Dodaj do ulubionych

zony z dziecmi - URGENT!!!

21.01.05, 18:55
czy jest w Brukseli ktos kto pracuje i przywiozl ze soba polska zone,
najlepiej jeszcze z dzieckiem? A moze ktos z was jest taka wlasnie zona?

Pytam bo za niecale 2 tygodnie ja bede w takiej sytuacji i dobrze byloby
gdyby zona miala z kim pogadac. (a ja jako taki spokoj)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek do Integration IP: *.bphpbk.pl 25.01.05, 09:26
      Ja mam żone z dzieckiem, ale kiedy trafię do B. (i czy w ogóle), to się okaże
      po rozmowie która mam dopiero w przyszłym tygodniu.
      Ale oczywiście bede mial to na względzie.
      W jakim wieku dziecko? Syn, córka?
      Mozesz napisać na priva:
      gekontok@hotmail.com
      • Gość: Sofi Re: do Integration IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:31
        he, he - a ja jestem żoną z dzieckiem. No ale niestety to ja będę tą pracującą
        połówką (tzn. pracującą połówką w instytucjach), bo moja druga połówka też
        zamierza być pracującą po tym jak opanuje lokalna mowę barbarzyńców, ktorzy
        nazywają siebie grande nation :)
        W jakim wieku ten wasz maluch ? Idzie już do Uccle czy jeszcze nie za bardzo ?
        • integration Re: do Integration 25.01.05, 09:36
          nie, jeszcze do szkolki nie... moze do zlobka/przedszkola za jakis czas...
          1,5 roku. A wasze, Sofi, Mirek i inni?
          • Gość: Sofi Re: do Integration IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:49
            Moj to 3.5 letni przystojniacha o imieniu Patryk i chyba od wrzesnia znajdzie
            się w polskiej sekcji przedszkola w Uccle.

A do konca czerwca bedzie chodzil jescze do przedszkola w Polsce.
            • Gość: mama polska sekcja WAZNE! IP: *.cec.eu.int 25.01.05, 11:07
              ja tez jestem mama pracujaca. Wazna informacja w sprawie sekcji polskiej szkoly
              europejskiej: sa zakusy zeby w 2010 przeniesc polska sekcje z Uccle do Laeken,
              czyli w dokladnie przeciwlegly koniec miasta i jednoczesnie mniej wiecej koniec
              swiata. Czesc rodzicow polskich dzieci juz w Brukseli zaczyna sie organizowac
              zeby do tego nie dopuscic, albo przynajmniej, zeby polska sekcja w Laeken byla
              sekcja dodatkowa, a nie zastepujaca sekcje w Uccle. Co o tym sadzicie? Chcecie
              sie dolaczyc do akcji? W razie potrzeby, dysponuje odpowiednimi materialami w
              tej sprawie
          • Gość: Mirek Re: do Integration IP: *.bphpbk.pl 25.01.05, 10:44
            Moja Wiktoria ma 15 miesięcy. Zona jest pedagogiem, wiec mam fachowca od
            wychowania w domu. Myśli o pracy w tych szkołach, czy przedszkolach dla
            polskich dzieci, ale mimo że sie zarejestrowała w EPSO to nic sie na razie nie
            dzieje.
            Myślicie o kolejnych dzieciach?
            Ja chciałbym mieć wiecej, np. trójeczke, ale mam na razie nieustabilizowany
            tryb życia, no i chciałbym wreszcie wiedzieć czy i kiedy mnie zatrudnia. Nie
            chciałbym robić kłopotów z przenosinami ciężarnej kobiecie.
            • Gość: Sofi Re: do Integration IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:45
              - czy myslimy o kolejnych ?
              Mirek, please - czy moglbys w rodzaju zadawanych pytan nie przypominac mojej
              tesciowej ?
              Nie wiem, nic nie planuje. Mysle ze najblizsze 2 lata beda dosyc zwariowane i
              bede happy jesli za te 2 lata moje zycie w Brukseli bedzie bardziej
              zorganizowane niz bylo dotychczas w Polsce. Mysle, ze wszyscy mamy dosyc b;ade
              pojecie, co nas tam czeka i jak nasze zycie bedzie wygladac za 2 lata, z
              wyjatkiem tego, ze wszyscy oczekujemy raczej zmian na lepsze, ale mysle ze
              ciezko odpowiadac w tej chwili na takie pytania.
              • Gość: Mirek Kolejne?? IP: *.bphpbk.pl 25.01.05, 13:44
                Sofi,
                Ja jestem jak najbardziej prorodzinny i zachecam wszystkich niezdecydowanych do
                większej aktywności w tym obszarze.
                Fajna ta Twoja tesciowa. Mądra kobieta.
                P.S. Moja ma już ośmioro wnuczat i może dlatego juz mnie nie męczy :)
              • Gość: Tito Re: do Integration IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 25.01.05, 14:01
                My planujemy duzo...
                A poki co to pierwsze dziecko za dwa lata moze bedzie mialo roczek - jak zona sie obroni na czas i Bog da.
    • Gość: Zonka Re: zony z dziecmi - URGENT!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 25.01.05, 13:44
      ja tez jestem zoną, ktora od 1 marca z kobiety pracujacej stanie sie kura
      domowa. Mam nadzieje, ze bedzie to okres przejsciowy, ale najpierw trzeba sie
      nauczyc francuskiego, co po pierwszych kilku lekcjach wydaje sie byc niezlym
      wyzwaniem. Mamy poltorarocznego Adasia i chetnie sie skontaktujemy. Moze i moj
      maz dzieki temu bedzie mial troche spokoju. Jesli ktos ma ochote piszcie na
      wojtasn@poczta.fm
    • ella.stas Re: zony z dziecmi - URGENT!!! 25.01.05, 16:14
      mieszkam w brukesli od dosyc dawna , jestem "niepracujaca" zona z 10
      miesiecznym dzidziusiem. Nie mam nic wspolnego, ani moj maz (jak na razie)z
      instytucjami europeskimi; skonczylam tu Akademie des Beaux-Arts i zajmuje sie
      malarstwem a ostatnio tak naprawde to jedynie moim maluszkiem , bardzo chetnie
      pogadam z polskimi mamami bo zapominam jezyka!!
      Ela
      • an_bu do Eli 25.01.05, 16:18
        Ja (jeszcze) nie jestem mama, ale na brak partnerow do konwersacji polecam
        polskie forum www.belgia.net - jest wiele mam, pracujacych i nie, ktore chetnie
        podziela sie doswiadczeniami. Pozdrawiam
        • Gość: ellastas Re: do Eli IP: *.Paille.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 25.01.05, 17:12
          dziekuje an_bu , na pewno tam zajrze
          ale wszystkie te forum zabieraja tyle czasu...
          a maly domaga sie ofiar
          • an_bu Re: do Eli 25.01.05, 17:21
            wyobrazam sobie...
            niemniej, goraco polecam - zawsze w grupie razniej i latwiej stawic czola
            przeciwnosciom :)
    • anetagiszczak Re: zony z dziecmi - URGENT!!! 25.01.05, 21:06
      jestem mama półtora rocznej Julki mój mąz od dwóch tygodni pracuje w komisji,
      ja z córeczka jedziemy 2 lutego i bardzo chetnie kogoś poznamy.podam swojego
      maila annettap77@poczta.onet.pl i prosze o kontakt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka