Dodaj do ulubionych

Problemy Polek z pracą na Cyprze

IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 04.08.04, 02:16
Dwie panie Anety równocześnie zamieszczają artykuł o tej samej bajce, ale
innej wymowie.Nie może zostać jakoś ustalone,CO ma się prezentować,tylko
zabawiać takimi zagadkami?
a propos:Jeśli któraś polska firma ogłosi,że zatrudni 10tys. informatyków (:-
)),to stawiałbym moją pensję,że red. Aneta B. zrelacjonowałaby to jako
pierwsza.
zlitujcie się!
Obserwuj wątek
    • Gość: tagar Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:23
      To ciekawe co tu piszecie. Ktoś wreszcie w Polsce powinien zająć się tymi
      biurami pośrednictwa pracy za granicą. Biorą dużo pieniedzy, a po przekroczeniu
      granicy przez kliena, umywają ręce. Jak coś nawala - to oskarżają o to biuro
      zagraniczne. Niestety umowy mają tak skonstruowane, że walka z nimi nic nie da.
      Jesteśmy pięknym narodem - sami do siebie strzelamy - Polak oszukuje Polaka i
      wcale nam nie jest wstyd. Podobne doświadczenia miałam z firmą Guliwer
      Exchanges, na szczęście nie tak drastyczne. Problem w tym, że takie firmy nawet
      nie potrafią powiedzieć - przepraszamy, że was to spotkało, postaramy się to
      jakoś wynagrodzić. Ale czy Polacy potrafią przepraszać? Kiedyś widziałam jak
      facet skręcał w prawo, miał czerwone światło i zieloną strzałkę. Prawie
      rozjechał dziewczynę na przejsciu, która miała zielone światło. Na szczęscie
      ona odskoczyła na bok. Ten się zdenerwował, zatrzymał i chciał wysiąść i ją
      ochrzanić, ale jak zobaczył, że ma zielone światło, to się cofnął. Do krzyku
      był pierwszy, ale żeby ją przeprosić, to już mu nie przyszło do głowy.

Pozdrawiam wszystkich.
    • losiu4 Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze 11.08.04, 11:32
      zlituj się nad panią Anetą. Ona biedna musi wierszówkę wyrobić, nic to, że jej
      artykuły są niemal zupełnie oderwane od życia. Zrozum ją :)

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: Liv Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: 213.17.177.* 14.08.04, 18:06
      Ja pracuję w takiej firmie, ktora oferuje prace na Cyprze. Faktem jest, że
      człowiek to człowiek i trafia sie nieuczciwy pracodawca, jak wszędzie, jednakże
      powiem uczciwie, że dzięki anszej interwencji oraz biura na Cyprze, osoby,
      które były oszukiwane zostały przeniesione do innego miejsca. Nie wszyscy więc
      mają "gdzieś" tych ludiz, których wysłali.
      Inna kwestia - nie mówi się głośno, jaką Polacy robią sobie reklamę na Cyprze.
      Kręcą, kombinują (oczywiście nie wszyscy) i nawet jak warunki są dobre, to
      uciekają z pracy załatwionej legalnie do pracy na czarno, bo tam więcej dostana
      i guzik ich obchodzi, że podpisali normalną umowę o pracę. Jak by ktoś ich
      zatrudnił tu w Polsce, to by nie odchodzili z dnia na dzień a za granicą
      zachowują się za przeproszeniem jak dzikusy. Jeżeli się niektórzy nie zmienią,
      to za rok Cypryjczycy zatrudnia sobie CZechów a nam podziękują i będzie problem
      z głowy. Nikt nie będize się użalał, że MUSI na Cypr jechać.
      • Gość: Magda Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.net.telkonet.pl 16.08.04, 11:23
        Dziekuje Ci za madry tekst. Ja dopiero zastanawiam sie nad praca na Cyprze. Nie
        bede ukrywala, ze zalezy mi na pieniadzach, ale umiem tez solidnie i ciezko
        pracowac i wywiazywac sie z umow. Wkurza mnie to, ze wszyscy maja tylko
        pretensje, a przeciez jest faktem ze wielu osobom sie udalo i sa zadowolone.
        Dlaczego nikt o tym nie pisze?! Sledze rozne fora dotyczace pracy za granica i
        na 100 postow, moze 5 wydaje mi sie uczciwych i zgodnych z prawda (niezaleznie
        czy komus sie udalo czy nie). Czy moglaby Pani sie ze mna skonatktowac?
        lee78@wp.pl. Bylabym wdzieczna.
    • Gość: marzena Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.cytanet.com.cy 26.08.04, 14:33
      dziewczynki...w 100% procentach rozumiem i wierze w to co napisalyscie,mi tez
      sie cos podobnego przytrafilo,tylko,ze ja mam tutaj mnostwo przyjaciol ktorzy
      mi pomagaja...jestem na cyprze 2 miesiace ale pracowalam ze 3 tygodnie bo tutaj
      wszyscy mysla tylko jak zaciagnac nowa dziewczyne do lozka
      takze dziewczyny myslcie 10 razy zanim zdecydujecie sie tu przyjechac
      pozdrawiam
      • Gość: jo Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 09:43
        wlasnie wrócilam z Cypru. Nie polecam dziewczynom. Wiecej przepuscilam kasy,
        niz zarobilam (tez mi nie chciano zaplacic). Faceci sa prosci i mysla tylko o
        jednym. UWAZAJ POLSKA KOBIETO!!
    • Gość: znawca Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.customer.m-online.net 01.09.04, 14:33
      uwazam, ze zmyslone
      • Gość: geena Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.chello.pl 01.09.04, 21:54
        Ja tez niedawno wrocilam z Cypru. Wszystko zalatwialam na miejscu, ale sezon w
        tym roku nie nalezal do najbardziej udanych i bylo malo turystow. Pracowalam w
        dwoch miejscach. W pierwszym barze legalnie, w drugim wlasciciel nawet nie
        pokwapil sie zeby nas zarejestrowac. Nie polecam pracy w barach przez
        posrednikow, bo dziewczyny laduja czesto w malo ciekawych miejscach...
        A jezeli chodzi o facetow, to prawda ze mysla tylko o jednym i do tego w
        pewnych sprawach sa strasznymi tchorzami, choc jak zawsze zdarzaja sie wyjatki.
        • pia.ed Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze 01.09.04, 23:20
          Sezon na Cyprze jeszcze sie nie skonczyl! Byc moze turysci bali sie
          przyjezdzac, a moze pogoda w Europie byla zbyt piekna?
    • Gość: Iza Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.customer.m-online.net 20.09.04, 19:55
      Praca:
      www.arbeitsagentur.de
    • Gość: AdaM Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:30
      Mam dla was male sprostowanie Antoniu to jest Szef PLUTON TRAVEL wiem bo sam u
      Tego Pana pracowalem i to dokladnie w jego restauracji ktora miescila sie w
      miejscowosci Prostaras nazwa restauracji to THE LORD OF THE RINGS takze znam
      tego pana bardzo dobrze i wiem co z niego za ziolko jest dobrze ze dziewczynom
      nic sie nie stalo, a prace na Cyprze znam uwierzcie ze obywatele Azji z panstw
      jak Srilanka Indie itp. takze pakistanczyczy zarabiali wiecej i byli lepiej
      traktowani jak obywatele Polscy, a kazdy Polak traktowany byl i jest jak smiec
      ale sa ludzie i ludziska zalezy do kogo kto trafi .Prawde mowiac tego co sie
      tam dzieje nie da sie opisac tam trzeba poprostu byc i zobaczyc. Na koniec
      mojego kontraktu udalem sie do biura "Pluton Travel" proszac o jakies
      zaswiadczenie przeciez ja bylem tam legalnie na contrakcie ktory jak sie
      pozniej okazalo jest nic nie wart. Zostalem wysmiany przez wlasciciela tegoz
      biura i niewiadomo czy nie zostalbym wyrzucony sila jednym slowem byl to "CYRK"
      a nie CYpr i dobra rada dla ludzi lepiej siedzcie w domu niz tam jechac!!!
    • Gość: jarenka Re: Problemy Polek z pracą na Cyprze IP: *.mtm-info.pl 01.10.04, 17:44
      dlaczego ten artykul mnie nie zdziwil. pracowalam w dwoch miejscach na cyprze
      jednym z nich to byl hotel "na godzine" gdzie przychodzili panowie
      z "przyjaciolkami" i po kilkunastu lub kilkudziesieciu minutach wychodzili,
      kazdy w swoja strone. cypryjczycy to wiagre chyba maja w powietrzu bo kazdy by
      chcial tylko sie ... . nawet ulica sobie nie mozna przejsc bo te debile trabia.
      fakt faktem, ze nikt dziewczyny niezgwalci, jak same nie daja to oni sila
      niewezma. za to sile perswazji maja ogromna - jak sie niezgodzisz masz
      przerabane. a na tekst ze sie ma meza bylo pytanie cypryjczyka czy z twojego
      kraju, jesli z kraju to niebyl to istotny fakt. wiec jak jedziecie mowcie ze
      jestescie juz z jednym cypryjczykiem a bedziecie miec spokoj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka