Dodaj do ulubionych

praca jakio kierowca

IP: *.eia.pl 07.02.05, 12:03
Kto orjętue się ile kosztują prawa jazdy dpowiednio C,C+E D ,uprawnienia ADR
oraz kursy na koparki,koparko ładowarki spycharki,również proszę o pomoc w
odgadnięciu co oznaczają określenia HGV LGV klasy 1 i 2 ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: somebody Re: praca jakio kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:24
      Ile kosztują te kursy wie na pewno wiele osób,tylko nie na tym forum.Polecam
      książkę telefonicznoą i stronę ze szkołami jazdy.Co do HGV/LGV Heavy Goods
      vehicle i Large Goods Vehicle czyli C,C+E,esli tego nie masz to zapomnij o ADR
      bo to można dostać po 3 latach posiadania C,to samo się tyczy prowadzenia
      samochodów powyżej 24 ton.Skoro pytasz o te skróty i jesteś na tym forum pewnie
      interesuje cie praca w UK,bo naczytałeś się ilu tam potrzeba kierowców,pewnie
      na Eures.Muszę ci otworzyć oczy,to wielka ściema.Zobacz na daty dodania tych
      ogłoszeń niektóre są z maja ub.roku.Co do doświadczenia tam gdzie
      piszą "training will be given"to nie znaczy,że od razu wezmą kogoś kto go
      niema.Uwierz mi jeśli kandydatów zgłosi się dajmy na to 100,każdy z min.5
      letnim stażem to kto ma więkrze szanse?Mógłbym wiele jeszcze napisać,bo sam
      staram się o jakąś robotę na wyspach a mam prawie 2 lata za kólkiem,i cjągle
      lipa.
      • Gość: nobody Re: praca jakio kierowca IP: *.eia.pl 07.02.05, 19:47
        cieszę się z zimnego prysznica-lecz muszę cię zmartwić,mój ojczym pracuje jako
        kierowca i wkręci mnie na stanowisko kierowcy,na początek w kraju żeby zdobyć
        doświadczenie potrzebne za granicą,będe ryzykował bo mam zamiar zarabiać 13,500
        na miecha - podatek i żarło i keszcze kilka wychodzi mu niecałe
        8000pln,przyjechał ostatnio i kupił swojemu synkowi z pierwszego małżenstwa
        honde hornet(MOTOCYKL) za 27 tyś zł.osobiście dostaje od niego kase na opłaty i
        zrobienie kursów,zaczełem już C potem zrobie C+E ,w międzyczasie bede robił
        na koparko ładowarkę i kursy języka angielskiego zatem zapowiada sie pracowity
        rok,niestety nie mam co liczyć na załatwienie u niego pracy ponieważ mieszka
        w.....szoferce dlatego zarabia tak wiele pieniędzy.
        Pozdrownienia z Gdańska
      • Gość: Piotr Re: praca jakio kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:18
        Somebody - po co w ogóle temu debilowi odpowiadasz? Nie szkoda Ci czasu?
        Poczytaj sobie wszystkie jego posty... Najpierw pyta ile kosztuje C a potem
        mówi że już jest w trakcie kursu... W międzyczasie jeszcze platformy
        wiertnicze... Szkoda gadać. Dzieciak - marzyciel...
        Apropo tego co piszesz o uprawnieniach ADR i zestawach +24t - masz złe
        informacje. Możesz jeździć od razu po CE i ADR robić też. Kiedyś były te
        idiotyzmy, ale już od dawna to się zmieniło.
        pozdrawiam. Piotr
        • Gość: somebody Re: praca jakio kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:29
          Pierwszy raz go widzę.Ale po przeczytaniu tego.........
          • Gość: nobody Re: praca jakio kierowca IP: *.eia.pl 08.02.05, 00:22
            jasne wiecie lepiej....
          • Gość: Kasia To sie przyda IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 08.02.05, 10:47
            Witam, niewazne czy gosc to marzyciel czy nie. Najlepiej zajrzec na strone
            www.dvla.gov.uk Oni wydaja prawa jazdy i uprawnienia, wiec najlepiej jest
            skontaktowac sie z nimi. Ceny beda sie zmieniac 1 Marca.Pozdrawiam
    • Gość: lokko ceny IP: *.gr.com.pl 08.02.05, 16:51
      ostatnio robilem C oraz C+E -> zaplacilem za calosc 2400. ADR to uprawnienia do
      przewozu materialow niebezpiecznych np cystern. Koszt ADRa to okolo 400 zł.
      Wszsytko jak sie sprezysz mozna zrobic w maks 8 tygodni
      • Gość: nobody Re: ceny IP: *.eia.pl 08.02.05, 16:55
        dzięki za odpowiedź tego było mi trzeba ADR można w międzyczasie robić cz po
        ukonczeniu kursów na C+E???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka