Dodaj do ulubionych

praca w Rosji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:43
szukam mozliwosci znalezienia zatrudnienia w Rosji, a dokladniej w Moskwie;
sporo juz robilam w tym kierunku, ale chwilowo bez sukcesu, w zwiazku z tym
bede bardzo wdzieczna za wszelkie sugestie, pomysly badz pomoc;
moj mail anna_t@tenbit.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: john Re: praca w Rosji IP: *.csk.pl 10.11.04, 00:26
      Anno, napisz cos wiecej o sobie, twoje wyksztalcenie, doswiadczenie zawodowe
      itd. Nie znaczy to, ze chce ci cos zaoferowac, jedynie moge ci co nieco
      podpowiedziec , jezeli chodzi o Moskwe. A tak w ogole, to skad ten pomysl z
      Rosja? Czy nie kierujesz sie przypadkiem emocjami i marzeniami?
      • Gość: anna Re: praca w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:57
        czesc,
        z pewnoscia w pewnym stopniu kieruje sie emocjami, ale sadze ze jest to
        normalne, w moim przypadku pomysl nie jest wziety z powietrza, bylam juz
        kilkakrotnie w Moskwie wiec znam realia, co do mnie mam wyksztalcenie wyzsze
        humanistyczne, praktyke w prowadzeniu szkolen, prowadzeniu kampanii,
        przygotowywaniu konferencji prasowych, materialow reklamowych, a astatnio
        rowniez realizacji projektow eksportowych; to chwilowo na tyle; oczywiscie
        wladam rosyjskim i angielskim; pozdrawiam i licze na ciag dalszy
        • Gość: john Re: praca w Rosji IP: *.csk.pl 10.11.04, 20:02
          witaj ponownie,
          ja rowniez znam realia, poniewaz spedzilem w Moskwie...10 lat. Najpierw studia,
          potem praca, az w koncu wrocilem na ojczyzny lono. Duzo sie tam przez ostatnie
          lata zmienilo, ale zarowno in+, jak i in-. Ostatni raz jezdzilem do Moscow rok
          temu i to juz nie bylo to.
          Jezeli chodzi o prace, to na pewno masz szanse, sprobuj poszukac na stronach:
          superjob.ru, kellyservices.com, chociaz mozliwe, ze juz tam buszowalas.
          Ewentualnie sprobuj sie "przykleic" do firmy z kapitalem polskim, ktore tam
          zainwestowaly, np. Cin-Cin (producent win), Atlas (chemia budowlana).
          Ostatecznie (albo i przede wszystkim) mozesz wyslac swoja aplikacje do naszego
          MSZ jako kandydatka do pracy w konsulacie polskim, mysle, ze wymagania
          spelniasz, tylko nie wiem, czy aktualnie potrzebuja ludzi. Na razie tyle, jak
          cos sobie przypomne, to skrobne jeszcze. Powodzenia.
          • Gość: Anna Re: praca w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 18:48
            hej
            Dzieki za odpowiedz,
            przyznam ze czesc z tych informacji jest dla mnie nowa - np nie wiedzialam ze
            cin-cin tam wchodzi.......
            postaram sie zrobic z tego uzytek;
            jak bedziesz mial jakies inne sugestie - to prosze pamietaj o mnie......

a przy okazji 10 lat w Moskwie - przynajmniej dla mnie brzmi bardzo dobrze,
            dawno wrociles???
            nie musiales sie przyzwyczajac do polskiej rzeczywistosci??? - ja nawet po
            krotkich wyjazdach musze sie przyzwyczajac, a to nie jest zbyt mile.....
            pozdrawiam
            • Gość: john Re: praca w Rosji IP: *.csk.pl 13.11.04, 23:37
              Anno, napisz skąd jesteś, może w ten sposób łatwiej mi będzie o wskazówkę dla
              Ciebie.
              Wróciłem 6 lat temu i od razu się przestawiłem, bo nie miałem innego wyjścia.
              Pozdr. John.
              • Gość: anna Re: praca w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 13:06
                mieszkam w Warszawie,
                ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie;

w sumie nie wiem co poza tym mam napisac,
                juz zaczelam korzystac z Twoich rad,
                jesli masz jakies inne, bede wdzieczna

pozdrawiam
                Anna
    • tarea Re: praca w Rosji 12.11.04, 22:11
      Ja tez chetnie bym popracowala w Moskwie. Domyslam sie, ze probowalas znalezc
      cos poprzez internet bezposrednio w rosyjskich firmach, bylo jakiekolwiek
      zainteresowanie?
      • Gość: anna Re: praca w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 13:09
        niestety efektow do tej pory nie mam,
        probowalam tez przez polskie firmy - m.in. najbardziej znana i ugruntowana na
        rosyjskim rynku belle, ale nie wyszlo;
        wiem ze najlatwiej znalezc prace w Rosji bedac informatykiem......
        niestety ja informatykiem nie jestem wiec szukam dalej
        • Gość: john Re: praca w Rosji IP: *.csk.pl 16.11.04, 19:50
          Удачи! Bo nic innego na razie nie mogę wymyśleć. Jak coś znajdziesz, to daj
          znać, bo jestem b. ciekaw. J.
          • Gość: anna Re: praca w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:40
            jasne,
            jak cos znajde to sie odezwe....:)
            • jw-onthemove Re: praca w Rosji 18.11.04, 23:29
              aniu -witam w klubie,,,ja tez szukam pracy w Rosji;-00 jestem ekonomistką i tez
              tam byłam!! kibicuję Ci bardzo!! niestety ciekawszych rad od johna nie mogę Ci
              dać chociaż jak na cos trafię to..pamiętać będę
              trzymaj się
    • Gość: technolog Re: praca w Rosji IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.12.04, 00:21
      witam,
      podklejam się do tego wątku bo ma dokładnie taki tytuł jak trzeba.
      Jeśli moglibyście napisać coś więcej jak się tam żyje i pracuje. Czy jest
      raczej cięzko, czy raczej normalnie i do wytrzymania. Niedługo być może bedę
      musiał podjąć decyzję czy wyjechać na dłuzszy czas czy nie (od pół roku do
      roku) i chciałbym wiedzieć na co przede wszystkim zwrócić uwagę przy rozmowach
      z przyszłym pracodawcą, na co przy czytaniu kontraktu, na co przy
      analizie "opłacalnosci" takiego wyjazdu (brutto, netto, podatki itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka