Dodaj do ulubionych

EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 10:40
Mam do Was serdeczną prośbę. Muszę dziś wysłać dokumenty do EPSO, a nie
bardzo rozumiem czego tak naprawdę oczekują jeśli chodzi o
udokumentowanie "proffesional experience clearly indicating the starting and
finishing dates and the exact nature of the duties carried out". Wyjaśnijcie
mi jak to rozumiecie, tzn. jaki dokument /przetłumaczony/ mam im wysłać? W
polskim świadectwie pracy są i owszem daty rozpoczęcia i zakończenia pracy,
ale co do obowiązków nie ma nic oprócz nazwy stanowiska.
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Persymonka Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.l5.c4.dsl.pol.co.uk 03.10.05, 10:50
      Czesc Piotrze,
      Pisalismy do siebie na Forum przed egzaminem. Grtuluje przejscia do kolejnego
      etapu. Ja wyslalam po prostu listy od pracodawdow, w ktorych napisane jest od
      kiedy do kiedy pracowalam i jakie byly moje obowiazki.
      pozdrawiam i zycze powodzenia,
      p.
    • pmadziar1 Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc 03.10.05, 10:57
      ja tłumaczyłem świadectwa pracy i też było dobrze.
      Piotr
      • Gość: piotr Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:03
        Dzięki za szybki odzew :)
        Nie mam niestety listów od pracodawców z opisem moich obowiązków :(
        Mam tylko świadectwa pracy ale tam jako żywo nie ma nic o "exact nature of the
        duties carried out" tylko jest wymienione moje stanowisko np. specjalista w
        Biurze Kontaktów Zewnętrznych i to wszystko.
        ???!!!
        • Gość: piotr Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:41
          Może jeszcze ktoś mi coś podpowie?
          Pozdrawiam
          • Gość: mama Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.cec.eu.int 03.10.05, 11:49
            oto oficjalna (choc niewiele wyjasniajaca) odpowiedz z EPSO:

Dear candidate,

Thank you for your e-mail.

As stated in the "Guide for applicants", you have to:
            a) state in your application the exact dates when you started and finished each
            period of employment, the position you held and the nature of your duties in
            that position;

b) enclose with your application photocopies of references from previous
            employers and from your current employer showing that you have the required
            level and length of professional experience to take part in the competition.
            You must provide such proof for every period of employment relevant to the
            competition.

N.B. : If you are unable to provide an employer's reference for a particular
            period of employment, a photocopy of the relevant contract(s) of employment,
            together with photocopies of your first and last pay slip for the period(s) may
            replace the required documents.

For any unsalaried employment (such as self-employed or freelance activity in
            one of the liberal professions), we will accept copies of your tax returns or
            any other relevant official document.

Finally, please note that it is up to the Selection Board to decide whether the
            supporting documents are sufficient or not.

Best regards,
            Your EPSO team
            • Gość: piotr Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:36
              Dzięki serdeczne!
              Chyba po prostu wyślę świadectwa pracy.
              I tak nie mam nic innego ;)
              Pozdrawiam.
              • Gość: gosc Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: 193.178.209.* 03.10.05, 13:53
                a moze sprobuj przeslac umowe o prace, tam powinno byc cos o obowiazkach
                • Gość: piotr Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:33
                  Wyślę świadectwa pracy z poprzednich miejsc pracy i umowę o pracę z obecnego
                  miejsca pracy /świadectwo dostaje się przecież dopiero po odejściu/. Ale w
                  żadnym z tych dokumentów /ani w świadectwach ani w umowie/ nie ma wzmianki o
                  moich obowiązkach.
                  A co Wy wysłaliście do EPSO?
                  • Gość: Meg1975 Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: 217.153.144.* 04.10.05, 15:43
                    ja wysłałam po prostu rozbudowane CV (zresztą na formularzu ściągnietym ze
                    strony EPSO), gdzie wypisałam daty, stanowiska i od myślników podstawowe
                    obowiązki. To wystarczyło.
                    • Gość: byly_eurokrata Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.netcologne.de 04.10.05, 21:41
                      szczegolowy zakres obowiazkow jest potrzebny tylko w przypadku tozsamosci
                      starej pracy w Polsce z nowa praca w Brukseli, a tak bedzie z reguly rzadko.
                      Chodzi o to, by juz na starcie dostac A5 step 2 zamiast 1, ale udowodnienie tej
                      tozsamosci na stanowisku kategorii A jest troche trudne. Jesli pracowales na
                      zupelnie innym etacie (np. agent ubezpieczeniowy) a w Brukseli masz byc specem
                      od HR, to od razu mozesz dac sobie spokoj z udowadnianiem czegokolwiek, bo to
                      ci nic nie da
    • Gość: Powerslave Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: 195.117.157.* 04.11.05, 14:33
      A kiedy mają być te dodatkowe ustne egzaminy/kwalifikacje? Wysłałem te papiery
      i totalna cisza. Być może moja aplikacja została zdyskwalifikowana (?).
      • Gość: michu57 Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.netcologne.de 16.11.05, 09:58
        No właśnie ja też już czekam z zaciekwaieniem na jakiś feedback, ale nie
        wiadomo kiedy coś podadzą - czy to będzie dla wszystkich na raz?
        Może ktoś wie jak długo trzeba czekać?
        • Gość: piotr Re: EPSO/AD/4/04 - proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:56
          Wszystko ok.
          To co wysłałem wystarczyło.
          Dziś dostałem informację w swoim profile że dopuścili mnie do sprawdzania testu
          d) i e).
          Pozdrawiam
          • Gość: persymonka Piotrze! IP: *.wfd74a.dsl.pol.co.uk 17.11.05, 16:23
            A na jakie stanowisko zdawales: a, czy b? No i gratulacje :)
            • Gość: piotr Re: Piotrze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:38
              A
              Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka