Dodaj do ulubionych

Dostałem ofertę pracy w Londynie

10.05.05, 15:43
W swoim zawodzie. Niby nic specjalnego - ale cieszy. Znaczy, że można taką
pracę znaleźć. I to całkowicie zdalnie.
Q.E.D. :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Zyt Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:45
      Czy możesz powiedzieć w jakim zawodzie i jak ją znalazłeś?
      • forumowe_kontko Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie 10.05.05, 15:48
        Grafika komputerowa (najogólniej rzecz ujmując, choć mam w tej dziedzinie pewne
        dość rzadko spotykane umiejętności).
        A jak znalazłem? Przez angielski portal "pracowy". Odpowiedzieli na moje
        ogłoszenie.
        • Gość: Zyt Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:53
          Byłbym wdzięczy gdybyś powiedział co to za strona, na której znalazłeś ofertę.
          Czy kontaktowałeś się bezpośrednio z pracodawcą, czy przez agencję?
          • forumowe_kontko Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie 10.05.05, 15:59
            Było odwrotnie. Ja dałem ogłoszenie i zgłosił się do mnie pośrednik - to z nim
            rozmawiałem. Mimo, że mojemu angielskiego daleko do ideału, to jakoś się nie
            zniechęcił... Powiedziałem, że po 3 miesiącach pracy będę mówił po angielsku
            swobodnie. I uwierzył (to jest właśnie ta różnica między Polandią a Angolią).
            A jakie portale? Najlepsze, w moim przekonaniu, to gumtree i jobserve. Niezły
            jest też brandrepublic. No i Guardian...
            Trzeba jednak takie poszukiwanie pracy traktować poważnie. Nie wystarczy rzucić
            hasła czy też raz na jakiś czas podesłać komuś CV. Trzeba tak samo rzeźbić jak
            w Polsce. Wtedy są szanse.
            • Gość: Agmor Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:05
              Czy musiałeś jechać tam na rozmowę kwalifikacyjną czy wszystko udało się
              załatwić przez internet? Ja też szukam pracy i omal nie wbiłem się na
              wycieczkę - na szczęście przestrzegła mnie przed nieuczciwym pośrednikiem jakaś
              uprzejma forumowiczka.
              • forumowe_kontko Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie 10.05.05, 16:11
                Wszystko via internet. Z pełną premedytacją szukałem pracy, która dla Anglika
                nie będzie interesująca - albo ze względu na godziny pracy, albo z powodu
                relatywnie niskiego wynagrodzenia. Dlatego oferta od razu wydała mi się
                wiarygodna: spore wymagania, fatalne godziny pracy, nienadzwyczajna pensja
                (choć w Polsce na poziomie dyrektora dużej firmy...) jak na tę branżę i rejon
                (jakby nie było - Londyn).
                Mam jeszcze przed sobą niby rozmowę przez internet z pracodawcą, ale to już w
                zasadzie formalność, bo jesteśmy już "po słowie".
    • Gość: xyz Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.server.ntli.net 10.05.05, 21:33
      cieszymy sie razem z toba, choc nic nadzwyczajnego tutaj nie napisales/ jesli
      tylko ma sie jakies zdolnosci lub posiada umiejetnosci jakich tutaj malo, ma
      sie ogromna szanse na znalezienie pracy/ ja dostalam prace praktycznie od razu
      po przyjezdzie do anglii, bylo to pierwsze ogloszenie, na ktore odpowiedzialam,
      poszlam na rozmowe i jeszcze tego samego dnia dali mi odpowiedz, a nastepnego
      dostalam kontrakt do podpisania/ roznica tylko taka, ze jezyk znam
    • Gość: anulka7 Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.e-wroc.com 11.05.05, 09:26
      hey
      no to teraz podpisuj umowe zanim opuścisz Polandię. kiedy wylatujesz
      (powiedzieli juz od kiedy możesz zacząć bo jeszcze chyba nie wszystko dopięte)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka