Gość: XXX IP: 62.233.169.* 11.02.05, 15:21 CZY FUNT SZTERLING TO TO SAMO CO FUNT BRYTYJSKI??? ILE KOSZTUJE AKTUALNIE?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czubek Re: FUNT SZTERLING A FUNT BRYTYJSKI IP: 217.8.12.* 11.02.05, 15:47 Funt Szterling (Pound Sterling) = Funt Brytyjski Jak ktos jest zainteresowany historia Funta Brytyjskiego niech zajrzy na: www.nationmaster.com/encyclopedia/Pound-Sterling Przelicznik (mniej-wiecej) mozna znalezc w Internecie (jako: "currency converter"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadf Re: FUNT SZTERLING A FUNT BRYTYJSKI IP: *.eia.pl 11.02.05, 15:53 wiem że to było głupie pytanie ale...dzięki funt szterling=funt brytyjski Ufff a już myślałem że mniej zarobie Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: FUNT SZTERLING A FUNT BRYTYJSKI 11.02.05, 21:57 idz do kantoru albo do banku i zobacz czy Ci przyjma wszystkie funty ktore bedziesz miec z UK bo np te z Walii lub Szkocji to moga byc problemy z wymiana na zlotowki Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy banknoty 11.02.05, 22:08 Jeszcze... jesli banknoty sa podarte lub pomazane to moga sie krzywic. Ja jadac do Polski wymienialam w banku na "wymaglowane" ;) zeby nie bylo... PS: Walii? hmmm... w Irlandii Pn. i na Isle of Man (i Channel Islands) maja "insze" ale w Walii? Hmmmm... nie slyszalalm :) Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Banknoty cd. 11.02.05, 23:05 Walijczycy nie maja własnych banknotów, a trzy szkockie banki emitują funty. Anglicy nie przyjmują szkockich jednofuntówek, nikt we Szkocji nie przyjmie angielskiej 50-ki bo mało kto widział prawdziwą. Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy 50-tki 11.02.05, 23:27 W Anglii na 50-tki tez galy wytrzeszczaja - mam na mysli banknoty oczywiscie ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Banknoty cd. IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 07:52 Roznica jesta taka ze na szkockich nie ma krolowej, mysle ze w kantorach/bankach nie jest to informacja obca. Pamietam ze w metrze kasjer nie przyjal ode mnie 1 funtowki z Isle of Man i na jego oczach uzylem jej do automatu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś