Dodaj do ulubionych

HELP me with Adonis please!!!

IP: *.cec.eu.int 25.11.05, 10:30
mam pytanie, jak dostaje document do zapisania w Adonisie, i wypelniaj fiche
de
circulation, a sam document dostalam mailem, to co ja z nim musze zrobic z
tym
mailem jako sekretarka??

Obserwuj wątek
    • Gość: jodza Re: HELP me with Adonis please!!! IP: *.cec.eu.int 25.11.05, 10:44
      hmm sprecyzuj: czy dostajesz mailem list przeznaczony do podpisu od sowjego
      HoU, desk officera czy kogokolwiek i masz ten list zarejestrowac w Adonisie,
      zeby wlasnie zrobic fiche de circulation i kazdy wazny zlozyl sowja parafke?
      oto chodzi? Jezeli tak to z mailem robisz co chcesz ale list zanim dolaczysz do
      adonisa to musisz go gdzies zapisac - gdzie i jak to juz zalezy od a)
      organizacji w twoim unicie (czy np macie jakies miejsce na dysku gdzie sie
      zapisuje takie noty "w cyrkulacji" b)twojej organizacji pracy i organizaji
      folderow.
      Jak ja zaczelam prace to podpowiedzieli mi zeby zrobila sobie w outlooku
      kilkanascie folderow i tam przenosila maila z Inbox i umieszczala je
      tematycznie w odpowiednim folderze - radze zrobic to samo. Generalnie nie
      kasuje maili z waznymi rzeczami.

Pozdrawiam
      • Gość: sekretarka Re: HELP me with Adonis please!!! IP: *.cec.eu.int 25.11.05, 11:50
        Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. No wiec dokladnie to tak: dostalam papierowa
        wersje listu od swojego Hou. List idzie zagranice, mam go zarejestrowac w
        Adonisie tzn, dostac numer, wpisac osoby do cyrkulacji, author, podpis itd.To
        wszystko wiem jak robic. Nie wiem tylko po co przeslam mi tez ten sam list w
        formie elektronicznej? Czy mam ten list jakois poprawic , wpisac numer, i
        gdzies zapisac? es;;i w Oulooku, to czy mozesz mi podpowiedziec w ktorej czesci
        stworzylas te dodatkowo foldery na list. Ja mam szefa i kilka roznych teams po
        pare osob, wiec gdzie najlpeij stworzyc te foldery. Strasznie Ci dziekuje za
        podpowiedz i pozdrawiam serdecznie!!!
        • Gość: jodza Re: HELP me with Adonis please!!! IP: *.cec.eu.int 25.11.05, 12:29
          ja stowrzylam sobie foldery w personal folders. Czy list juz jest gotowy i
          tylko trzeba go wyslac? Jezeli tak, to na papierowej wersji listu po jego
          zarejestrowaniu w adonisie recznie dopisujesz nr i skanujesz. Wersje
          elektorniczna rowniez zalaczasz do Adnonis - czasem moze sie komus przydac
          przed tym wpisujesz tam nr adonis oraz pod imieniem i nazwiskiem osoby ktora
          podpisala list piszesz [signed/signé] w zaleznosci od jezyka list. Jezeli jest
          to list, ktory dopiero bedzie podpisany to rejestrujesz go w Adonisie jako
          repertoire robisz fiche de circulation a jak jest juz podpisany powtarzasz
          procedure powyzej. Jezeli sa poprawki to je nanosisz i po to masz wersje
          elektroniczna. Poza tym w kazdym DG powinna byc osoba "specjalizujaca" sie w
          adonisie - poszukaj kogos takiego a na pewno Ci pomoze a moze popros nawet a
          male indywidualne szkolenie i zapisz sie tez na takie ogole szkolenie - to
          naprawde pomaga.
          Pozdrawiam
          • Gość: Hala Re: HELP me with Adonis please!!! IP: *.supermedia.pl 25.11.05, 13:29
            No wlasnie, dobra rada Jodza od razu mi to przyszlo do glowy szkolenia..
            Musze powiedziec,że z przerażeniem przeczytalam ten wątek, bez szkolenia ani
            rusz
            pozdr Hala
            • jodza Re: HELP me with Adonis please!!! 28.11.05, 10:28
              Hela - to zalezy jakie masz priorytety!!! Jezeli uzywasz danego programu na
              codzien to szkolenie jest najlepszym rozwiazaniem. Jezleli tylko dorywczo - to
              mozna kogos o rade poprosic. Na forum trudno wszystko wytlumaczyc, bo jak widac
              wszystko zalezy od tego co chcemy zrobic;). Ale spoko - to nie jest czarna
              magia. Ja jakos przezylam bez szkolenia ponad 1.5 miesiaca, ale bez pomocy
              kolezanek z pracy i malego szkolenia wlasnie z tzw. "specjalista" z DG to nie
              poszlo by tak gladko;o) Wszystkigo mozna sie nauczyc i nie jest to takie
              straszne na jakie wyglada.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka