Dodaj do ulubionych

Anglia - kierowcy autobusów

18.02.05, 18:38
Właśnie podjąłem decyzję o wyjezdzie. Liczę na wyjazd w ciągu 2 do 4 mies.
W związku z tym mam pare pytanek.
- jako, że sam nie chce jechać a za pośrednictwem agencji, proszę o podanie
takowej
- co z prawkiem ? czy trzeba wymieniać ? mam nowe i św kwalif z kursem na
przewóz osób
- zarobki ?? :))
Szukam chętnego - jak w temacie - do wyjazdu
Obserwuj wątek
    • Gość: sawa48 Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: 212.244.141.* 18.02.05, 19:14
      Mój mąż ma też zamiar wyjechać do Angli jako kierowca,z tą różnicą,że on ma
      prawko C+E i jest bez przerwy w trasie więc ja muszę mu coś namierzyć.W necie
      jest pełno takich ofert,czy to są oferty wiarygodne,tego nie wiem ale zawsze
      warto próbować.Poszukaj tylko dobrze i musisz znać przynajmniej podstawy
      angielskiego.Zyczę powodzonka.
    • lol21ndm Re: Anglia - kierowcy autobusów 18.02.05, 19:52
      Kierowcow autobusow szukaja napewno: Londyn, Southampton, Portsmouth i Bristol
      (to tylko kilka pewnie z wielu miejscowosci, ale tych jestem pewna, bo
      ogloszenia widzialam osobiscie). Moge podac namiary na firmy jesli ktos chce
      (bezposrednio do firmy, a nie przez agencje).
      • Gość: sawa48 Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: 212.244.141.* 18.02.05, 20:26
        Fajnie,że tu zajrzałaś.Jeżeli możesz ta daj bezpośrednie namiary na firmy
        przyjmujące kierowców.Zawsze to zwiększa szanse na pracę,a może mi wyślesz na
        maila?Z góry dzięki i pozdrówka z kraju.sawa48@o2.pl
        • Gość: Ela Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 18.02.05, 20:35
          wyslij maila rowniez do info@advanceeurope.com, oni szukaja tez kierowcow, to
          angielska agencja rekrutacyjna, a mi pomogli znalezc prace jako opiekunka do
          sosob starszych
        • lol21ndm Re: Anglia - kierowcy autobusów 18.02.05, 20:53
          Dziekuje za pozdrowienia. :)

Oto kilka linkow do sprobowania:

www.firstgroup.com/jobs/
          www.stagecoachbus.com/careers.html
          www.wdbus.co.uk/htm/jobs/jobsbody.asp?id=16
          Pozdrawiam i powodzenia! :)
      • Gość: smoterson@wp.pl Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.05.05, 23:08
        Prosze o namiary firm ktore zatrudniaja kierowcow.
        Z gory dziekuje
    • apryczkowski Słownictwo dotyczące motoryzacji 18.02.05, 21:39
      Na stronie (adres w stopce) jest dosyć dużo zwrotów zwiazanych z motoryzacją.
      Program TopWord daje możliwość nauki, ewentualnie powtórzenia zwrotów.
      Zapraszam również na forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25921
      być może znjadziecie tam coś dla siebie
      Pozdrawiam
      Andrzej
    • Gość: ela Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 20.02.05, 19:38
      mozesz wyslac CV do angielskiej agencji Advance Europe. Wiem, ze poszukuja
      kierowcow. wejdz na strone www.advanceeurope.com
      • Gość: Sawa48 Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: 212.244.141.* 22.02.05, 19:25
        Dzięki za pomoc.Spróbuję wysłać papiery gdzie się tylko da.Tylko nie wiem jak mąż sobie poradziłby tam na miejscu,bo nie zna języka angielskiego ani trochę,a niemiecki cz rosyjski do niczego w Angli mu chyba się nie przydadzą.Napalił się na Anglię lub Irlandię jzk szczerbaty na suchary,a może ma rację,sama już nie wiem.Pożyjemy,zobaczymy. Pa
        • lol21ndm Re: Anglia - kierowcy autobusów 23.02.05, 22:49
          Gość portalu: Sawa48 napisał(a):

> ...Tylko nie wiem jak mąż sobie poradziłby tam na miejscu,bo nie zna języka
          angielskiego ani trochę,a niemiecki cz rosyjski do niczego w Angli mu chyba się
          nie przydadzą.Napalił się na Anglię lub Irlandię jzk szczerbaty na suchary,a
          może ma rację,sama już nie wiem.Pożyjemy,zobaczymy. Pa

Nie wiem, nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, ale jesli chodzi o kierowanie
          autobusami, to jednak angielski chyba jest konieczny w stopniu komunikatywnym.
          Glownie dlatego, ze:
          - najpierw szkolenie
          - potem trasy (ktos to przeciez bedzie wyjasnial po angielsku)
          - jesli autobus - odpowiednik "PKS" to kierowca sprzedaje bilety, a jak sie
          dogada?
    • Gość: kasek Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:21
      Prosze o kontakt w tym temacie mój gg;3253382 .Zdaje sie że wlasnie kogos
      takiego szukam bo mam identyczne zamiary.Mam wiele ciekawych i konkretnych
      ofert.moze być news na e-mail; kasek@gazeta.pl
      Pozdrawiam;
      • Gość: sawa48 Re: Anglia - kierowcy autobusów IP: 212.244.141.* 24.02.05, 19:07
        Dzięki za rady.Kasek wysyłam do ciebie e-meila.A co chodzi o autobusy to mój mąż odpada,bo nie ma jedynki.On ma kwalifikacje na samochody ciężarowe z przyczepami.Volva,scanie itd...Widząc po nim to nie zamieniłby się na nic innego.Tylko problem jest z językiem.Ciągle jest w trasie i nie ma nawet kiedy wziąść się za naukę języka/przynajmniej podstaw/.Jego koledzy mówią,że w Angli firmy nawet wysyłają na kursy językowe,ale coś mi się nie chce wierzyć. pozdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka