adam_kupiec
11.10.05, 18:53
Mam 20 lat. Dwa lata temu moja matka poznała faceta na gg. Rodzice się rozwiedli. Po skończeniu Liceum sportowego wyjechałem do niemiec odbywać Wolontariat Socjalny pracująć w jednej z największych instytucji zajmujących się osobami niepełnosprawnymi w Całej Europie. Spędziłem tam 6 miesięcy. Potem wróciłem do Polski. Rok przerwy bardzo mi pomógł. Teraz rozpocząłem studia na wydziale Turystyki i Rekreacji z których będę musiał zrezygnować z braku pieniędzy. Próbuję znaleźć pracę ale jest ciężko. Matka odwróciła się ode mnie całkowicie a ojciec żyje własnym życiem z inną kobietą. Swego czasu mama zaproponowała mi abym odbywał pracę w ramach stażu absolwenckiego. Zgodziłem się !!! Rozpocząłem tam pracę niby jako recepcjonista. Niestety było inaczej. Byłem zmuszany przez jej faceta do np. czyszczenia podłogi w hotelu szczoteczką do zębów, czy też sprzątania całego budynku. Zrezygnowałem z tego stażu dlatego moja wypłata za cały miesiąc pracy wyniosła 125 zł po kilkanaście godzin dziennie. Walczyłem o te pieniądze jeżdząc wielokrotnie
i składając różne pisma w urzędzie pracy. Udało się wywalczyłem należne mio pieniądze. Teraz jestem bez grosza. Wynajmuję ze swoją lubą mieszkanie. Chciałbym wyjechać do Niemiec najlepiej od zaraz w celach zarobkowych. Aby móc studiować w przyszłym roku. Może ktoś z was wie. Czy potrzebują kogoś do pracy w niemczech ?!