Dodaj do ulubionych

Witam z Brukselki!

IP: *.upc.chello.be 14.06.05, 17:49
Wreszcie i ja tu dotarlam:)). Pojutrze zaczynam prace, a poki co koncze
zalatwianie formalnosci mieszkaniowych. Korzystajac zas z uprzejmosci pewnego
goscinnego dzentelmena;)), pozdrawiam Was z Bxl. Dzis o 20.00 przenosze sie
juz na swoje smieci- szkoda tylko, ze internet w domu dopiero za 3 tygodnie-
czy inni tez tak dlugo czekali?
Obserwuj wątek
    • Gość: jodza Re: Witam z Brukselki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:59
      No to super Sil. Ja dołączam od września. A jak szukałas mieszkanka?
    • Gość: Byly_eurokrata Re: Witam z Brukselki! IP: *.netcologne.de 14.06.05, 20:16
      Ja to Ci moge opowiedziec cale tomy o zakladaniu internetu w Brukseli. U mnie z
      3 tygodni zrobilo sie 6 i dwa razy musialem siedziec CALY dzien w domu, bo nikt
      nie byl mi w stanie powiedziec, czy o ktorej godzinie mniej wiecej przyjdzie
      technik.....
      • Gość: Sofi Mnie zajelo 3 dni. Czy mowiecie o laczu IP: *.241.81.adsl.skynet.be 14.06.05, 20:20
        z sieci telefonicznej czy kablowej ?
        • Gość: byly_eurokrata Re: Mnie zajelo 3 dni. Czy mowiecie o laczu IP: *.netcologne.de 15.06.05, 06:03
          Kablowka, coditel, to jest firma, przy ktorej TPSA w Polsce jest wzorem cnot
          • Gość: kolezanka Re: Mnie zajelo 3 dni. Czy mowiecie o laczu IP: *.cec.eu.int 15.06.05, 09:36
            Potwierdzam powyzsza odpowiedz.

Belgacom nie jest lepsza.

Wogole gdyby nie to ze jeszcze kontynuuje studia to zrezygnowalabym z
            abonamentu bo nie widze w tym sensu. I tak caly dzien siedze w pracy.
    • Gość: maddy Re: Witam z Brukselki! IP: *.cec.eu.int 15.06.05, 09:40
      Witaj Sil!
      dawno sie na Forum nie odzywalam, ale zobaczylam twoj post i stare dobre czasy
      z Forum mi sie przypomnialy... :)) Ciesze sie bardzo, ze Tobie tez sie juz
      udalo. Ja od kwietnia urzeduje w Luksemburgu. Jestem bardzo zadowolona i z
      pracy i miejsca gdzie jestem i tego co sie wokol dzieje... :)) Mam nadzieje, ze
      Tobie tez tak baardzo spodoba sie zycie w Brukseli! Pozdrav i powodzenia!
    • stuzia Re: Witam z Brukselki! 15.06.05, 14:45
      No to witam pania!
      Wiesz jak mnie szukac, prawda?
      Milego "rozlokowywania"-troszke to zapewne potrwa...;-)))))))))))))))
      • Gość: anbxl Re: Witam z Brukselki! IP: *.243.81.adsl.skynet.be 15.06.05, 19:39
        Ija ciebie witam i czekam na telefon to i cos da sie zaradzic z tym netem
        szybko uzywajac pewnych drog ktore ci przedstawie w osobistym kontakcie-
        oczywiscie jezeli zdecydowalas sie na skynet
        • Gość: Sil Re: Witam z Brukselki! IP: *.243.81.adsl.skynet.be 15.06.05, 22:23
          O tak, rozlokowywanie trwa, ale idzie nie najgorzej. Dziś udało mi ię kupić
          rewelacyjną pralkę za grosze od Brytyjczyków, którzy wyjeżdżają z Bxl. Co do
          internetu, zdecydowałam się na Belgacom i zaczynam żałować, bo oto nagle
          okazało się, że na Etterbeeku działa nieźle sieć bezprzewodowa i połączyłam się
          gładko. Wobec tego udam się chyba do Belgacomu i zwrócę im "podarowany" modem.
          Czy ktoś może już to robił i czy nie ma z tym problemów? Stuzia, Anbxl, wiem
          jak Was szukać i znajdę jak tylko wyrzucę męża z powrotem do Polski;))).
          • anbxl Re: Witam z Brukselki! 15.06.05, 22:43
            Oki,a jak bedziesz chciala to moj E moze ci oddac ten modem-powinno pojsc
            gladko:-)))
          • Gość: mihau wifi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 12:26
            A gdzież to działa jakakolwiek sieć bezprzewodowa, poza nieopatrznie
            zostawionym dostępem do netu?
            Czytałem, że w okolicach Autoworldu i Merode mają wifi, ale pojawia się bariera
            językowa z mojej strony i może po fr nazywa się to zgoła inaczej ? - próby
            wykazały milczenie w eterze)

Więc proszę o garść szczegółów

i pozdrowienia
    • Gość: daisy Re: Witam z Brukselki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:06
      gratulacje i powodzenia Sil! :)))) czekam na dalsze wieści z zapyziałej
      Brukseli! :)pozdrówka
      • epsotek Żegnamy 17.06.05, 17:15
        Żegnamy. Cóż. Hlip, hlip. I juz opóściłaś nasz piękny kraj o sprawnym internecie :(

• Gość: Sil Re: Żegnamy IP: *.241.81.adsl.skynet.be 17.06.05, 18:35
          Jodza: mieszkania szukałam ot, tak, z ulicy. Początkowe próby znalezienia
          czegoś przez net nie okazały się najszczęśliwsze, zwłaszcza że nie wcelowałam
          najlepiej w dzielnice (prawda, Eurokrato?). Tak więc szukałam na meszkaniach
          ogłoszeń "A louer" i dzwoniłam. Lokum znalazłam już w dzień przyjazdu do Bxl,
          więc uszy do góry jeśli chodzi o szukanie.
          Maddy: rzeczywiście dawno Cię tu nie było. Fajnie, że wszystko Ci się układa.
          Odezwij się czasem na forum albo na priva.
          Daisy: zapyziała Bxl? Taa, metropolia to rzeczywiście nie jest, ale
          przynajmniej nie wyrosła w polu tak jak Lux;))). Pozdrawiam Cię!!!
          Epsotek: mam nadzieję, ze zamiast "żegnamy" będziemy mogli za chwilkę napisać
          do Ciebie "witamy". Oczywiście w Bxl. A z internetem chyba nie jest tak źle,
          skoro piszę te słowa:).
          Mihau: sama nie wiem jak to jest z tym WiFi. Ja mam i się z niego cieszę. Być
          może rzeczywiście ktoś tu coś nieopatrznie zostawił, ale nie mam pojęcia na
          jakiej zasadzie się to odbywa i nie umiem udzielić Ci żadnych informacji:(.
          Napisz do mnie na priva, to umówimy się w końcu.
          • daisy78 Re: Żegnamy 21.06.05, 09:14
            Sil, to była mała prowokacja, jak widać skuteczna ;))) :PPPP pozdrowionka
            • Gość: Sil Re: Żegnamy IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 10:01
              Daisy, czyzbys byla na etacie prowokatora, jak co niektorzy na tym forum;)? A
              co u Ciebie? Jestes juz w Luxie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka