15.03.05, 18:30
czy ktos może tam już jest? jakie to miasto, jaka atmosfera? będe wdzięczny
za wszelkie uwagi
Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: doncaster 15.03.05, 21:40
      Slyszalam, ze raczej "ciche". Wiem tylko, ze maja tor wyscigow konnych z
      gonitwa zwana "St Leger".

wiecej o Doncaster tu:

www.doncaster.gov.uk/Leisure_in_Doncaster/Leisure_in_Doncaster.asp
      :)
    • Gość: ann Re: doncaster IP: *.lodz.mm.pl 15.03.05, 22:30
      Jeżeli chciałbyś coś dowiedzieć się o tym mieście od osoby która tam pracuje od
      paru dni , to podaję mail mojego męża :rafal_kadziela @yahoo.co.uk
      • papuc1 Re: doncaster 16.03.05, 06:01
        dzieki zaraz do niego napisze, ciekawe czy załapie sie jeszcze w polsce na
        odpowiedz, bo wyjeżdzam jutro
    • Gość: ann Re: doncaster IP: *.lodz.mm.pl 16.03.05, 08:26
      Jest zatrudniony w firmie DRIVING EDGE tak, że myślę ,że się spotkacie.
      Nie musisz się martwić,wszystko jest ok i potwierdziło się w 100%.
      • papuc1 Re: doncaster 16.03.05, 08:55
        ok w takim razie nawet nie pisze, powiedz mi jakop kto pracuje - kierowca czy
        magazynier? czy warunki mieszkaniowe sa takie jak miały byc ? a co z kasa ? - t
        chyba najważniejsze, no i co mówi o atmosferze pracy? dzieki za odpowiedź -
        sądze że łatwiej bedzie napisac Tobie niz jemu tam zawracac głowe
        • Gość: ann Re: doncaster IP: *.lodz.mm.pl 16.03.05, 09:54
          Pracuje w magazynach ,atmosfera tak jak to stwierdził jest cool ,każdy służy
          pomocą.Stawki dokładnie takie jak w umowie. Ładny domek w dzielnicy willowej z
          ogródkiem ,mieszka w nim pięć osób.Wszystko odnowione , wymalowane, nowiutkie
          meble,sprzęty,wszystko co jest potrzebne łącznie z pralką i lodówko-zamrażarką.
          Do tego wszystkiego zastali po przyjeździe,zapasy jedzenia na trzy dni z
          angielskim bekonem włącznie. Powodzenia!
          • papuc1 Re: doncaster 16.03.05, 09:58
            twe wiadomości są niczym miód na me uszy, oczywiście zakładam optymistuycznie
            ze nie jestes pracownikiem tej firmy i nie jest to reklama, dzieki za słowa
            otuchy
            • Gość: ann Re: doncaster IP: *.lodz.mm.pl 16.03.05, 10:07
              Na pewno nie jestem pracownikem tej firmy,zupelnie inny fach.A tak na poważnie
              poprostu wiem jak się czuliśmy jeszcze tydzień temu,pełni obaw i
              wątpliwości.Nie mieliśmy od kogo czegoś się dowiedzieć.Mąż mój wyjechał
              dokładnie w czwartek tydzień temu.Kończę ,kurcze muszę cos wreszcie zrobic w
              domu.
              • papuc1 Re: doncaster 16.03.05, 10:10
                dzięki
                • Gość: znajoma Re: doncaster IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 16.03.05, 17:51
                  Mój mąż pracuje i mieszka w tym mieście. Byłam w odwiedzinach. Miasto do
                  zaakceptowania nie jest to szczyt marzeń. Po prostu górnicze tereny gdzie
                  pozamykano kopalnie w czasach urzędowania p.Tatcher. Trochę taki nasz Śląsk.
                  Ludzie sympatyczni i mili, lecz niestety mówiący dialektem, co nawet dla osoby
                  mówiącej dobrze po angielsku jest zanczną przeszkodą w porozumiewaniu.Przyjemny
                  klimat pada zdecydowanie mniej niż na południu. Polacy spotykają się na mszy w
                  kościele w każdą niedzielę o godz. 13, warto być miły ksiądz a i z rodakami
                  można porozmawiać.
                  • Gość: Ja Re: doncaster IP: 194.152.88.* 31.03.05, 17:09
                    Jak bym mogl prosic o informacje gdzie jest ten Polski kosciol?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka