Dodaj do ulubionych

Lata pracy a aplikacja

21.01.06, 17:38
Szukałem na forum ale jakoś nie mogę znaleźć.
Wypełniam aplikację i przy doświadczeniu zawodowym jako początek pracy mam
wpisać faktyczną datę czy też datę wg wymagań konkursu?
To znaczy mam mieć 11 lat doświadczenia zawodowego liczonego po uzyskaniu
dyplomu licencjata. Czy jeżeli w świadectwie pracy mam datę wcześniejszą (bo
pracowałem w trakcie studiów) to jest 1990 rok a dyplom uzyskałem w 1994 roku
to mam wpisać faktyczną (czyli 1990) czy też tą która może być wliczona (czyli
1994)???
Pozdrawiam
mpbc
Obserwuj wątek
    • Gość: byly_eurokrata Re: Lata pracy a aplikacja IP: *.netcologne.de 21.01.06, 17:55
      Jesliby sie trzymac litery przepisow, to doswiadczenie zawodowe liczy sie
      dopiero od momentu uzyskania dyplomu uprawniajacego do startowania w konkursie.
      Czyli jesli jest to kategoria A i w warunkach konkursu jest napisane, ze
      wymagany jest przynajmniej licencjat, to za doswiadczenie zawodowe uwaza sie
      to, co sie robilo od momentu uzyskania licencjatu.
      Ale z tego co ludzie pisza na tym forum SPORADYCZNIE i w zaleznosci od
      instytucji uznaje sie czasem rowniez doswiadczenie wczesniejsze. Wiec mozesz
      udac glupiego i wpisac date wczesniejsza, najwyzej ci nie uwzglednia. W mojej
      instytucji kategorycznie odrzucano doswiadczenie "zawodowe" z okresu studiow
      argumentujac - moim zdaniem zreszta slusznie - ze lekarz, ktory na 1 roku
      studiu pracowal jako pomocnik w pogotowiu, nie moze twierdzic, ze od poczatku
      studiow wykonywal WYKWALIFIKOWANA prace lekarza. Jesli bowiem kazdy juz na
      pierwszym roku studiow moze robi cos TAK SAMO dobrze jak po studiach, to po co
      sa te studia wlasciwie?-...;-)
      • mpbc Re: Lata pracy a aplikacja 21.01.06, 18:35
        Posiadam wystarczającą ilość lat, licząc od momentu uzyskania dyplomu, tylko
        chodzi mi o formalność, bo nie będzie zgadzała się data rozpoczęcia pracy w
        świadectwie pracy z tym, co wpisze w formularzu (datą uzyskania dyplomu).
        • Gość: byly_eurokrata Re: Lata pracy a aplikacja IP: *.netcologne.de 21.01.06, 18:59
          to nie jest problem, ze cos sie nie bedzie zgadzac, od biedy bedziesz musial
          krotko ustnie wyjasnic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka