forumowe_kontko 10.05.05, 15:43 W swoim zawodzie. Niby nic specjalnego - ale cieszy. Znaczy, że można taką pracę znaleźć. I to całkowicie zdalnie. Q.E.D. :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Zyt Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:45 Czy możesz powiedzieć w jakim zawodzie i jak ją znalazłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie 10.05.05, 15:48 Grafika komputerowa (najogólniej rzecz ujmując, choć mam w tej dziedzinie pewne dość rzadko spotykane umiejętności). A jak znalazłem? Przez angielski portal "pracowy". Odpowiedzieli na moje ogłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zyt Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:53 Byłbym wdzięczy gdybyś powiedział co to za strona, na której znalazłeś ofertę. Czy kontaktowałeś się bezpośrednio z pracodawcą, czy przez agencję? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie 10.05.05, 15:59 Było odwrotnie. Ja dałem ogłoszenie i zgłosił się do mnie pośrednik - to z nim rozmawiałem. Mimo, że mojemu angielskiego daleko do ideału, to jakoś się nie zniechęcił... Powiedziałem, że po 3 miesiącach pracy będę mówił po angielsku swobodnie. I uwierzył (to jest właśnie ta różnica między Polandią a Angolią). A jakie portale? Najlepsze, w moim przekonaniu, to gumtree i jobserve. Niezły jest też brandrepublic. No i Guardian... Trzeba jednak takie poszukiwanie pracy traktować poważnie. Nie wystarczy rzucić hasła czy też raz na jakiś czas podesłać komuś CV. Trzeba tak samo rzeźbić jak w Polsce. Wtedy są szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agmor Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:05 Czy musiałeś jechać tam na rozmowę kwalifikacyjną czy wszystko udało się załatwić przez internet? Ja też szukam pracy i omal nie wbiłem się na wycieczkę - na szczęście przestrzegła mnie przed nieuczciwym pośrednikiem jakaś uprzejma forumowiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie 10.05.05, 16:11 Wszystko via internet. Z pełną premedytacją szukałem pracy, która dla Anglika nie będzie interesująca - albo ze względu na godziny pracy, albo z powodu relatywnie niskiego wynagrodzenia. Dlatego oferta od razu wydała mi się wiarygodna: spore wymagania, fatalne godziny pracy, nienadzwyczajna pensja (choć w Polsce na poziomie dyrektora dużej firmy...) jak na tę branżę i rejon (jakby nie było - Londyn). Mam jeszcze przed sobą niby rozmowę przez internet z pracodawcą, ale to już w zasadzie formalność, bo jesteśmy już "po słowie". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.server.ntli.net 10.05.05, 21:33 cieszymy sie razem z toba, choc nic nadzwyczajnego tutaj nie napisales/ jesli tylko ma sie jakies zdolnosci lub posiada umiejetnosci jakich tutaj malo, ma sie ogromna szanse na znalezienie pracy/ ja dostalam prace praktycznie od razu po przyjezdzie do anglii, bylo to pierwsze ogloszenie, na ktore odpowiedzialam, poszlam na rozmowe i jeszcze tego samego dnia dali mi odpowiedz, a nastepnego dostalam kontrakt do podpisania/ roznica tylko taka, ze jezyk znam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anulka7 Re: Dostałem ofertę pracy w Londynie IP: *.e-wroc.com 11.05.05, 09:26 hey no to teraz podpisuj umowe zanim opuścisz Polandię. kiedy wylatujesz (powiedzieli juz od kiedy możesz zacząć bo jeszcze chyba nie wszystko dopięte)? Odpowiedz Link Zgłoś