winobrania, jestem z Chorzowa, mam podstawy
      francuskiego, proszę o szczegóły - koszty, zarobek, zakwaterowanie, na jak
      długo, gdzie we Francji , itp.
    • Gość: Przemek Re: WINOBRANIE we Francji IP: 82.160.39.* 06.08.04, 14:32
      no no no to może być dobre ,ja chcę jechać ,czy dużo trzeba zapłacić.
      Wypuśc trochę więcej pary z ust na ten temacik a może cos z tego będzie.
      Pozdrawiam Przemek direct@pf.pl GG 3739779
    • Gość: maja Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.04, 11:33
      hej,
      jestem zaainteresowana pracą we francji - o ile to jeszcze aktualne. będe
      wdzięczna za wszelkie informacje. dzięki
      majab@op.pl
      • angieblue26 Probowaliscie przez ANPE ? 08.08.04, 10:57

Référence de l'offre 668667R Offre actualisée le 03/08/04

VENDANGEURS : 4 COUPEURS ET UN PORTEUR H/F
        (Code Métier ROME 41117)

VOUS AUREZ A EFFECTUER LES VENDANGES MANUELLES. POSSIBILITE DE LOGEMENT
        DANS UN GITE RURAL 3 EPIS. UN MOYEN DE LOCOMOTION EST EXIGE.

Lieu de travail 66 - PLANEZES

Type de contrat CONTRAT A DUREE DETERMINEE DE 21 JOURS

Nature d'offre EMPLOI SAISONNIER

Expérience EXIGEE DE 1 A 2 ANS OU SAISONS VENDANGES

Formation et connaissances

Autres connaissances

Qualification Ouvrier qualifié (P1,P2)

Salaire indicatif HORAIRE 7,61 Euros (49,92 F)
        (SELON CONVENTION VENDANGES)

Durée hebdomadaire de travail 35 H HEBDO

Si cette offre vous intéresse, veuillez téléphoner à :

JOURDA GEORGES - M. JOURDA
        Tél. : 04.68.29.06.35
        POUR CONVENIR D'UN RENDEZ-VOUS

• angieblue26 Linki cd 08.08.04, 11:08

www.anpe.fr/region/aquitaine/actualites/opportunites/vendanges_2004_bordelais_2635.html

www.anpe.fr/region/bourgogne/actualites/opportunites/vendanges_574.html
        www.anpe.fr/region/champagne_ardenne/actualites/emplois_saisonniers/vendanges_2004/vendanges_2004_champagne_ardenne_2435.html

www.anpe.fr/actualites/opportunites/vendanges_pays_loire_2626.html
        www.anpe.fr/region/aquitaine/point_reperes/emploi_saisonnier_aquitaine/activites_saisonnieres/vendanges_aquitaine_1054.html

www.anpe.fr/actualites/opportunites/40_000_2430.html

www.anpe.fr/consultationoffres/ConsulterToutesLesOffres.do;jsessionid=BVsnVh7e3AAeLNZaEg1tre4Ce67sjjJy26ps0zUMQ2KGskLhiqjZ!-411351985?
        type=Specifique&nature=E7>c=2
    • Gość: magda Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 21:15
      jaka jest cena placona dla biura i jak to wyglada z kwestia prawna
    • Gość: pastella Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:37
      dzien dobry Macku,
      jestem zainteresowana wyjazdem do FRancji na okres wrzesnia
      serdecznie prosze o odpowiedz, co do warunkow i regionu
      pozdrawiam
      Anna-maria
    • Gość: mexx Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:26
      takze zainteresowalem sie tym wyjazdem.Nawet bylem w Ostrowcu, aby sprawdzic
      firme.Tylko nie wszystko mi do konca gra!!!Podobno w oplacie ktora uiszcza sie
      przy zawieraniu umowy-1650zl-(z posrednikiem polskim-nie z pracodawca
      francuzkim)zawiera sie:oplata za przejazd w dwie
      strony,zakwaterowanie,sniadania oraz ubezpieczenie.Tylko dlaczego w umowie
      zagwarantowany jest tylko przejazd oraz zarezerwowanie zakwaterowanie?Nie ma
      mowy o zadnych sniadaniach, ubezpieczeniu i zakwaterowaniu!A powinno byc!
      Dzwonilem tam juz kilkakrotnie, rozmawialem z szefem...podobno zarezerwowanie
      zakwaterowanie rowna sie zapewnieniu zakwaterowanie.Co za wierutna bzdura!!!
      DFruga kewstia to taka, ze dopiero po wplaceniu 1650zl, dowiesz sie jak brzmi
      umowa miedzy Toba a pracodawca francuzkim.Bo to przeciz on Cie zatrudnia!BIURO
      zapewnia, ze placa wynosi 7,19EURO\godz.netto.Tylko, ze zadna kwota w uimowie
      miedzy Toba a polskim posrednikiem nie jest podana.Chcialem aby wlasciciel
      firmy napisal aneks do swojej umowy i wlasnorecznym podpisem zapewnil, ze takie
      warunki jakie Oni przedstawiaja beda spelnione.Niestety nie zrobil tego i nie
      zrobi!Wynika z tego, ze ktos tu ma nieczyste zamiary i sumienie.
      Chcialem jechac,ale nie mam zamiaru zaplacic 1650zl, a po miesiacu, gdy
      otrzymam juz umowe z pracodawca francuskim zobaczyc, ze zamiast 7Euro\godz. mam
      4euro, dodatkowo musze zaplacic za zakwaterowanie i nie ma sniadan.
      Na koniec jeszcze jedna WAZNA sprawa:posrednik polski uwaza umowe za zamknieta
      w chwili dostarczenia do Francji.A co sie tam bedzie pozniej dzialo...chyba juz
      go nie obchodzi.Wiec radze uwazac i wymusic na kierowniku wglad do umowy
      francuskiej!!!
      • Gość: Mario Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:36
        7.19 to raczej na pewno brutto :-)
        • Gość: mexx Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:45
          nie,nie...Oni utrzymuja ze na pewno 7,19 netto a brutto 7,25.Zreszta mniejsza z
          tym!Je wiem na pewno, ze z nimi nie pojade, bo kreca.Dzis po raz wtory
          zadzwonilem do szefa i zapytalem sie, czy nadal podtrzymuje, ze wszystko co
          zapewnia jest prawda?!Oczywiscie potwierdzil i zagwarantowal.Powiedzialem, ze
          OK, wiec wchodze w to i zaplace.Ale jezeli cos sie nie bedzie zgadzalo, nie
          bede sie targal po sadach tylko zalatwie sprawe po swojemu!A potrafie to robic!
          wowczas zaczal sie jakac i...powiedzial ze bym dal mu spokoj, bo ON nie jest od
          udzielania info. Od tego ma swoich pracownikow i czego ja sie wogole
          przyczepilem.Najlepiej zebym dal mu spokoj i lepiej nie jechal bo beda ze mna
          tam problemy!Najwidoczniej sie mnie przestraszyl i p[oradzil mi dyskretnie abym
          nie jechal...Chyba ze zle go zrozumialem?:)
          • Gość: Mario Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 00:07
            hi hi SMIC czyli stawka minimalna we Francji wynosi 7,19 E minus ZUS 40% to
            daje jak w pysk 4,3 E na godzine. Może oni w ofercie mieli napisane od 7,19 do
            7,25 i tak im sie skojarzyło. Poza tym przy wyjeździe na zlecenie pracodawcy on
            pokrywa dojazd w jedną stronę. Bilet z powrotem ~400 zl max. Camping ~12E ale w
            winnicy z reguły free :-)
            • Gość: maciek Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:23
              UWAGA! SPRAWDZIŁEM TO OSZUST. SPRAWA ZGŁOSZONA NA POLICJĘ.
      • Gość: Bartek Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 14.08.04, 14:30
        do cholery czy w tym kraju nie ma uczciwych ludzi co jest
    • Gość: tomek oszustwooooooooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:23
      przykro mi ale ta firma to ousztwo.facet robi takie przekrety ze siew plae nie
      miesci.poczytajcie w gazetach.pozdro
      • Gość: bartek Re: oszustwooooooooo IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 14.08.04, 14:16
        Słuchaj Tomek napisz cos więcej ja juz zapłaciłem tej firmie
    • beliss Re: WINOBRANIE we Francji 14.08.04, 13:15
      czesc:)
      chce sie wybrac do Francji na gruszki albo jablka teraz sie zaczal sezon co Ty
      na to? nie mam za bardzo z kim jechac a mysle ze ze znalezieniem pracy nie
      bedzie problemu
      czekam na odp:)
      pozdrawiam
      Iza
      • tetisheri1 Re: WINOBRANIE we Francji 14.08.04, 17:59
        Bardzo chetnie. A wiesz gdzie te zbiory? Jaka płaca, jakie warunki? Moge jechac
        nawet zaraz :-)
      • rekin28 Re: WINOBRANIE we Francji 16.08.04, 10:59
        Witaj! Wyjeżdzam we wrześniu, Proszęo kontakt gg 8612237
    • Gość: bartek Re: WINOBRANIE we Francji IP: 81.15.190.* 15.08.04, 06:22
      Ja już zaplacilem i czekam na inf. od firmy .WOrk< z ostrowca Sw
      • Gość: maciek Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 25.08.04, 01:01
        work to oszuści, podobnie jak unicorn . starzomski i kolatorowicz z ostrowca
        swiętokrzyskiego naciagaja ludzi. pozegnaj się z forsa i zgłoś do prokuratury o
        przestępstwie.
    • Gość: Sławek Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.grzybowice.protonet.pl 15.08.04, 12:48
      42 LATA MĘŻCZYZNAPILNIE POSZUKUJĘPRACY W KRAJU LUB ZA GRANICĄ.MOJE ZAWODY TO
      MONTER WOD-KAN, ŚLUSARZ-SPAWACZ ELEKTRYCZNY I W OSŁONIE CO2,OPERATOR WÓZKA
      WIDŁOWEGO PRAWO JAZDY KAT A+ TRAKTOR.MOGĘ PRACOWAĆ W
      ROLNICTWIE,OGRODNICTWIE,PRZETWÓRNIACH,BUDOWNICTWIE,OCHRONIE.MAGAZYNIE,UMIEM
      OBSŁUGIWAĆ KOMPUTER,ŚUSARZ.
      KONTAKT,
      TEL-0604065701
      MAIL-biela2000@poczta.onet.pl
      jestem zdecydowany jechać proszę o szczeguły
    • sylwiuta Re: WINOBRANIE we Francji 15.08.04, 15:51
      jestem zainteresowana ofertą pracy,tym bardziej,że już długo jej szukam i
      wkońcu jest jakaś nadzieja.Czekam na więcej informacji na adres
      sylwiuta@interia.pl
    • Gość: daniel Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 19:38
      jestem zainteresowany wyjazdem na winobranie
    • Gość: Magda Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:07
      jestem zainteresowana ale prosze o więcej informacji
      • Gość: maciek Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 25.08.04, 01:07
        work to oszuści, podobnie jak unicorn . starzomski i kolatorowicz z ostrowca
        swiętokrzyskiego naciagaja ludzi. wszyscy którzy wpłacili pieniądze powinni
        zgłosić w prokuraturze zawiadomienie o przestępstwie
    • Gość: Ala Re: WINOBRANIE we Francji IP: *.customer.m-online.net 26.09.04, 15:39
      praca.polonia-muenchen.net /info/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka