Dodaj do ulubionych

POLISH STAFF kto ich zna

IP: *.air-net.com.pl 13.06.05, 20:17
prosze napiszcie co o nich wiecie moze ktos wyjezdzal za ich posrednictwem
Obserwuj wątek
    • Gość: Milo Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.server.ntli.net 18.06.05, 21:26
      Siema
      Wyjechalem za posrednictwem Polish Staff do pracy w Anglii w firmie
      dystrybucyjnej. Jestem zadowolony, jest tak jak bylo uzgodnione na rozmowie
      kwalifikacyjnej, a jedyna oplata jaka pobrali to 350zl za przejazd do Luton.
      Z kolei kumpla znajoma wyjechala tez za ich posrednictwem ale do pracy jako
      opiekunka i pojawily sie jakies problemy. Szczegolow nie znam, ale z tego co
      opowiadala to podobno zawiodl angielski partner Polish staff-u. Jesli chodzi o
      moj wyjazd - wszystko bylo i jest jak najbardziej w porzadku, co do pozostalych
      rekrutacji - lepiej chyba zasiegnac dalej jezyka, ale moim zdaniem jest to
      uczciwa firma.
      Pozdrawiam i powodzenia
      • Gość: BW Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:38
        Tez mysle o tej agencji i mam w zwiazku z tym pytanie. Na jakim poziomie trzeba
        kumac jezyk. Rozumiem bardzo duzo ale mam problem z mowieniem :P Po prostu brak
        mi obycia z tym jezykiem. Czy wymagaja bardzo dobrej jego znajomosci czy raczej
        na poziomie komunikatywnym. W ogole jak praca? Pozdrawiam
    • Gość: pistacja Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.kopnet.pl / *.kopnet.pl 13.07.05, 23:02
      też się zatsanawiam nad tą agencją, ale z wysłaniem dok musze poczekać jeszce 2
      tygodnie. mniejsza o to :>:>:> Aga złożyłaś już u nich dokumenty? wiesz coś
      więcej o czasie oczekiwania? opłatach?
      • Gość: BW Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:53
        moze cos wiecej o tej agencji ktos wie...
        • Gość: mr.majkel Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.saint / 195.117.38.* 14.07.05, 11:41
          mnie ciekawi czy to prawda że mają - jak się nie mylę - 6,5 Ł na godzinę, bo to
          już różnica w stosunku do stawki minimalnej oferowanej przez inne firmy?
          • Gość: pistacja Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.kopnet.pl / *.kopnet.pl 15.07.05, 14:17
            no tesco ich przebija :> ale przy tych kosztach mieszkaniowych to sie
            zrównowazy
    • Gość: Robby Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.server.ntli.net 15.07.05, 17:57
      Witam!

Wyjechalem za ich posrednictwem okolo 8 miesiecy temu. Wtedy poslugiwali sie
      nazwa Harvest Staff. Oprocz przedplaty za bilet z ktorej rozliczyli sie co do
      zlotowki nie pobrali zadnych oplat. Warunki pracy, zamieszkania itp. okresla
      ich angielski partner, oni sa w zasadzie tylko pierwszym ogniwem
      posredniczacym, reszta zajmuja sie anglicy. Siedze tu do dzisiaj czyli swiadczy
      to o tym ze jestem zadowolony :) Pozdrawiam
      • Gość: oj autoreklama Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: 217.153.24.* 16.07.05, 09:06
        dwa wpisy sa z tego samego servera
        z polski nieladnie nieladnie :(((((
        • Gość: Robby Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.server.ntli.net 16.07.05, 22:04
          Skoro serwer NTLI wedlug ciebie lezy w polsce to gratuluje wiedzy... by tak
          dalej, moze jeszcze cos zdemaskujesz?
          • Gość: BW Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:14
            Robby jechales z biura znajdujacego sie w Gdyni czy Lodzi? Na jakim poziomie
            trzeba znac angielski zeby wyjechac za posrednictwem tego biura. Pozdrawiam
            • Gość: Robby Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.server.ntli.net 17.07.05, 19:47
              Witam!

Jechalem z Gdynskiego oddzialu. Kiedy ja wyjezdzalem brali nawet ludzi z marnym
              angielskim (byla mala konkurencja), teraz slyszalem ze juz angielski trzeba
              znac komunikatywnie i tylko tacy sie dostaja.

Pozdrawiam
              • Gość: BW Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:44
                Wlasnie mam pytanie. Co to znaczy znac angielski komunikatywnie? Umiec sie
                dogadac? Ale na jakim poziomie? Rozumiec wszystko co mowia? Strasznie ogolne
                jest to swierdzenie. W swoim cv mam wlasnie tak napisane :P
                • Gość: Robby Re: POLISH STAFF kto ich zna IP: *.server.ntli.net 19.07.05, 19:26
                  Witam!

Na rozmowie pojawili sie pracodawcy angielscy. Prowadza luzna rozmowe na rozne
                  tematy. Od pytan dlaczego chcesz wyjechac i na jak dlugo do pytan o
                  zainteresowania i spedzanie wolnego czasu. Trzeba odpowiadac dosyc plynnie,
                  niekoniecznie gramatycznie.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka