Dodaj do ulubionych

Przyjecie oferty pracy

IP: 64.246.91.* 08.12.04, 16:28
Czy ktos moglby mi powiedziec ile daja czasu od momentu przyjecia oferty
pracy do momentu jej zaczecia (przeprowadzki)? Moje drugie pytanie to jak
wyglada sprawa pieniedzy na przeprowadzke, kiedy i ile sie dostaje?
Z gory dziekuje za wszelkie info.
Sunshine (kategoria C)
Obserwuj wątek
    • Gość: sim Re: Przyjecie oferty pracy IP: *.ergo-communications.com 08.12.04, 17:21
      Z tego co wyczytalem w swoim 'letter of offer' - z zasady nie pozniej niz
      miesiac po zakonczeniu pracy u poprzedniego pracodawcy, przy czym moga wycofac
      oferte jesli podany termin podjecia pracy jest ponad 6 miesiecy od daty
      otrzymania 'letter of offer'.
    • Gość: J. Re: Przyjecie oferty pracy IP: *.cec.eu.int 08.12.04, 17:37
      Dostaje sie tyle, ile pokazesz na fakturze. Chyba ze pokazesz np. 2xwiecej niz
      kosztuje DHL, wtedy moga miec pytania. I z tego co pamietam, to oddaja tylko
      raz, wiec przewozenie samolotem nadbagazu na raty nie jest dobra opcja. Nie
      wiem, jak szybko placa, ale nie liczylbym na specjalny pospiech.
      • Gość: z przeprowadzka IP: 213.246.197.* 08.12.04, 17:44
        dowiedz sie dokladnie o przeprowadzke, bo jak z niej skorzystasz to mozesz
        stracic inny zasilek
        wiec zalezy od tego ile chcesz przywiesc ale ponoc sie nie oplaca przeprowadzac
        • Gość: Maria Re: przeprowadzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:49
          Hej J.! Ale na te przeprowadzke to sie przeciez dostaje pieniadze po 9-
          miesiecznym okresie probnym! Jezeli chodzi o goscia z. to tez sie upewnij, po
          na tym forum juz bylo dyskutowane, czy zasilek daily allowance ma cos wspolnego
          z utrata zwrotu kosztow przeprowadzki. O ile pamietam nie ma. A czy ma cos
          wspolnego z zasilkiem na zainstalowanie sie - oto jest pytanie.
          • Gość: z Re: przeprowadzka IP: 213.246.197.* 08.12.04, 17:57
            daily allowance to wlasnie na zainstalowanie sie.....
            a myslalas ze ile tam jest tych zasilkow ???
            • Gość: Maria Re: przeprowadzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:00
              Nie! Zasilek na zainstalowanie sie otrzymujesz tez po 9-miesiecznym okresie
              probnym i wynosi on 1 pensje jezli jestes sam i 2 pensje jezeli z rodzina. A
              daily allowance otrzymujesz od poczatku, czyli na okresie probnym - wroc do
              starszych watkow - 4 czy 9 miesiecy o ile pamietam, zaleznie czy jestes sam czy
              z rodzina. Mam nadzieje ze twoj ton z trzema znakami zapytania nie byl
              sarkastyczny.
              • Gość: III Re: przeprowadzka IP: 212.244.180.* 08.12.04, 18:09
                a w jaki sposób dostaje się to daily allowance? bo przecież chyba nie daily;)?
                i kiedy? ile on wynosi dla A? czy właśnie z tego trzeba pokryć koszt przyjazdu
                do bxli na okres próbny oraz wynajęcia mieszkania i życia przez pierwszy
                miesiąc (tj. zanim się dostanie pierwszą pensję). a jeśli nie, to z czego? czy
                pensja wypłacana jest na raty, połowa awansem czy coś w tym rodzaju?
                • Gość: adm Re: przeprowadzka/daily allowances IP: *.68.220.126.brutele.be 08.12.04, 18:31
                  daily all. dostaje sie przez 6 mieisiecy (bez rodziny) albo 10 (z rodzina) ale
                  nigdy dluzej niz data przerpowadzki (statut) . Data przeprowadzki = data
                  faktury jezeli postanowisz ja przedstawic do zwrotu. Nie mozna samemu wybrac
                  firmy, wybiera komisja z trzech ofert jakie sie przedstawi. przeprowadzka
                  przeprowadzona po okresie uplywu daily all: (6 albo 9 miesiecy) jest rowniez
                  refundowana bez straty daily all. :-)
                  zasilek na zainstoslawanie sie (2 pensje dodatkowe z rodzina, jedna bez) to
                  jeszcze co innego, norlanie dostawalo sie po stazu, ale mi powiedziano w ADMIN
                  ze teraz zmienili podejscie i daja od razu. Od razu tzn w 2/3 miesiacu pracy,
                  razem z pierwszymi pensjami i zasilkami. W pierwszym miesiacu dostaje sie tylko
                  75% zaliczki GOLEJ pensji podstawowej, reszta przychodzi, z zaleglosciamii, po
                  2 mieisacach, wiec uwaga de facto na zainstalowanie trzeba
                  pozyczac....zacznijcie wiec mobilizowac rodzine :-)

powodzenia i pozdrawiam
                  • Gość: sim Re: przeprowadzka/daily allowances IP: *.ergo-communications.com 08.12.04, 18:44
                    cholera, a ja caly czas niezonaty!

to bardzo nieekonomiczne
                  • Gość: III Re: przeprowadzka/daily allowances IP: 212.244.180.* 08.12.04, 18:54
                    a kiedy się dostaje te 75%? na początku czy na końcu miesiąca?
                  • Gość: Ekonomista pytanie do adm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:30
                    Co konkretnie oznacza "z rodziną"? Czy jak mam męża (ale nie dzieci) i on do
                    mnie dołączy dopiero wtedy, gdy przejdę już okres próbny, to się liczy? Czy
                    liczyłby się tylko wtedy (i od chwili) gdy do mnie dojedzie ?
                    • Gość: Maria Re: pytanie do adm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:42
                      Na temat przeprowadzki meza poczytaj w staff regulations. Chyba jezeli w ciagu
                      roku maz sie przeprowadza to dostajesz te druga twoja pensje (pierwsza gdy ty
                      sie przeprowadzasz). Chodzi mi tutaj o zasilek na zainstalowanie sie a nie na
                      przeprowadzke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka