Dodaj do ulubionych

jakie miasta najlepsze w UK?

IP: *.home.cgocable.net 25.04.05, 20:10
napiszcie miasta i pod jakim względem, dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Catriona Re: A ile masz latek dziewczynko? IP: *.server.ntli.net 25.04.05, 20:57
      Twoj ulubiony sport, twoja sympatia- podaj inicjaly, ulubiony dzien tygodnia,
      ulubiony zespol... Ale fajne forum!
      • Gość: asda Re: A ile masz latek dziewczynko? IP: *.server.ntli.net 25.04.05, 21:44
        Londyn. Pod kazdym.
        • ianek70 Re: A ile masz latek dziewczynko? 25.04.05, 22:40
          Braintree ma najlepszą nazwę.
          • grazia.eni Re: A ile masz latek dziewczynko? 25.04.05, 23:12
            Mieszkam tylko w jednym i to krótko. Nie mam porównania, ale możesz załatwić mi
            pobyt w jeszcze paru. Wtedy się dowiem :)
            • Gość: kasia ranking miast IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.05, 23:35
              Jakie milutkie odpowiedzi:-( Wrecz przescigacie sie w uprzejmosciach.
              A moim zdaniem nawet tak malo precyzyjne pytanie mogloby stac sie pocztkiem
              interesujacej dyskusji. O ile oczywiscie wiedzy by odpowiadajacym wystarczylo.
              • ianek70 Najlepsze miasta 25.04.05, 23:58
                Dla wielbicieli Wikingów - York
                Dla wielbicieli katedr - Durham (podobno)
                Dla wielbicieli heroiny, przestępstwa i bezsensownej przemocy - Johnstone (k.
                Glasgow)
                Dla wielbicieli eccles cakes (to takie ciastka, które robią w Eccles) - Eccles
                • grazia.eni Re: Najlepsze miasta 26.04.05, 00:06
                  Nie wiem, czy na tym forum znajdą się 4 osoby, które mieszkały choćby w dwóch
                  miastach w Anglii. Trzeba by zadać raczej pytanie: dlaczego uważasz, że Twoje
                  miasto jest najlepsze. Nie można pisać, które najlepsze, jeśli mieszkało się w
                  jednym albo dopiero planuje wyjazd. To pytanie na fora typowo polonijne. a jak
                  się trochę pośmiejemy, to też tylko dobrze nam zrobi. Wiecie, że to najbardziej
                  ponure forum, jakie widziałam?
                  • ianek70 Re: Najlepsze miasta 26.04.05, 00:20
                    grazia.eni napisała:

> Nie wiem, czy na tym forum znajdą się 4 osoby, które mieszkały choćby w dwóch
                    > miastach w Anglii.

W Anglii mieszkałem w jednym tylko mieście przez rok, we Szkocji zaś w kilku w
                    ciągu 20+ lat, więc możesz mi wierzyć, jeśli chodzi o Johnstone. W Greenock tak
                    samo, ino że tam jest plaża. Skalista, oczywiście, bo piasek jest dla mięczaków.
                    • Gość: Asik Re: Najlepsze miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 07:50
                      Birmingham - zderzenie dwóch światów: stary kościół bądź inny budynek z
                      czerwonej cegły tuż obok srebrno - granatowego wieżowca ze stali i szkła.
                      wspaniały widok!! poza tym jest dość tanio
                      • ianek70 Re: Najlepsze miasta 27.04.05, 09:10
                        Gość portalu: Asik napisał(a):

> Birmingham - zderzenie dwóch światów: stary kościół bądź inny budynek z
                        > czerwonej cegły tuż obok srebrno - granatowego wieżowca ze stali i szkła.

Ale co drugie miasto w Europie tak wygląda :-)
                  • xiv Re: Najlepsze miasta 26.04.05, 10:59

To jest chyba jakas pomylka

> To pytanie na fora typowo polonijne.
                    A to jest forum o pracy.

> a jak się trochę pośmiejemy, to też tylko dobrze nam zrobi.
                    polecam: www.londynek.net - duzo smiechu i zabawy, i bardzo malo konkretow

> Wiecie, że to najbardziej ponure forum, jakie widziałam?
                    super! bo to ma byc ponure forum

jesli szukasz zywego forum, gdzie zycie wrecz kipi:
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44
                    • grazia.eni Re: Najlepsze miasta 26.04.05, 19:17
                      xiv napisał:

>
                      > To jest chyba jakas pomylka
                      >
                      > > To pytanie na fora typowo polonijne.
                      > A to jest forum o pracy.
                      >
                      > > a jak się trochę pośmiejemy, to też tylko dobrze nam zrobi.
                      > polecam: www.londynek.net - duzo smiechu i zabawy, i bardzo malo konkretow
                      >
                      > > Wiecie, że to najbardziej ponure forum, jakie widziałam?
                      > super! bo to ma byc ponure forum
                      >
                      > jesli szukasz zywego forum, gdzie zycie wrecz kipi:
                      > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44

Dlaczego uważasz, że to ma być ponure forum?
                      Wiesz, nasz kraj i jego mieszkańcy przeżywali większe tragedie niż emigracja
                      zarobkowa. I zawsze pomagało nam poczucie humoru. Pamiętasz:
                      "siekiera, motyka, bimber, szklanka
                      w nocy nalot,
                      w dzień łapanka"?
                      "Przeżyliśmy potop szwedzki,
                      przeżyjemy i radziecki"
                      Nawet w stanie wojennym nie brakowało nam humoru. Może warto sobie o tym
                      przypomnieć i skończyć z wiecznym: "nie uda się", "nie warto", "daj sobie
                      spokój". Zastąpić np.:"jedź, w razie czego konsulat pożyczy na bilet
                      powrotny", "czego się nauczysz, to się tylko przyda (d..a nie szklanka)"
                      "na victorii jest jeszcze trochę miejsca, starczy dla wszystkich" :P
                      Pozdrowionka. Grażynka
                      Ps. Nie mogę pisać na londynku, bo nigdy nie byłam w Londynie i pewnie Ciebie
                      tam nie ma :))
    • thores Re: jakie miasta najlepsze w UK? 26.04.05, 10:36
      Generalnie mieszkam w Colchester (Wschodnia Anglia).Zwiedzilem takie miasta jak
      Norwich,Ipswich,Stowmarket,Harwich,Braintree,Sudbury,Chelmsford.Clacton,Walton
      on Naze i wiele wiele innych ( a jestem w Uk dopiero 5 miesiecy )
      Jestem pod wrazeniem,wszystko mi tutaj odpowiada.Ciesze sie ze nie widze
      obskurnych blokowisk ktore maja szare kolory lub jak to ostatnio w moim miesice
      rodzinnym pomalowane zostaly na pomaranczowo.(czyli nie lepiej)
      • xiv Re: jakie miasta najlepsze w UK? 26.04.05, 11:11

A jakie miasto jest najlepsze w PL i pod jakim wzgledem?
        [ Oczywiscie, ze Wroclaw bo sie tam urodzilem ;) ]

Mieszkalem w Bristolu, Manchesterze i Londynie. Chetnie przeprowadze sie do
        Guilford, Truro, Toquay, Bangor, Kenswick, Tenby albo St. Williams. Tylko, ze
        tam nie roboty dla mnie :(.
        • Gość: liza Re: jakie miasta najlepsze w UK? IP: *.e-wroc.com 26.04.05, 12:16
          xiv z tym Wrocławiem to masz rację;))
        • Gość: wow Re: jakie miasta najlepsze w UK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:55
          xiv dla ciebie nie ma tam roboty. niemozliwe cos sciemniasz

wow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka