winterday 07.12.08, 12:29 Bralam provere przez ponad 2 m-ce. Organizm dłużej nie wytrzymal. Po odstawieniu miałam plamienia. Kiedy organizm wróci do normalnego okresu i kiedy wraca płodność po tych tabl? pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2juanita Re: provera tabletki a powrót do normalności 07.12.08, 12:56 A ja mam pytanie o roznice pomiedzy Provera (tabletki) a Depo Provera (zastrzyk) - czy ktos ma doswiadczenie w stosowaniu jednego i drugiego? Zaraz czeka mnie zastrzyk z Depo Provery i zastanawiam sie jak przejde te 3 miesiace, przez ktore on bedzie dzialal. Czy powinnam przygotowac sie na trudny kwartał ... ? Odpowiedz Link
olka981 Re: provera tabletki a powrót do normalności 07.12.08, 13:19 moze pierw sprubuj tabletki co nie ktorzy to biora zastrzyki po 10 lat i super sie czuja to zalezy od organizmu nie ktorzy nawet zwyklych tabletek nie toleruja ja bralam provere 10 miesiecy (tabletki) Odpowiedz Link
2juanita Re: provera tabletki a powrót do normalności 07.12.08, 18:19 Ale ja wlasnie czytalam, ze tabletki sa duzo silniejsze w dzialaniu niz zastrzyk. Jak to w koncu jest? Ja przed laparoskopia mam przez 9 mscy byc na zastrzykach z depo provery. Ale mam strasznie wrazliwy organizm, wiec zastanawiam sie czy nie oszaleje przez te burze hormonalne... ech. Odpowiedz Link
olka981 Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 08:10 to ja juz nie wiem o co chodzi mi przed laporoskopia kazal zejsc z provery zeby sie zrosty ukazaly zeby dobrze widzial i nie przeoczyl przy usuwaniu a twoj kazal ci brac zastrzyki ? mozesz brac provere tabletki w mniejszej dawce nie musisz 10mg X 3 razy dziennie dobrze ktos powiedzial co glowa to inna opinia Odpowiedz Link
2juanita Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 09:22 Moze faktycznie to lepsze rozwiazanie. Ja w ogole nie mialam szansy porozmawiac o tym z lekarzem, bo badanie odbywalo sie bardzo szybko, padlo nierozumiale dla mnie haslo 'endometrioza', dostalam recepte, a potem zaczelam czytac w necie opinie. I watpic :) Chyba jeszcze wybiore sie na jakies konsultacje. Odpowiedz Link
mariola19761 Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 10:18 witaj ! byłam na DEPO PROVERA zastrzykach (brałam zastrzyk co 28 dni)na początku wszystko było ok ,, potem zaczęły się bezustanne plamienia które skonczyły się krwotokiem , w rezultacie wzięłam tylko 3 zastrzyki .... Odpowiedz Link
2juanita Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 13:00 Dzieki za informacje. Ja mam co 3 miesiace zastrzyki brac, wiec pewnie przepisali mi cos silniejszego. A czy poza krwawieniem byly jakies inne skutki uboczne? Odpowiedz Link
olka981 Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 13:34 depo -provere daje sie raz na 3 miesiace 150 mg chyba ze jest stosowana w leczeniu raka piersi kazdy innaczej znosi ja nie mialam ani plamien ani okresu i moje CA 125 spadlo z 14 na 9 podczas brania provery tabletek a przewaznie na necie sa opinie negatywne wiec trzeba nieraz podjac ryzyko i sprubowac na sobie jesli chodzi jak dlugo sie wraca do normalnosci wiec ja odstawilam 2 tyg temu narazie okresu nie ma choc odczuwam tak jakby niedlugo mial sie pokazac Odpowiedz Link
mariola19761 Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 14:20 OLa981 Depo provere 150mg fiolka 3,3ml lub 6,7 ml podaje się raz na 3 miesiące , natomiast Depo provera 50 mg (fiolka 3ml) podaje się dokładnie co 28 dni czyli raz w miesiącu . Ja oprócz plamien i krwawien nie miałam zadnych innych dolegliwosci . Odpowiedz Link
free-klaudia26 Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 21:39 Mi chciał mój gin przepisac zastrzyki z depo provery na endometrioze ale jak ja przeczytałam w internecie na temat tego leku to podziękowałam.Nie twierdze ,że by nie pomógł ale jak płodnośc po odstawieniu może wrócic za rok albo dalej to ja dziękuję .Ja właśnie (to takie moje przypuszczenia) teraz właśnie przez antykoncepcje nie moge zajśc w ciążę od 5 lat ,tzn.jeden problem pociągnął za soba inne problemy.Także jak ja bym miała czekać na powrót płodności rok abo dłużej to masakra.Ale ja nikogo nie namawiam na to żeby nie brał ,bo prawda jest taka,że jednej pomoże a drugirj zaszkodzi więc ja wolałam wykupic zastrzyki z dephereliny które są 100 razy droższe ale.........taka była moja decyzja. Odpowiedz Link
olka981 Re: provera tabletki a powrót do normalności 08.12.08, 23:53 no wlasnie dlatego nie wiem czemu daja wam depo-provere ktora siedzi w organizmie a nie tabletki provere ktore od lat podaje sie na endo Odpowiedz Link
olka981 Re: provera tabletki a powrót do normalności 06.01.09, 23:53 bralam provere tabletki przez 10 miesiecy po odstaiweniu okres dostalam miesiec pozniej moje CA125 spadlo z 16 na 9 i bole sie znacznie zmiejszyly a wyczuwam endo w skorze kolo pepka jakby w miesniach od srodka jest zgrubienbie po provera normalnie moge zyc ale przestalam brac czulam sie zmeczona na koniec i przytylam 5 kg Odpowiedz Link