IP: *.cec.eu.int 13.01.06, 17:48
kariera w UE
oj, ale wielkie osiagniecie
duma na wsi i czerwony dywan od soltysa
Obserwuj wątek
    • paw_dady podbijma watek 14.01.06, 01:15
      czekam na zadyme i ide do soltysa na relacje w trojce ;D
    • berecik77 Re: Do Joli 14.01.06, 16:37
      Tak, zgdza sie.
    • Gość: Ewa Popieram IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 10:44
      Wiesz, to sa ludzie z klucza, jak nie postkomuszego, to lechokatolskiego.
      Ciemne, zachwycone soba bydlo, przekonane o swojej wyjatkowosci i
      kompetytywnosci, podczas gdy caly wyscig do Brukseli odbywal sie w kolezenskich
      ukladach polanezyjskich, gdzie wybierano sie wzajemnie do sztucznych struktur
      eurobiurwokracji. Kazdy z tych gosci przegralby w przedbiegach wyscig do
      wiekszej firmy amerykanskiej czy kanadyjskiej, a ich wyksztalcenie, drewniana
      angielszczyzna i zabawne pretensje bylyby przedmiotem zartow przez dlugi czas.
      Sztuczne srodowisko cieciow, walki podjazdowe od portiera do ministra, aby tylko
      zalosne stoleczki i diety utrzymac, bo w kraju glod i bieda. E, nieciekawe
      towarzycho. Oczywiscie, ze im sie nie miesci w pustych lbach cokolwiek, bo dla
      nich Polonia to wakacjusze w pasciach Jackowa i Grimpointu. I nie przekonam, bo
      jak moglam cos na zachodzie wielkiego osiagnac. Skonczyc studia? Po angielsku?
      W prawdziwym US? To niemozliwe! Szkoda czasu, zostaw tych debili, niech sie
      martwia jak sie zalapac za nastepnym obrotem, komu nos w doopie ulokowac, do
      kogo siepodwiesic, lub podessac. Polska bieda i beznadzieja na delegacji w
      Brukseli.
      (Copyrights by Soup Nazi)
      • tomi_22 Re: Popieram 15.01.06, 11:37
        Tez skonczylem to i owo w USA, w morde, zaraz walne dyplom na sciane... ale
        sukces...

Kolego, skonczyc to mozna i Cambridge, ale co z tego? Znam przypadek goscia z
        LSE... wlasnie wyszedl z deprechy bo prace znalazl... po roku szukania... A
        mialo byc tak pieknie...
      • Gość: mczapl warning IP: *.dsl.scarlet.be 15.01.06, 20:26
        Ewa - przeciez twoj post w 100% nadaje sie do skasowania! I co ja mam teraz
        zrobic?

PS Na marginesie musze przyznac, ze akurat poziom angielskiego wiekszosci Epsow
        jest dobry. Z francuskim jest natomiast gorzej.
        Postkomunistow tutaj niewielu, arcykatolikow jeszcze mniej.
        Co do samozachwytu, to wystepuje. Ale tez nie u wszystkich.
        • paw_dady Re: warning 15.01.06, 20:30
          Gość portalu: mczapl napisał(a):

> PS Na marginesie musze przyznac, ze akurat poziom angielskiego wiekszosci
          Epsow
          >
          > jest dobry. Z francuskim jest natomiast gorzej.

uuuups to sie asiunia wzbudzi ;D
        • Gość: Ewa Re: warning IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 22:15
          mczapl - zrob co uwazasz! Przeciez i tak skasowales CALY moj dluuugi watek "Czy
          ktos mi pomoze?" Wyciales, wymazales - jakbym nie istniala nigdy. Czy bylbys
          uprzejmy to wyjasnic? Bardzo o to prosze.
          Cenzura powinna miec swoje granice, a w Twoim wydaniu - wszystko leci pod noz
          klawisza delete. Dlaczego? Wlasnie z tego samozachwytu, samozadowolenia, pychy.
          Nie trawicie zadnej krytyki. Zadnego pouczania z zewnatrz. Skutecznie
          przganiacie nie-epsow i taplacie sie w swoim jedynie slusznym zdaniu. Uwaga: to
          moze byc zgubne. Jak wiecie - epsy sa malo konkurencyjne na rynku pracy
          europejskiej, a juz na pewno swiatowej. Stad - podczepianie sie pod stanowiska
          unijne - przeznaczone dla Polakow wylacznie. Przeciez w EU pewna liczba miejsc
          pracy jest przypisana TYLKO POLSCE i na tym jada epsy. Jesli bowiem musieliby
          owi epsiaki wspolzawodniczyc w jakiejkolwiek innej firmie o prace - marnie to
          by wychodzilo. A propos obcych jezykow: z tym u Polakow prawdziwa bida! Ja sama
          znam doskonale 4 obce jezyki, gdyz spedzialam dziecinstwo w szkolach w Eur.
          Zachodniej (Szwajcaria, UK, Wlochy). Pamietam, jak inni z PL mieli mnie za
          geniusza. A to przeciez tylko znajomosc jezykow. Zeby miec jakis zawod i realne
          umiejetnosci - trzeba w tych jezykach miec jeszcze niemalo do powiedzenia.
          • jakubsky refleksja ogolna i zamknijmy juz ta dyskusje :) 16.01.06, 01:25
            > znam doskonale 4 obce jezyki,
            1. TO CZEMU MASZ TAKI PROBLEM W ZNALEZIENIU PRACY

> gdyz spedzialam dziecinstwo w szkolach w Eur.
            > Zachodniej (Szwajcaria, UK, Wlochy).
            2. I DAJ CI BOŻE ZDROWIE !!!

> Pamietam, jak inni z PL mieli mnie za
            > geniusza. A to przeciez tylko znajomosc jezykow. Zeby miec jakis zawod i
            > realne umiejetnosci - trzeba w tych jezykach miec jeszcze niemalo do
            > powiedzenia.

3. WIEC STAN PRZED LUSTREM, GLEBOKI WDECH I ODPOWIEDZ SOBIE NA PYTANIE - CO JA MAM DO POWIEDZENIA? CZY TYLKO JAK SIE NAZYWAM I JAKA JEST POGODA, CZY TEZ MOGE ZAOFEROWAC COS WIECEJ NIZ CHAMSKIE ODZYWKI? MOZNA ZNAC TYLKO 1 JEZYK I BYC DLA LUDZI BOGIEM, BO SWOJA KULTURA INNI NIE DORASTAJA CI DO PIET.
            A MOZNA TEZ ZNAC 4 I WIECEJ I SLOMA DALEJ Z BUTOW BEDZIE WYSTAWAC.
            KWESTIA T E G O C O M A S I E D O P O W I E D Z E N I A !!!

dostalas tu niemalo porad - jak zostac eurokratka, a potem te cale dobro przekulas na wroga sobie opinie "takiej co wie lepiej". Naobrazalas mase ludzi, tylko tym, ze chamsko odszczekiwalas na widok wyciagnietej do ciebie dloni.
            wiele osob obrazilas, mnie tez, ale mnie twoja opinia o mnie wisi i dynda. Nie twoj interes czy jestem robotny czy bezrobotny.

i moja taka refleksja ogolna...

cala ta dyskusja przypominina mi taki staropolski sejmik. I pokazala jednoczesnie tez typowe najgorsze polskie cechy - swarliwosc, pokazania ze to JA, MOJA racja jest najwazniejsza. NIE liczymy sie z tym co mowi druga osoba.
            Moze mnie wiecej spraw nie obchodzi, moje podejscie do zycia jest zupelnie inne, ale zadziwia mnie ogolna zajadlosc tej dyskusji, ktora z argumentow merytorycznych przeszla na rynsztokowe obrzucanie sie blotem.

pozdrawiam.

OPERA FINITA.

PS. Bezrobotni tez maja glos.
            • Gość: Ewa Nie drzyj sie tak, jakubsky! NETYKIETA! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.01.06, 03:15
              Nie mam zadnego problemu ze znalezieniem pracy. Mam dobra prace, lepsza niz
              niejeden epsina.
              Chcialam zobaczyc co potrzeba zrobic, zeby byc epsem. Wniosek: Nic specjalnego
              nie trzeba. Wystarczy slabo znac jeden obcy jezyk, znajomosci i lizusostwo.
              Tyle - i kariera na talerzu podana. Co sie dodatkowo dowiedzialam? Ze niektorzy
              nawet porzucili posady w PL, zeby tylko zamieszkac na Zachodzie z malzonkami
              lub "partnerami" (nowoczesnosc wdziera sie do epsich obyczajow, niektorzy to
              pewnie maja "partnerow" az tej samej plci, he?). I to bynajmniej o partnera do
              tenisa czy brydza sie rozchodzi. Polska nedza wygania kazdego. Chocby w biedzie
              i chlodzie - byle na Zachodzie. A ze potem na lunch nie jest latwo z kumplami
              sie wybrac - to mi mowi wiecej, niz niejedna widokowka wyslana przez was do
              cioci Basi z Elblaga.
              Wiec na koniec tylko zapytuje: skad u tych biednych, zakompleksionych,
              sztucznie wepchnietych do EU biurokracji (i tamze pomiatanych) epsow z Polski -
              skad takie kompleks wyzszosci w stosunku do rodakow, ktorzy zostali w kraju?
              • Gość: byly_eurokrata Re: Nie drzyj sie tak, jakubsky! NETYKIETA! IP: *.netcologne.de 16.01.06, 06:40
                Ewa, o co ci tu w ogole chodzi? Najpierw zadajesz niby pytanie, jak znalezc
                prace, bo Ci sie w stanach nie udalo, potem wyszydzasz ludz, ktorzy pracuja w
                instytucjach.
                Smieszna jestes z tymi pomowieniami o posady po znajomosci i Twoja wybitna
                pozycje, ze wzgeldu na skonczone szkoly za granica. Wsrod epsow i innych poakow
                na obczyznie ludzi ze szkolami zagranicznymi jest pelno. Tomi juz ci cos na ten
                temat napisal. Ja sam np. studiowalem w Polsce, w Niemczech, w Holandii, w
                twoich ukochanych stanach (na Columbia University, ktory nalezy w USA do
                scislej top ten)i nawet w Australii. I wcale nie jestem jakims ewenementen, bo
                wsrod epsow sa inni o podobnych zyciorysach.
                Co do posadkach po znajomsci: jedna sprawa to kariera europosla, gdzie
                rzeczywiscie decyduja wzgledy polityczne/uklady a inna sprawa to anonimowe
                konkursy. I nie badz smiesza, ze to konkursy na latwym poziomie, bo "tylko dla
                polakow". Jesli na egzaminie przeprowadzanym na takich samych zasadach jak dla
                Anglikow, Niemcow, Szwedow itd. trzeba dostac minimum 23 punkty na 30
                mozliwych, zeby sie dostac, to chyba poprzeczka nie lezy tak nisko, bo podobnie
                jak u "zachodniej" konkurencji w tradycyjnym znaczeniu tego slowa.

Sorry, ale wszystko wyglada na to, ze jestes sfrustrowana mloda dewotka, ktora
                co niedziele szlag trafia, bo znowu nie miala najladnieszej kiecki na mszy w
                kosciele, wiec musi sie tutaj wyszczekac.
                • Gość: Kalina Re: Nie drzyj sie tak, jakubsky! NETYKIETA! IP: *.cec.eu.int 16.01.06, 09:50
                  Ewa naprawde szkoda slow na dyskusje.
                  Frustracja i problemy z samym soba przebijaja przez Twoje posty a ponad
                  wszystko bardzo dziecinne podejscie do zycia.

Ale nie martw sie, zycie cie nauczy tak jak wszystkich.
                  Powodzenia.
                  • Gość: Ewa Dziekuje Kalino! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.01.06, 09:53
                    Niezle sie tu z wami bawie. W sumie fajni jestescie.
                    I bierzecie siebie sami tak niezwykle serio.
                    Dziekuje za zyczenia. Tobie tez zycze powodzenia.
                    • gruba_baba Do tego na Ewa 16.01.06, 10:10
                      "Polska nedza wygania kazdego. Chocby w biedzie i chlodzie - byle na Zachodzie".

Bardzo dobrze to ujales, witaj w klubie. Zmien ip na tpsa to sobie pogadamy.
                      • Gość: Ewa do grubej IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.01.06, 10:49
                        Nie mam zamiaru zmieniac mego IP na tpsa. Jednak tobie moze sie to przydarzyc,
                        gdy cie wykoluja z tej posadki dla pomazancow bozych.
                        • gruba_baba [...] 16.01.06, 15:20
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • mczapl Re: warning 16.01.06, 17:01
            Co do watku w ktorym zadalas pytanie, to musze przyznac, ze zaden inny od wielu
            miesiecy nie wzbudzil tak duzych protestow. Moj mail i telefon byl wprost
            bombardowany oburzonymi ludzmi (nie tylko epsami), ktorzy zadali twojej glowy.
            Patrzac z punktu widzenia regulaminowego ocenzurowalem 16 postow roznych
            autorow i mialem watpliwosci do szeregu innych. Jednak po ich wycieciu dyskusja
            wygladala jednak jak rozmowa Dziada z obrazem. Z tego tez powodu, oraz by nie
            prowokowac dalszej dyskusji na poziomie kloacznym, postanowilem usunac caly
            watek.
            Jezeli jednak nalegasz, moge spokojnie odtworzyc pierwsza czesc watku (tzn. do
            momentu twojej wypowiedzi na temat malzenstw), gdyz ta czesc jest jak
            najbardziej ok.
            • Gość: k Re: warning IP: *.242.81.adsl.skynet.be 17.01.06, 01:08
              mczapl nie wycinaj postów o masturbacji, to są całkiem dobre rady
              • gruba_baba do k, moderatora i pana E 17.01.06, 09:46
                dzieki za poparcie, uwazam, ze nic tam takiego nie bylo. I znowu wychodzi ten
                polski wstyd rozmow o tym co naturalne i ludzkie. Przeciez my nie potrafimy
                gadac o seksie ani o tym co jest z tym seksem zwiazane. No ale jesli mamy z tym
                problemy, to co innego. No, Mczapl, dzialasz jak inkwizycja. Spalmy wszystkie
                ksiazki na ten temat. Ukamieniujmy wszystkich, ktorzy seks uprawiaja.
                Masturbacja jest w slowniku poprawnej polszczyzny, a w slowniku wyrazow
                bliskoznaczych jest to nawet ujete jako walenie konia. I kazdy seksuolog Ci
                powie, ze masturbacja jest dobra na wszystkie smutki, a juz napewno rozne stany
                napiecia i braku rownowagi emocjonalnej. A ja udzielilam, koledze E dobrej rady
                i to za darmo.
                • tomi_22 Re: do k, moderatora i pana E 17.01.06, 09:48
                  Hehehe, czy to opinia "fachowca"???
                  • paw_dady blad grubej baby 17.01.06, 12:59
                    polegal na tym ze porady udzielila za darmo. po tym podniosl sie wrzaska
                    wszystkich fachowcow do kozetek ;D
                • Gość: mczapl Re: do k, moderatora i pana E IP: 212.190.74.* 17.01.06, 16:03
                  Nie mam nic przeciwko masturbacji, natomiast porady w tego typu w dyskusji
                  uwazam za zbedne. Dyskusja powinna byc merytoryczna a nie polegac na
                  wycieczkach ad personam.
                  • Gość: epss Re: do k, moderatora i pana E IP: *.cec.eu.int 17.01.06, 16:06
                    I dlatego powinienes natychmiast uwolnic nas od trolla- Ewy- ktora w
                    wycieczkach ad personam przebrala wszelka miare :-(
                    Reszta to byla grupowa reakcja i proba samosadu.. oraz linczu we wlasnym
                    zakresie... jako ze moderaor...no ..nie tak szybko reagowal jak bylo oczekiwane

To tak lopatologicznie:-)i z obrazkami
                    • Gość: mczapl Re: do k, moderatora i pana E IP: 212.190.74.* 17.01.06, 16:15
                      Jedyny i prawdziwy powod mojej opoznionej reakcji bylo to, ze wybralem sie na
                      przedluzony weekend do Szwecji i mialem dosc utrudniony dostep do internetu. A
                      smsy bombardowaly mnie ledwo dotknalem plyty lotniska w Sztokholmie.
                  • tomi_22 Re: do k, moderatora i pana E 17.01.06, 16:22
                    Gość portalu: mczapl napisał(a):

> Nie mam nic przeciwko masturbacji

No to sie usmialem hehehe...
                    • gruba_baba Re: do k, moderatora i pana E 17.01.06, 16:47
                      ciekawe, kto Cie tak bombardowal? Bo nie rozumiem, jakies donosicielstwo co sie
                      dzieje na forum? To jest jakies przedszkole czy.. bo nie bardzo lapie? To jakis
                      prywatny folwark? I nie uwazam, ze moja porada byla bezposrednia wycieczka. W
                      porownaniu z "panna" Ewa. Eh, szkoda gadac. Jalowa czy nie jalowa, ale
                      przynajmniej temperatura podtrzymana.
                      Nastepnym razem nigdzie nie jedz, siedz w domu i pilnuj ;)))
                      • Gość: mczapl Re: do k, moderatora i pana E IP: 212.190.74.* 17.01.06, 16:56
                        Donosicielstwo?! Ja uwazam, ze jest to normalne, iz jezeli cie jakis post
                        drazni, wysylasz info do moderatora, by go zdjal. Nastepnie moderator podejmuje
                        decyzje czy to zrobic. Sam nie jestem w stanie na biezaco czytac wszystkich
                        postow.

Prywatny folwark? W sumie tak - jest to prywatny folwark Epsow i ludzi z nimi
                        zwiazanych. Jezeli ktos obcy przychodzi i zachowuje sie przyzwoicie jest mile
                        widziany. Jezeli nie, epsy postuluja by go usunac. Najskuteczniej postulowac
                        spamujac moja osobe.
                  • Gość: K Re: do k, moderatora i pana E IP: *.242.81.adsl.skynet.be 17.01.06, 23:47
                    Mczapl, mam wrażenie że ponosi cię entuzjazm neofity, zachowujesz się jak mój
                    syn gdy dostanie nową zabawkę. Kasuj bluzgi, chamskie odzywki, wycieczki
                    osobiste nieokraszone przekleństwami możesz spokojnie zostawić, nie jesteśmy w
                    przedszkolu.
        • puks01 Re: warning 17.01.06, 10:14
          jesli sie nadaje, to czemu nie kasujesz ?!!
    • tomi_22 Ewa - spadlas z drzewa 16.01.06, 14:29
      Przestan sie osmieszac swoimi postami, bo ludzie nie moga pracowac ze smiechu
      jak cie czytaja... Masz lepsza prace??? Hmmm, na jakiej podstawie to mowisz?
      Chodzi ci o pensje czy o to co robisz? Dalej, piszesz ze niektorzy maja
      partnerow tej samej plci? Homoseksualizm nie jest choroba, natomiast psychoza
      strachu na jego punkcie juz jest, to po pierwsze, a po drugie, to powiedz mi,
      co cie tak naprawde interesuje co i kto i jak robi w swojej sypialni??? Czy to
      nie jest tak, ze jesli ktos nie gwalci lub nie jest pedofilem, to chyba mozna
      dac mu spokoj? Dalej, piszesz, ze masz dobra prace, hmmm czy wiec pracujac w
      tej dobrej pracy masz czas zeby tu wpadac i plesc 3 po 3 o tym jacy to epsy sa
      glupi, a jaka to ty jestes super no i ze dyskryminuje sie cie wycinajac twoje
      posty? A regulamin czytalas? Nie mozesz pojac dla kogo i o kim jest to forum?
      Zadalas pytanie, odpowiedziano ci na nie, ba zrobiono to mimo tego, ze
      zwymyslalas innych, a ty nadal swoje. Po co ci zaczepka? Chesz robic smietnik
      taki jak na forum Polonia? To rob go tam - skoro admin na to pozwala. A jak sie
      nudzisz, to rozbierz sie i popilnuj ubrania.

Aha, jak naprawde chcesz cos udowodnic, np tym ze jestes taka super, to prosze,
      zapisz sie na jakikolwiek egzamin epso, i go zdaj. Jesli ci sie uda, to zwracam
      honor, a jesli nie to naprawde spadowa i tyle. Jak to sie mowi: morda w kubel...

Dobranoc!
      • Gość: zuza do Ewy IP: 212.190.72.* 16.01.06, 15:02
        kobieto, wlasnie sobie czytam i Ty faktycznie masz jakies problemy ze soba...
        Zazdrosc Cie zjadla juz zupelnie? to Ci dodam jeszcze ze mam Super prace, ktora
        bardzo lubie, dostaje za to niezla kase (oczywiscie NIKT mi jej nie zalatwil, a
        zawdzieczam ja tylko swojej edukacji i determinacji)
        a w domu czeka na mnie kochajacy wspanialy maz!
        i nie miej zludzen - takich jak ja jest wielu ! i pomagamy jak mozemy swoi
        bliskim w Polsce
        a twoja mala istotka (mentalnie zupelnie nawet mala) faktycznie rosmiesza w tej
        swojej zawisci
        i cokolwiek napiszesz - to i tak nie zmieni to naszego dobrego samopoczucia,
        wiec lepiej daj sobie spokoj

• anbxl Re: do Ewy 16.01.06, 18:04
          Zuza ona i tak nikogo nie bedzie sluchala,bo jest naj.Nie chce mi sie
          odpowiadac tej chodzacej intelo,bo szkoda czasu-admin to wytnie,ale jednak
          jedna dobra rada-spisz swoje mysli Ewo na kartce ,poszukaj dobrego psychiatry i
          wybierz sie do niego na wizyte
      • Gość: Ewa Re: Ewa - spadlas z drzewa IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.01.06, 06:24
        > Jak to sie mowi: morda w kubel..

A tommi jak zwykle: cham!
        • tomi_22 Re: Ewa - spadlas z drzewa 17.01.06, 09:37
          Idz z tym do sadu...
    • jakubsky Re: Do Joli 16.01.06, 20:25
      o, przy okazji, Ewunia,
      wlasciwie to ktory konkurs oblalas i żółć Ci wątrobe zalewa i uszami wyplywa...

na uspokojenie zalecam medytacje i spacery po lesie (jesli jeszcze jakies tam w tej Hameryce zostaly...

PS i probuj dalej, moze zostaniesz epska
      • Gość: ania dwie Ewy? IP: *.cec.eu.int 17.01.06, 09:45
        Ona jakas rozdwojona jest:-)
        Najpierw pisze ze siostra biede klepie w USA, a ona pracowala na czarno i ma
        dosc, i jej jedyna sznasa to Belgia i instytucje (co akurat moze sobie
        odpuscic:-) a teraz okazuje sie ze ma SUPER prace, mnostwo zarabia i ogolnie
        jest swietnie ustawiona:-))i daaaaleko nam do Niej....

Chyba z tym psychiatra to byla dobra rada:-))

A na przyszlosc, moze moderator zabralby sie za robote i eliminowal trolle z
        tego forum;-))zamist sie przed trollami usprawiedliwiac co jest zalosne.
        • puks01 po prostu nie istnieje ... 17.01.06, 10:34
          A ktos znow tworzy orientalne byty, vide sluszne wywody Tomiego w sasiednim
          watku :)) - nie musimy przedluzac jej egzystencji przez odpowiadanie na bzdurne
          prowokacje ;
          I Kaczorek biedactwo sie nie pozywi...
        • Gość: mczapl explanation IP: 212.190.74.* 17.01.06, 16:06
          Tlumaczylem sie nie przed Ewa, ale przed wszystkimi, ktorzy mogliby sie poczuc
          dotkneci, iz skasowalem caly watek, na ktorym wypowiadalo sie kilkadziesiat
          osob (w tym ja).
          Natomiast co do cenzury trolli, to jezeli jakis post cie drazni, to wysylasz do
          mnie maila lub smsa i wowczas zajme sie dana sprawa. Czasami musze pracowac,
          wiec nie ma mnie na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka