Dodaj do ulubionych

Czy jest ktoś po MES

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:47
Czy jest tutaj ktoś po studiach MES przy jean Monnet?
Czy te studia sa pomocne przy zdawaniu concurs?
Bede wdzieczny za każdą informację - mam już podyplomowe "integracja
europejska" i nie wiem czy warto robić kolejne.
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: szymbi Re: Czy jest ktoś po MES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:54
      moim zdaniem nie warto. poziom testów nie jest tak wysoki. też jestem po podyplomowych, nie po MES, zdałem concours.
      • Gość: G. Re: Czy jest ktoś po MES IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:09
        Zgadzam sie z Szymbim. Ja robilam MES w Niemczech i nie musialam przygotowywac
        sie zbytnio do konkursu, ale sadze, ze kazde podyplomowe (dzienne) maja podobny
        program i daja mozliwosc wyboru specjalizacji, przedmiotow, itp.
    • Gość: Celsus Re: Czy jest ktoś po MES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:51
      Dzięki, tak włąśnie myślałem, ale dobrze się upewnić - lepiej wykorzystać czas
      na coś innego, np. poprawienie języka.
      Jeszcze raz dziękuje. Pozdrowienia
      • Gość: Unia Re: Czy jest ktoś po MES IP: *.wol.be.prserv.net 29.12.04, 18:28
        Tak, Celsus, lepiej wykorzystaj czas na poprawienie jezykow (angielski i
        francuski) w dobrych szkolach (Berlitz, Alliance française itp). Npk. masz 12
        dyplomow, a nie znac dobrze jezyky, to do niczego. Szkoda, ale taka realia.
        • Gość: G. Re: Czy jest ktoś po MES IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:35
          A ja uwazam, ze fajna forma nauki jezykow sa studia podyplomowe, zwlaszcza gdy
          obowiazkowe zajecia sa w 2 obcych j. Lepsze to bo masz 12 dyplomow i jezyki
          znasz biegle. Szkoly jezykowe sa nudne jak flaki z olejem. Pozdrawiam Unie.
          • Gość: Unia Re: Czy jest ktoś po MES IP: *.wol.be.prserv.net 29.12.04, 20:59
            Uwazam ze pracowac i juz zarabiac (zeby nie byc na utrzymaniu) a wieczorowo isc
            do szkoly Berlitz, to wcale nie jest nudne. Moze nie znac (?), to jest
            najlepsza metoda (droga ale super). Dzieki Berlitz-owi duzo osob w Belgii
            pracuje w Unii.

www.berlitz.pl
            www.berlitz.be
            Pozdrawiam G.

• Gość: G. Re: Czy jest ktoś po MES IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:06
              Zawsze mozna dostac stypendium z dobra pensja w Polsce rowna. Ale masz racje,
              prace ze studiami po 8 godz. dziennie trudno polaczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka