ambrois 27.12.04, 17:48 Czy Wiecie jakie są wymagania dla Lawyer-Linguist? Jakie studia są preferowane (dodatkowe oczywiście) itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rudy Re: Lawyer-Linguists IP: *.zigzag.pl 29.12.04, 18:02 Wiem bo pracuje od jakiegos czasu jako lawyer-linguist w BRX. Wymagane sa oczywiscie studia prawnicze, choc dodatkowo studia lingwistyczne sa mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
swist33 Re: Lawyer-Linguists 29.12.04, 19:21 do rudego: czy moge sie z Toba skontaktowac przez prive, albo telefonicznie (mieszkam w Belgii). Potrzebuje po prostu kilku informacji dotycz. ewentualnych egzaminow? Dziekuje z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Lawyer-Linguists IP: *.zigzag.pl 30.12.04, 16:53 Nie ma sprawy - napisz do mnie. Moj email prywatny to mrudziecki@zigzag.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
ambrois Re: Lawyer-Linguists 30.12.04, 17:35 do: rudy Jak bys określił poziom znajomości języków fr/ang, jaki trzeba spełnić aby wykonywać tę pracę? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Lawyer-Linguists IP: *.zigzag.pl 31.12.04, 18:45 Najpierw trzeba przejsc egzamin, na ktorym (podczas czesci pisemnej) wymagany poziom znajomosci 2 jezykow jest bardzo wysrubowany,i chodzi mi o jezyk prawniczy, nie tyle jednak jezyk prawa UE co do prawa danych krajow czlonkowskich - czyli w przypadku angielskiego chodzi o znajomosc common law, a w przypadku francuskiego - prawa francuskiego. W samej pracy nie jest juz tak trudno dac sobie rade przy sredniej znajomosci jezyka aktow prawnych UE, a takze dporej bieglosci w poslugiwaniu sie jezykiem ojczystym... Odpowiedz Link Zgłoś
ambrois Re: Lawyer-Linguists 31.12.04, 19:33 Dzięki za odpowiedź. Szczęśliwego Nowego. Odpowiedz Link Zgłoś