Dodaj do ulubionych

Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adwenta

IP: 32.106.94.* 19.06.05, 17:36
Do wypadku, w którym zginęli 19-letnia córka i 85-letni ojciec
eurodeputowanego Ligi Polski Rodzin, Filipa Adwenta doszło, gdy ciężarowy MAN
zjechał na przeciwny pas ruchu i zderzył się z dwoma autami osobowymi - tak
wynika ze wstępnych ustaleń policji. 50-letni poseł, jego druga, 18-letnia
córka i 79-letnia matka są ciężko ranni.

Prosze bardzo o modlitwe !
Nie wazne w jakiej partii jestesmy !
To polacy, to nasza rodzina !

Obserwuj wątek
    • Gość: tomi nie logiczne IP: *.217.134.144.coditel.net 19.06.05, 17:46
      To nie logiczne. Prosisz o modlitwe za kogos kto najchetniej by rozwiazal UE i
      wtedy byc byl/byla bez pracy.
    • Gość: Radio Maryja Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:49

Ale czy ten "Polak" uwaza za Polakow, polskich eurokratow? O ile sobie
      przypominam w audycjach Radia Maryja, zaliczal ich do innych narodowosci,
      siejac nienawisc, a wreszcie oslabiajac pozycje Polski i osmieszajac ja.

Jako czlowiekowi oczywiscie wspolczuje, tak samo jak i rodzinom dwoch osob,
      ktore zginely w samochodzie przed nim, ale jako czlowiekowi sluzacemu rosyjskim
      (nie zarzucajac nic zwyklym Rosjanom) interesom, nie uwazam ze zasluguje na
      upublicznianie.

Zeby nie obciazac ostrym komentarzem eurokratow, dodam ze pracuje w zupelnie
      innej branzy.
      • Gość: paw_dady ty myslisz? czy tylko czytasz? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 19.06.05, 21:08
        czy mowiac o 'rosyjskich interesach' cytujesz antyrosyjska GW? GW o Rosji zle
        albo nic.

jesli jestes na poziomie politycznej prowokacji rodem z GW to nie watek na
        miejscu, tu mowia o ludzkiej tragedii...

• Gość: Radio Maryja Re: ty myslisz? czy tylko czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 21:59
          Z polskich gazet glownie Rzeczpospolita (ona tez jest dla ciebie wielka
          prowokacja?) a sympatie naszych dwoch populistycznych partii sa ogolnie znane.

Ludzi, ktorzy sami wylamuja sie z ogolnie przyjetych standardow etycznych,
          trudno tam na sile z powrotem wciskac. Ostatnio trzy osoby zostaly trafione w
          Warszawie kamieniami przez mlodziezowke tej faszyzujacej partii, a jeden z jej
          czlonkow w spiskowej zapewne wedlug ciebie mediach, mowil ze "Adolf Hitler
          znalazl sposob na pedalow".

Wiesz co media tych srodowisk powiedzialyby o wypadku posla zalozmy PO? Ze o
          jednego szkodnika Polski mniej. Ci ludzie sa na takim poziomie, ze nie maja
          zachamowan i dla swojego elektoratu nie potrzebuja wcale miec.
          • Gość: Radio Maryja Re: ty myslisz? czy tylko czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 22:04
            Na tym forum i w tym srodowisku obowiazuja jednak inne standardy, i zebys mnie
            zle nie zrozumial, to oczywiscie jest ludzka tragedia i lepiej rozmawiac o
            takich partiach przy innej okazji. Zblizaja sie krajowe wybory, wiec bedzie
            okazja.
            • Gość: tomi nie rozumiem IP: *.217.134.144.coditel.net 19.06.05, 23:30
              Po co mamy sie przejmowac kims, kto jako jedyny cel ma wprowadzenie dyktatury i
              rozwiazanie "tworu" jakim jest EU i z tym samym odebranie pracy tym co dla EU
              pracuja???

A poza tym to moge sie zalozyc ze ten facet to typowy koles co to niby LPR jest
              a tak naprawde ma w glebokim powazaniu to co ten LPR mysli bo on oto siedzi w
              Brukselce z niezla pensyjka...

Slyszalem o przypadku jednego posla LPR - pana B.P. nie bede wymienial z
              nazwiska. Oto pewna osoba leciala z nim Swiss Airem, no i koles sie cieszyl ze
              leci Swissem, bo wkoncy (o matko) dostanie cieply posilek. Przypomina sie mi
              nagonka jaka zrobili na Premiera, ktory polecial do USA Lufthansa, bo tak bylo
              taniej, a LPR darlo sie ze zachowal sie jak nie-polak. A ty prosze... ehhh...
              • beta36 Re: nie rozumiem 20.06.05, 09:31
                Tomi, twoj poziom jest zenujacy. Jesli tacy ludzie pracuja jako eurourzednicy,
                to naprawde lepiej, zeby stracili posady.
                Czytalam juz nie raz twoje wypowiedzi na forum i wydawalaes mi sie
                typem "cwaniaczka", ale nie przypuszczalam , ze jestes az tak prymitywny.
              • Gość: z parlamentu Re: nie rozumiem IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 20.06.05, 09:36
                nie jestem bynajmniej asystentka w grupie politycznej, ale grubo sie mylisz co
                do naszych poslow
                wiekszosc z nich naprawde pracuje i na te pensyjki zasluguje
                osobiscie jest mi przykro jak i moim kolegom, ktorzy z Adwentem sie zetkneli w
                pracy i mamy nadzieje, ze stan osob, ktore przezyly bedzie sie poprawial
                • Gość: tomi Re: nie rozumiem IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 09:39
                  1. nie jestem eurourzednikiem, wiec nie ma wstydu
                  2. nie powiedzialem ze nie jest mi przykro ze mial wypadek
                  3. wiem ze na szczescie wiekszosc poslow pracuje, ale niestety panowie jakich
                  ten pan reprezentuje to albo cwaniaki, albo tacy ktorzy na glosowaniu za "czyms
                  tam" ciagle wnosza o samorozwiazanie parlamentu EU.

No i nie mow mi ze przypadek pana Posla jaki opisalem nie jest zalosny.

Powiedz mi, popierasz ta partie polityczna?
              • Gość: Flip Re: nie rozumiem IP: 213.227.72.* 20.06.05, 09:42
                tomus, nie przejmujesz sie nim jako politykiem, ale jako czlowiekiem ktorego
                dotknela tragedia. Trzeba rozgraniczac, nie?
                • Gość: tomi Re: nie rozumiem IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 09:43
                  przeciez PISZE, ze ja o POLITYCE prawie a nie o czlowieczenstwie.
                  • Gość: Flip Re: nie rozumiem IP: 213.227.72.* 20.06.05, 10:32
                    dobra dobra nie krzycz na mnie bo ci nie dam buzi jak sie kiedys spotkamy :p
                    • Gość: tomi Re: nie rozumiem IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 10:35
                      ok, krzyczec nie bede, ale nie przesadzajmy z tym buzi lepiej. Uscisk dloni
                      wystarczy.

A swoja droga, prosze LPR wszedzie budzi kontrowersje, nawet tu.
                      • Gość: Flip Re: nie rozumiem IP: 213.227.72.* 20.06.05, 11:49
                        ale moj nick jest mylacy, jestem dziewczynka i ladna do tego ;)

To co, uscisk dloni?
                        • Gość: tomi Re: nie rozumiem IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 12:17
                          no widzisz, a ja jestem chlopcem, dosyc "ladnym"

jednak nalegam na uscisk dloni :)
                          • Gość: minka do Tomi IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 13:10
                            a dlaczego?
                            • Gość: tomi Re: do Tomi IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 13:12
                              sama sobie odpowiedz na to pytanie.
                              • Gość: minka Re: do Tomi IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 13:18
                                sama sobie na to nie odpowiem. Ale skoro Flip jest ladna i Ty jestes ladny, TO
                                CO???
                                • Gość: tomi Re: do Tomi IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 13:20
                                  wiesz dla mnie to ty jestes de best
                                  • Gość: Flip Re: do Tomi IP: 213.227.72.* 20.06.05, 14:20
                                    oj bo sie zazdrosna zrobie.

no dobrze, to uscisk dloni. choc moze jak sie blizej poznamy... ;)

no, ale niestety czlowiek na razie w polsce tkwi.
                                    • Gość: tomi Re: do Tomi IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 14:27
                                      Z teoretycznego i praktycznego punktu widzenia nie mozesz byc
                                      zazdrosna. "Wielki brat" obserwuje twoje poczynania. Jesli wiesz o czym pisze :)
                                      • Gość: wielki brat Re: do Tomi IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 14:37
                                        Jesli Tomi sie nie uspokoi, to bedzie spal na kanapie. Tak zaglosowalismy w
                                        tajnym glsosowaniu. Od decyzji nie ma odwolania.
                                        • Gość: tomi do wielki brat i flip IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 14:45
                                          Flip - wez wyluzuj, bo ja na kanapie sac nie chce. Zadnych buziakow, bycia
                                          zazdrosnym i wogole. Brama zamknieta.

Wielki Bracie - super glosowanie, 1 osobowe jak sie domyslam :) to jedno, a
                                          drugie - czy ja cos powiedzialem??? czy ja cos zrobilem??? JESTEM NIEWINNY!!!
                                          • Gość: Flip Re: do wielki brat i flip IP: 213.227.72.* 20.06.05, 15:27
                                            to ja juz bede grzeczna.
        • Gość: xxl Re: ty myslisz? czy tylko czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:22
          A Ty oczywiscie wiesz o Rosji lepiej niz GW? Pobyles tam troche? A jezeli juz
          to co widziales? Szose z lotniska, drogie samochody przekretasow i ladne
          Rosjanki?A moze mieszkales gdzies we Wloszech, Francji albo Niemczech i
          udzielil Ci sie zachwyt Rosja panow przywodcow tych krajow?
    • Gość: tomi do krzykaczy z LPR i nie tylko IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 09:41
      zapraszam na watek dla baranow - tam spoko mozna pisac :)
    • Gość: EK Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 11:40
      Wieczny odpoczynek racz im dac Panie...
    • Gość: Z Brukseli Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: 32.106.94.* 22.06.05, 13:16
      Czy ktos ma nowe wiadomosci ? Stan zdrowia ? Dziekuje.
      • Gość: mczapl Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 22.06.05, 15:40
        Matka eurodeputowanego ma uszkodzony rdzen kregowy i jest sparalizowana od pasa
        w dol.
        Sam posel Adwent jest w stanie ciezkim i co chwile traci przytomnosc. Zostal
        przetransportowany do szpitala w Konstancinie. Uklad nerwowy ma w porzadku, tak
        wiec zapewne nie bedzie sparalizowany.
        Kolejne informacje beda dostepne w piatek, gdy LPR wyda oswiadczenie.
        • Gość: Do mczapl Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: 32.106.94.* 22.06.05, 15:43
          Serdecznie Ci dziekuje.
          Naprawde, wielka tragedia.
          • Gość: tomi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: *.217.134.144.coditel.net 22.06.05, 15:53
            Tragedia to byla jak TSUNAMI zabilo ludzi.

To jest zwykly wypadek, nieszczescie.

Bedzie zyl, mial transport helikopterem na Banacha wiec nie dadza mu umrzec. A
            i szpital w Konstancinie zly nie jest.

Ciekawe czy jak by to byl zwykly "Kowalki" to czy tez by mial taski luksus???

Ciekawostka: W Szwecji KAZDY, nawet minister etc. musi czekac w kolejce na
            zabieg, jak zwykly obywatel.

I prosze na mnie nie krzyczec, podaje fakty a Panu Poslowi wspolczuje, bo wina
            nie jego, stracil polowe najblizszej rodziny i do tego jest w kipeskim stanie.
            • Gość: Do Tomi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: 32.106.94.* 22.06.05, 16:01
              Tomi,
              Jestes wspanialy, ale nie pod tym zgledem. To jest tragedia.
              Nie mow nic wiecej, bo sie nie wie co moze Cie spotkac w zyciu, Kochany !!!
              Pa pa
              i z Bogiem !!!
              • Gość: tomi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: *.217.134.144.coditel.net 22.06.05, 16:10
                Dziekuje za mile slowa. Pewnie ze wszystko sie moze stac, to sie nazywa
                wliczone ryzyko wstawania rano z lozka etc.

Sluchaj, powiedz mi jedno, co ty tak za tym gosciem jestes??? Pracujesz u
                niego? Czy jak? Wiesz ile jest takiich lub gorszych wypadkow w PL i nie tylko
                codziennie??? Za innych tez tak sie modlisz?

Jesli jestes z nim tak blisko to rozumiem i wycofuje co mowilem, ale jesli nie
                to wytlumacz mi to - jak 5 latkowi.
                • Gość: Do Tomi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: 32.106.94.* 22.06.05, 16:15
                  Nie pracuje dla niego i go wcale nie znam.
                  Pracuje w Unii bez zadnego partijnego poparcia.
                  Moze moj problem jest ze kazdy wypadek, kazda smierc jest dla mnie "tragedia".

• Gość: tomi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: *.217.134.144.coditel.net 22.06.05, 16:19
                    Ok, rozumiem znaczenie slowa tragedia. Moje jest troszke inne, znaczy takie jak
                    ginie duza liczba osob, bez znaczenia kim sa.

Ale rozumiem cie i nie bede sie "Czepial"

Mam 2 pytania:

1.Dlaczego nie bylo takich postow wczesniej;
                    2.Czy beda podobne posty w przyszlosci.

So sam fakt ze ten pan mial wypadek nie tlumaczy takiego pisania. Posel Gruszka
                    tez mial "wypadek" i co - nic.
                    • sil.bi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw 22.06.05, 16:22
                      Tomi, a czy Ty zawsze musisz miec cos do powiedzenia na kazdy temat? Ja tez Cie
                      lubie i zazwyczaj chetnie czytam Twoje posty, ale wydaje mi sie, ze akurat ten
                      watek nie jest miejscem do dyskusji o tym, jakie sa mozliwe definicje slowa
                      tragedia albo czy temu wypadkowi poswieca sie wiecej czy mniej uwagi.
                      • Gość: tomi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: *.217.134.144.coditel.net 22.06.05, 16:29
                        Przepraszam bardzo. Ale mi sie wydawalo ze to kolejna prowokacja, ale chyba sie
                        pomylilem za co przepraszam.
                        • sil.bi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw 22.06.05, 16:31
                          A nie mowilam, ze Ty fajny chlopak jestes:).
                          • Gość: tomi Re: Tragiczny wypadek eurodeputowanego Filipa Adw IP: *.217.134.144.coditel.net 22.06.05, 16:36
                            Dzieki. Pracuje nad swoim cietym jezykiem, ale niektorzy mowia ze to zaleta :)
                            Zreszta ponoc musza byc i tacy co leja miod i tacy co nie owijaja w bawelne.
                    • Gość: mczapl Posel Gruszka IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 22.06.05, 17:25
                      O posle Gruszce nie bylo watku, poniewaz nie pracuje w Brukseli.
    • Gość: Tito Zmarl... IP: *.upc.chello.be 26.06.05, 21:49
    • Gość: Z Parlamentu Fili Adwent NIE ZYJE IP: 32.106.94.* 27.06.05, 08:47
      Filip Adwent zmarł po południu w niedz. 26.06.2005 w szpitalu MSWiA w Warszawie

Eurodeputowany z Podkarpacia 8 dni temu został ciężko ranny w wypadku
      samochodowym koło Grójca. Zginęli jego córka i ojciec, matka ciągle walczy o
      życie.

Filip Adwent miał 50 lat. Był lekarzem, mieszkał w Grodzisku Mazowieckim. Do
      Parlamentu Europejskiego został wybrany z podkarpackiej listy Ligi Polskich
      Rodzin. Do niedawna mieszkał we Francji, ale podkreślał, że jego korzenie są na
      Rzeszowszczyźnie. Przez 15 lat kierował tutaj zagraniczną pomoc humanitarną.
      Filip Adwent pozostawił żonę, córkę i syna.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka