hanaria 02.12.05, 21:58 Może ktoś dyspounje wiedzą nt ile otrzymuje osoba ucząca sięw KSAP? Trudno tą informację znaleźć. Czy da się z tego utrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ksap Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? IP: *.142-200-80.adsl.skynet.be 02.12.05, 23:48 Ja jestem ale skonczylem wiele lat temu. Sluchacze dostaja stypendium +/- jak najnizsza pensja urzednicza. Mozna wyzyc. Jest tez akademik dla zamiejscowych, tani i dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
woluwe I tutaj ta mafia ;-) 03.12.05, 09:07 I tutaj ta mafia ;-) Ja niestety nie skonczylem (po prostu w kwietniu 2001 po prawie roku od magisterki mialem juz prace). Boze, jaki ja z samego rana zlosliwy, wybaczcie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu57 Re: I tutaj ta mafia ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.05, 11:55 msz jakis problem z KSAPem woluwe może oblałeś wstępny egzamin? dlaczego ta mafia? Odpowiedz Link Zgłoś
woluwe Re: I tutaj ta mafia ;-) 04.12.05, 13:15 Dlaczego mafia, well... Znam jedna historyjke. Dwie osoby staraly sie o jedno stanowisko w Ministerstwie Finansow. Jedna po FIBIE na SGH i prawie na UW i druga po historii sztuki Ta pierwsza dostala prace (mysle, ze slusznie) a druga rok pozniej poszla do KSAP skonczyla i dwa lata pozniej poszla do MF i .... zostala naczelnikiem tej pierwszej W czym do ch***lery niecale dwa lata KSAP sa lepsze od 5 SGH i 5 prawa plus dwa lata doswiadczenia w MF ??? JAK TO NAZWAC JAK NIE MAFIA ????? a ja nigdy nie staralem sie do KSAPu bo i po co nigdy w Polsce nie pracowalem w administracji Odpowiedz Link Zgłoś
gervaise Re: I tutaj ta mafia ;-) 05.12.05, 14:11 woluwe napisał: >> i druga po historii sztuki > Ta pierwsza dostala prace (mysle, ze slusznie) > a druga rok pozniej poszla do KSAP > skonczyla i dwa lata pozniej poszla do MF > i .... zostala naczelnikiem tej pierwszej > W czym do ch***lery niecale dwa lata KSAP > sa lepsze od 5 SGH i 5 prawa > plus dwa lata doswiadczenia w MF ??? > > JAK TO NAZWAC JAK NIE MAFIA ????? A kultury i sztuki to niby finansowac nie trzeba? Co masz przeciwko historykom sztuki? Studia trwaja 5 lat a jak konserwacja zabytkow, to nawet 6, o zdolnosciach do pracy tworczej nie wspomne. Ksiegowosci mozna sie nauczyc; 2 lata wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Z calym szacunkiem 05.12.05, 14:27 gervaise napisał: >Ksiegowosci > mozna sie nauczyc; 2 lata wystarcza. Z calym szacunkiem, ale chyba mowisz o ksiegowosci KREATYWNEJ, lub nie wiesz o czym mowisz... Odpowiedz Link Zgłoś
woluwe Nie wiecie co mowicie 05.12.05, 14:59 Ile jest ksiegowosci na KSAP a ile na SGH (FiBa)? I tak to Historyk Sztuki wspolrzadzi polskimi finansami (z wiadomo jakim skutkiem). Wyobrazcie sobie co by bylo gdyby absolwenci SGGW zaczeli operowac ludzi albo leczyc zeby !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gervaise Re: Nie wiecie co mowicie 05.12.05, 15:06 Splycasz! Nie wazne ile i gdzie, a kto i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
gervaise Re: Z calym szacunkiem 05.12.05, 15:08 tomi_22 napisał: > Z calym szacunkiem, ale chyba mowisz o ksiegowosci KREATYWNEJ, lub nie wiesz o > czym mowisz... Ksiegowosci KREATYWNEJ to wlasciwie niewiele trzeba sie uczyc ;) O MAFII bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Z calym szacunkiem 05.12.05, 16:04 Ano, Pozdrawiam Mafioso wiec ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gervaise Re: Z calym szacunkiem 05.12.05, 16:35 tomi_22 napisał: > Ano, Pozdrawiam Mafioso wiec ;))) Grazie;) Odpowiedz Link Zgłoś
drugapolowaeurokratki do woluwe 05.12.05, 17:13 Mysle drogi/a woluwe, ze troche uogolniasz Najprawdopodobniej tej osobie z MF wiecej daly znajomosci niz KSAP. Mysle, ze gdyby byla po SGH tez by tym naczelnikiem zostala W administracji zwykle (jak prawie wszedzie) decyduja tzw. plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Z calym szacunkiem 05.12.05, 19:25 gervaise napisał: > Grazie;) Mille, czy nie Mille??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniabe Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:28 Wszystkie info powinny być na stronie KSAP - www.ksap.gov.pl/ Kiedy się interesowałam tą szkołą przed 2 laty studenci otrzymywali 3 x najniższa średnia krajowa, a czas nauki liczy sie do stażu pracy. Z drugiej strony jest to kanał - potem przez 5 lat trzeba pracować w adm. publ.,a w innym przypadku mogą żądać zworotu kosztów kształcenia i stypendium. Odpowiedz Link Zgłoś
woluwe Re: i tutaj ta mafia? 04.12.05, 13:16 Dlaczego mafia, well... Znam jedna historyjke. Dwie osoby staraly sie o jedno stanowisko w Ministerstwie Finansow. Jedna po FIBIE na SGH i prawie na UW i druga po historii sztuki Ta pierwsza dostala prace (mysle, ze slusznie) a druga rok pozniej poszla do KSAP skonczyla i dwa lata pozniej poszla do MF i .... zostala naczelnikiem tej pierwszej W czym do ch***lery niecale dwa lata KSAP sa lepsze od 5 SGH i 5 prawa plus dwa lata doswiadczenia w MF ??? JAK TO NAZWAC JAK NIE MAFIA ????? a ja nigdy nie staralem sie do KSAPu bo i po co nigdy w Polsce nie pracowalem w administracji Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 do Woluwe 04.12.05, 13:34 A moze schemacik BMW (Bierni Mierni "ale" Wierni) ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hanaria Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? 05.12.05, 11:32 Dzięki za informacje, na stronce KSAPu tej właśnie informacji nie ma, ile dostaje się kieszonkowego. Może różni ludzie róznie dostają ;)? Jedni z Was piszą - najniższa urzędnicza pensja krajowa, inni trzykrotna najniższa krajowa, jeszcze gdzies dostałam konkretną odpowiedź - 1560zł netto... Może po prostu tam zadzwonię i zapytam. No nic - i tak dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
raf73 Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? 05.12.05, 13:04 Stypendium wynosi 3x najniższe wynagrodzenie (określane urzędowo, obecnie ok. 2400 PLN brutto) i jest równe dla wszystkich słuchaczy (z małym wyjątkiem: podczas 2-miesięcznego stażu zagranicznego dostaje się odrębne środki, otrzymując w tym czasie 1/4 ww. stypendium; osoby mające na utrzymaniu niepracującego współmałżonka mają tę sumę powiększoną o 50%). Jak masz jeszcze jakieś pytania to zapraszam na priva. Pozdrawiam Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? IP: 62.233.201.* 08.12.05, 13:10 3xpensja minimalna brutto, czyli 3x ok.840zł brutto. Przeżyc sie da, zwłaszcza, ze jak nie jestes z wawy to dostaniesz akademik. Ale odradzam. ksap to kanał. pracuje parę lat w ministerstwie i nie widziałem, zeby ktos po ksapie dostał awans lub podwyżkę. No, chyba, że jego/jej szef tez jest po ksapie, wtedy od razu na naczelnika. Generalnie całe w miare młode i wykształcone towarzystwo urzędnicze dzieli sie na dwie grupy: ksapowców i resztę świata, które wzajemnie soba pogardzają. W niektórych urzędach widac to wyraźniej, w innych mniej. Popracujesz trochę w SC to zobaczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
drugapolowaeurokratki Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? 08.12.05, 13:19 Ja pracowalem w jednym z ministerstw i wiekszosc naczelnikow w sasiednich i moim departamencie byla po KSAP Naczelnikami zostawali rok - 2 lata po KSAP. Odpowiedz Link Zgłoś
hanaria Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? 09.12.05, 13:50 Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi, teraz nurtuje mnie inna rzecz. Jestem ze Śląska i tu chciałabym wrócić. Z tego co zauważyłam większość ofert po KSApie dotyczy Warszawy? Czy można odmówić stanowiska i upierać się, że chce się pracować np w Katowicach? Odpowiedz Link Zgłoś
raf73 Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? 09.12.05, 14:08 To prawda, większość ofert (zdecydowanie najlepszych finansowo) dotyczy ministerstw i innych urzędów centralnych, ale trafiają się też np. urzędy wojewódzkie, marszałkowskie czy inne w "terenie". Z mojej promocji kilka osób pracuje (przynajmniej pracowało zaraz po KSAPie) na Śląsku, w śl. Urzędzie Woj. czy WUGu; jest też kilka osób w Krakowie, Toruniu czy Gdańsku. Z tego co wiem, to tę pracę oni (one) sobie wychodzili, więc jak najbardziej można wrócić do "heimatu". Pozdrawiam Raf Odpowiedz Link Zgłoś
agent077 Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? 09.12.05, 15:37 Mozna wrocic ale nie polecam. Tam Ksapy sa traktowani z jeszcze wieksza niechecia niz w Wawie. Ci ktorzy wyjechali po roku-dwoch wrocili do Warszawy. Poza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jakie pensje sa w urzedach wojewodzkich. Co innego administracja samorzadowa, ale do pracy tam KSAP zupelnie nic ci sie nie przyda (samorzady sa poza korpusem sluzby cywilnej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 17.12.05, 20:09 od kilku lat zastanawiam sie nad wyborem ksapu i drogi sc. z róznych względów. chciałabym poznac kogoś kto jest na albo po tej szkole. podaje swoje gg i bardzo prosze o kontakt. najbardziej interesuje mnie w jaki sposób należy przygotowac się do rekrutacji i poziom języka. jestem po politologii. pozdrawiam serdecznie i zapraszam do korespondencji. Marta gg 8460186 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: testy Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? IP: 195.150.224.* 12.01.06, 13:45 czy ktos moze powiedziec cos o rekrutacji, tylko nie to co mozna przeczytacz na stronie ksap tylko raczej z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
agent077 Re: Czy ktoś z Was jest po KSAP? 12.01.06, 14:43 Napisz na priva gazetowego jezeli masz jakies konkretne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś