Dodaj do ulubionych

szukanie pracodawcy przez internet

23.02.05, 16:51
Mam pytanie i ciekawa jestem jakie jest Wasze zdanie i doswiadczenie w tym
względzie.
Jak powinno się robic szukając pracodawcy za granicą przez internet - wysylac
im najpierw krotkie zapytanie czy przyjmują studentow lub absolwentow na
praktyki/staż, czy od razu wysylac CV i list motywacyjny?

Jak powinno się robić?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anutka1 Re: szukanie pracodawcy przez internet 23.02.05, 16:56
      aha - no i jeśli chodzi o USA - w jaki sposob i kiedy powinno się prosić o
      pomoc przy załatwianiu spraw wizowych.

Jeśli ktoś kiedys mial doswiadczenie z szukaniem pracy, praktyki, stażu w USA
      na własną ręke, prosze o podzielenie sie informacjami, na forum lub na e-maila.
      Dzieki
      Pozdrawiam
      • Gość: Ewa Re: szukanie pracodawcy przez internet IP: *.ziebice.silesianet.pl 24.02.05, 17:43
        nie pytaj tylko wysylaj CV i list motywacyjny w danym jezyku ewentualnie ten
        ktiory dorze znasz.Korzystaj z biur pracy a nie pośredników.Musisz tylko dużo
        wyslać bo masz szansę 1 na 100 że coś ci znajdą.A najlepiej to jechać jako
        AuPair i tam na miejscu zostawić swoje namiary,wówczas masz jeszcze większe
        szanse i bedziesz pewna ,że nikt Cię nie zrobil w konia lub naciągnąl na koszty
        Powodzenia.
        • Gość: anutka1 Re: szukanie pracodawcy przez internet IP: *.ds12.agh.edu.pl 24.02.05, 20:13
          czesc Ewa,
          czy moglabym napisac do Ciebie na maila? Masz jakies doswiadczenia za soba w
          takich sprawach? Jesli tak to prosze podaj maila.
          Wiem ze takich zgloszen musze wyslac duzo-owszem, no ale co to szkodzi,probowac
          mozna.
          Pozdrawiam
          • Gość: Gosia Re: szukanie pracodawcy przez internet IP: *.customer.m-online.net 10.03.05, 15:09
            Praca na budowie

Freie Stellen für "bau%" in München und Umgebung
            www.meinestadt.de/muenchen/jobs?jobwrds=bau%25&iwc=1
            501 Stellenangebote
    • grida Re: szukanie pracodawcy przez internet 26.02.05, 06:42
      :)) up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka